|
|
|
המחלקה למדעי המזון |
|
מנהל/ת:
אדוארד סיונוב, Ph.D.
|
|
|
|
חזון המחלקה: "מצוינות במחקר ופיתוח להבטחת מזון איכותי, בריאותי ובטוח" |
|
פעילות המחלקה מתמקדת בנושאים הקשורים לאבטחת מזון איכותי בריאותי ובטוח לכל. יעדי המחקר המרכזיים של חוקרי המחלקה נגזרים מחזונה וכוללים, שיפור הבטיחות המיקרוביאלית של תוצרת חקלאית מהחי ומהצומח, הקטנת פחתים של מזון מפעילות של חיידקים, מניעת נזקים לגרעינים ומזון יבש ע"י חרקי מחסן, שימור מספוא ומזון לבעלי חיים וחקר הפוטנציאל הרפואי של מיצויים צמחיים ופיטוכימיקלים כבסיס לפיתוח מזון פונקציונאלי, תוספי תזונה ותרופות. חוקרי המחלקה, הצוותים ותלמידי המחקר לתארים מתקדמים משתמשים בגישות מדעיות חדשניות, בציוד ובטכנולוגיות מתקדמות להשגת יעדים אלה. להלן פירוט מיקודי המחקר לפי נושאים: בטיחות מיקרוביאלית של מזון - לימוד מנגנוני ההתבססות וההישרדות של פתוגנים של האדם בסביבה החקלאית ולאורך שרשרת המזון
- פיתוח גישות וטכנולוגיות חדשניות להקטנה של זיהומים מיקרוביאלים בתוצרת חקלאית ומזון
- פיתוח של ננו-ציפויים ואריזות אנטימיקרוביאליות "חכמות" בעלות עיקרון פעולה של contact-active
- לימוד התנאים ומנגנוני הייצור וההפרשה רעלני מזון (מיקוטקסינים) המיוצרים ע"י פטריות עובשהקטנת פחתים של מזון ע"י חרקים
הקטנת פחתים של מזון ע"י חרקים - פיתוח טכנולוגיות לשימור והקטנת נזקי חרקים ועובשים בגרעינים מאוסמים למאכל אדם ובעלי חיים
- הפחתת השימוש בחומרי הדברה באמצעות חומרים ידידותיים לאדם ולסביבה
- הפחתת השימוש בחומרי הדברה בשיטות ידידותיות לסביבה המבוססות על הפרעה במשיכה בין זוויגים בחרקי מחסן באמצעות פרומונים
- מניעת נזקים באיכות החיטה על ידי פשפש הקמה
הקטנת פחתים של מזון מפעילות חיידקית - הפחתת נזק מיקרוביאלי לחלב ולמוצריו
- הארכת חיי מדף של דגים טריים באחסון
- מניעת קלקול מיצים
- פיתוח ציפויים אנטי-מיקרוביאלים 'אכילים' להארכת חיי מדף של פירות (נושא רב-תחומי)
שימור מספוא - שימור מספוא ומוצרי לוואי להזנת בעלי חיים
- בטיחות מיקרוביאלית של מספוא
- עמידות לאנטיביוטיקה בתחמיצים (שת"פ)
- פרוביוטיקה בתחמיצים
תוספי תזונה, נוטראצויטיקלס ומזון פונקציונאלי - זיהוי חומרים צמחיים ותמציות צמחים בעלות פוטנציאל תרפויטי.
- מחקר ופיתוח מזון פונקציונאלי, תוספי תזונה ונוטראצויטיקלס
- פיתוח אסטרטגיות ואמצעים להגברת תכולתם של מולקולות בעלות פוטנציאל בריאותי בגידולים חקלאיים על ידי טיפולים לפני/אחרי קטיף
- זיהוי מסלולים מטבוליים המשתתפים בייצור ובהצטברות חומרים בעלי פוטנציאל בריאותי
------------------------------------------------------------------------------------------------ - לחברי המחלקה שיתופי פעולה רבים עם חוקרים במכון לחקר אחסון תוצרת חקלאית ומזון, במכונים אחרים במינהל המחקר החקלאי ובמוסדות אקדמיים בארץ ובעולם
- מחקר תעשייתי - חוקרי המחלקה נמצאים בקשר הדוק עם גורמים עסקיים שונים מתחומי החקלאות, המים ותעשיות המזון ותוספי התזונה ומבצעים עבורם בדיקות ומחקרים ייעודיים במסגרת הסכמים פרטניים, תוך שמירת סודיות עסקית
חוקרת המחלקה במרכז המחקר גילת ציפורה טייטל , Ph.D. |
|
|
|
|
|
צוות |
|
חוקרים/ות |
שם (משפחה, פרטי) |
|
תחומי עניין / תאור תפקיד |
|
|
|
אלמן ענת, Ph.D. |
|
פעילות רפואית של פיטוכימיקלים, תוספי תזונה ומזון פונקציונאלי. המחקר מתמקד
|
גוטליב דפנה, Ph.D. |
|
1. בחינת השפעת שינויים אקלימיים על התפשטות חרקים במחסן- לתכנון ממשק לתחזוקת
|
דה ליאו מרינה, Ph.D. |
|
|
דואניס-אסף דניאל, Ph.D. |
|
איכות ובטיחות של מזון
הבנת מנגנוני ההישרות וההגנה של חיידקים פתוגנים
|
מחרז גיא, Ph.D. |
|
•חלקיקים אמפיפיליים וחלקיקי יאנוס.
•אמולסיות פיקרינג מתקדמות.
•חיישנים
|
סיונוב אדוארד, Ph.D. |
|
מיקוטוקסינים הינם מטבוליטים משניים המיוצרים ע"י מינים רבים של פטריות עובש.
|
פוברנוב ילנה, Ph.D. |
|
שימוש בגישות מתקדמות מעולם של ננוטכנולוגיה, כימיה ומדעי החומרים כדי לשפר
|
שמש משה, Ph.D. |
|
לימוד מנגנונים להתבססות והישרדות של חיידקים גורמי קלקול ומחוללי מחלות במזון
|
שמשוני יעקב, Ph.D. |
|
סטודנטים המעוניינים בתואר שני, שלישי בנושאים של שימוש בכלים כמומטריים בתחום
|
שפירא אור, Ph.D. |
|
- השפעת חיידקים כחוליים על בטיחות ואיכות תוצרת חקלאות מים
- אקולוגיה
|
|
|
מהנדסים/ות/טכנאים/ות |
שם (משפחה, פרטי) |
|
תחומי עניין / תאור תפקיד |
|
|
|
ברדה עומר, מר |
|
|
גולולובובה יוליה, גב |
|
|
גולופ רחל, Ph.D. |
|
|
הרוש אביחי, B.Sc. |
|
|
זקין ורדה, גב |
|
|
טרוסטנצקי אנטולי, Ph.D. |
|
|
יצחייק אלקוצר יפית, Ph.D. |
|
|
לסקבי אלכסנדר, מר |
|
|
מנחם אריאל, B.Sc. |
|
|
קווין אלעזר, M.Sc. |
|
איסום גרעינים. הדברת חרקי מחסן. פיקוח על אחסון חיטת מאכל וגרעיני מספוא.
|
קרופיצקי יוליה, גב |
|
|
|
|
גמלאים/ות |
|
|
|
|
|
|
|
|
|