|
|
|
|
|
|
|
אמנון לרס, Ph.D. |
:שם |
חקר תוצרת חקלאית ומזון, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית |
:מחלקה/יחידה |
03-9683608 03-9683602
|
:טלפון |
050-6220602 |
:סלולרי |
03-9683622 |
:פקס |
alers@volcani.agri.gov.il
|
:דוא"ל |
משרד: 223; מעבדות: 222, 207. המחלקה לחקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף, מכון וולקני. |
:מיקום פיזי |
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף, מרכז וולקני, מינהל המחקר החקלאי ת.ד. 15159, דרך המכבים 68, ראשון לציון
|
חוקר |
|
|
|
תחומי עניין / תאור
תפקיד |
חקר תהליך הזדקנות העלים כולל המנגנון הגנטי והמולקולארי המבקר את התהליך ומעורבות אנזימים האחראים לקטבוליזם של חומצות נוקלאיות.
תהליך מוות מתוכנן בצמחים ובמיוחד מעורבותו האפשרית בתהליך הנשירה של עלים ופרחים ובהתפתחות פגמים פיזיולוגיים במהלך האחסון.
נזקי צינה המתפתחים ברקמת עלים ופירות במהלך אחסון בטמפרטורה נמוכה מסף רגישות הצמח: האפשרות להקטין את הרגישות על ידי טיפולי עקה מקדימים ומחקר לפיתוח שיטות לבירור זנים בעלי רגישות נמוכה יותר לצינה.
מידע נוסף בדף באנגלית: https://www.agri.gov.il/en/people/706.aspx
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מעודכן בתאריך: 19/09/22 13:27 |
|
|
|
|
|
|
| |