En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מנהל/ת: נעם אלקן, Ph.D.
צוות

המחלקה לחקר תוצרת חקלאית כוללת 12 קבוצות מחקר העוסקות בפיתוח ידע ושיטות לשימור איכות וצמצום פחתים בירקות ופירות לאחר קטיף. צוותי המחקר במחלקה עוסקים בחקר תהליכים ביולוגיים של הבשלה, הזדקנות ונזקי צינה, חקר מחלות ומזיקי אחסון וקידום השימוש בהשבחה גנטית וביוטכנולוגית לכושר אחסון משופר. במחלקה מתבצעים גם מחקרים יישומיים בתחומים של פיתוח של אריזות וציפויים, תכשירי הדברה "ירוקים" ופיתוח טיפולים במהלך הגידול והאחסון לשיפור איכות התוצרת לאחר הקטיף. חוקרי המחלקה מתמחים בכל סוגי הירקות והפירות העיקריים הגדלים בישראל, כולל פיתוח זנים חדשים ותוצרת חתוכה-מוכנה למאכל. החוקרים מקיימים קשרי עבודה ושיתופי פעולה ענפים עם חקלאים, חברות מסחריות ומדענים מהארץ והעולם.

שימור פירות וירקות בבית הצרכן


צוות
חוקרים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
אלקן נעם, Ph.D. יחסי הגומלין פרי-פטריה. תגובת הגנה מושרית בפירות. טיפולי פנילאלנין להשראת…
אשל דני, Ph.D. - פיסיולוגיה מולקולרית של תהליך ההתעוררות מתרדמה ושלטון קודקודי בצמחים -…
דרובי סמיר, 'פרופ תפקיד/תחומי עניין - טיפול בפרי הדר לאחר הקטיף - גורמי מחלות של פרחי…
זיו כרמית, Ph.D. הדברת מחלות לאחר הקטיף של ירקות פרי: 1. זיהוי מחלות לאחר הקטיף של ירקות…
ילצוב יבגני, Ph.D. The research of this group is focused on development and miniaturisation of…
ליכטר אמנון, Ph.D. פיזיולוגיה ופתולוגיה של ענבים לאחר הבציר טעם בענבים טכנולוגיות אחסון…
לרס אמנון, Ph.D. חקר תהליך הזדקנות העלים כולל המנגנון הגנטי והמולקולארי המבקר את התהליך…
מיכאלי סימון, Ph.D. - ביולוגיה מולקולרית ותאית של הבשלת פרי והזדקנות עלים - חקר מנגנוני…
מעוז איתי, Ph.D. 1. למידת המאפיינים הכימו-סנסורים המשפיעים על טעם ותכונות בריאותיות בפירות…
פורת רון, Ph.D. . אחסון הדרים . אחסון רימונים . אחסון גויאבה . אובדן ובזבוז מזון . טעם…
קניגסבוך דוד, Ph.D. פיסיולוגיה ופתולוגיה של תבלינים לאחר הקטיף הזדקנות עלים לאחר הקטיף. בקרה…
רודוב ויקטור, Ph.D. מוצרי מזון טריים מוכנים לאכילה (fresh-cut): טכנולוגיה, פיזיולוגיה,…
מהנדסים/ות/טכנאים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
אלקלעי-טוביה שרון, B.A.
וינוקור יעקב, Ph.D.
חסונה פואד, מר
טפר במנולקר פאולה, Ph.D.
לוין אלנה, Ph.D.
מאורר דליה, M.Sc.
סלים שושנה, גב
פייגנברג אולג, M.Sc.
צדקה תמר, גב
צלופוביץ דניאל, M.Sc.
קוכאנק בטינה, M.Sc.
רפאל גינת, M.Sc.
גמלאים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
אהרוני נחמיה, Ph.D.
לוריא-זסלבסקי סוזן, Ph.D.
מאיר שמעון, Ph.D.
פוקס יורם, Ph.D.
פילוסוף-הדס סוניה, Ph.D. מחקר פיסיולוגי של מוצרי נוי הכוללים ענפי קישוט, פרחי קטיף, גיאופיטים וצמחי…
פליק אלעזר, 'פרופ *פיתוח ושימוש באמצעים ידידותיים לסביבה להדברת מחלות לאחר הקטיף. *הדברת…
פסיס עדנה, Ph.D.
פרוסקי דב-ברנרד, 'פרופ
פרידמן חיה, Ph.D. • תהליכים המובילים להשראת ההזדקנות • בירור תפקיד של רדיקלים חופשיים…
מחלקות
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
המחלקה למדעי המזון
אמרכלות המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
מדעי הצמח
חקר בעלי חיים
הגנת הצומח
מדעי הקרקע, המים והסביבה
חקר תוצרת חקלאית ומזון
הנדסה חקלאית
מרכז מחקר גילת לחקלאות על סף המדבר
נוה-יער
הנהלה
מרכזים בינתחומיים
שרותי תמיכה למחקר
המרכז לאגרו-ננוטכנולוגיה
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר