En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
 
כרמית זיו, Ph.D.  :שם
חקר תוצרת חקלאית ומזוןהמחלקה לחקר תוצרת חקלאית :מחלקה/יחידה
03-9683610 :טלפון
050-6220998 :סלולרי
03-9683220 :פקס
Carmit.Ziv@agri.gov.il   Carmit.Ziv@volcani.agri.gov.il :דוא"ל
חדר 217-218, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית :מיקום פיזי
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מינהל המחקר החקלאי - מכון וולקני
דרך המכבים 68, ת.ד. 15159 ראשון לציון 7505101

חוקרת

תחומי עניין / תאור תפקיד
הדברת מחלות לאחר הקטיף של ירקות פרי:
1. זיהוי מחלות לאחר הקטיף של ירקות פרי
2. פיתוח אמצעים ידידותיים לסביבה (תחליפים לחומרי הדברה) למניעת רקבונות פטריתיים לאחר הקטיף.
3. מנגנוני עמידות של פטריות פתוגניות לתנאי קור.
4. דו שיח מטבולי, המבוסס סוכרים או שומנים, ביחסי הגומלין בין פטריות פתוגניות לפירות לאחר הקטיף.
5. השפעת האגרוטכניקה על איכות סנסורית ותזונתית של ירקות פרי
6. מעורבות וירוסים בפירות בקביעת איכות פרי ועמידותו בפני פתוגניים פטירתיים

 

**************************************************************************

פרסומים בעיברית (פרסומים בינלאומיים מופיעים באתר באנגלית)

אברהם, ל., עומר, ש., אלון, ח., בן כליפה, ח., זיו, כ., פליק, א., זערור, מ., אלקלעי-טוביה, ש., וצ'לופוביץ, ד. (2018). מבחן זני דלעת ערמונים בהדליה בבית רשת 50 מש בתקופת הסתיו. שדה וירק 320, 38-40.

זיו, כ., פליק, א., זערור, מ., אלקלעי-טוביה, ש., צ'לופוביץ, ד., אברהם, ל., עומר, ש., אלון, ח., רגב, ר., ורימון, א. (2018). דלעות ערמונים: בחינת השפעת הטיפולים לאחר קטיף על חיי מדף ועל אחסון ארוך טווח מתוך מבחן זנים בגידול בהדליה. שדה וירק 320, 46-42.

רפאל, ג., גלעד, ז., מאיר, א., אלון, ת., עומרי, נ., עומר, ש., זיו, כ. (2021) טיפולים לצמצום התמוטטותן של דלעות מזן טריפולי באחסון לפני ואחרי קטיף. שדה וירק 337: 42-46

רפאל, ג.; ספיר, ר.; גלעד, ז.; אלון, ת.; סילברמן, ד.; זיו, כ. (2022) ריסוסי כילאט סידן להתמודדות עם מחלת העובש האפור בפלפל ולהגברת איכות הפרי וכושר אחסונו. שדה וירק 342: 50-54.

ספיר, ר., רפאל, ג., טפר-במנולקר, פ., אשל, ד., זיו, כ. (2022) עובש אפור גורם לריקבון אשרוש הגזר במהלך אחסון בקור. שדה וירק 345: 64-71.

**************************************************************************

 


קורות חיים  
מעודכן בתאריך: 20/10/23 12:23
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר