En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס


תולדות חיים

רוג'ר בנימין נולד ב-1930 בניו-זילנד. בשנת 1952 סיים את לימודיו כבוגר במדעי החקלאות באוניברסיטת מאסי, אשר בפלמרסטון נורת. רוג'ר היה פעיל בתנועת נוער ציונית בניו-זילנד, וב-1953 עלה לישראל. אחרי שנתיים של עבודה ברפת ובפלחה של קיבוץ מעלה החמישה, התגייס לנח"ל. חלק מן השרות הצבאי שלו הוקדש לפיתוח חקלאי בערבה, ובמסגרת זו עסק בהקמת עדר בקר לבשר ועדר צאן ביוטבתה.

הישגים מדעיים

בשנת 1957 התקבל לאגף לבעלי חיים של מכון וולקני לחקר חקלאות (לימים מינהל המחקר החקלאי) כמרכז נסיונות בצאן ובקר בהר הנגב ובערבה. ב-1958 הצטרף לקבוצה של "משוגעים לדבר" שהקימו בדרום ים המלח את 'חוות נאות הכיכר' שהתבסס על גידול בקר, תמרים וירקות. חווה זו, חלוצת חקלאות הערבה המשגשגת של היום, הפכה בשנת 1970 להיות 'מושב נאות הכיכר'.

בשנת 1965 התחיל רוג'ר בנימין את עבודתו כמנהל חוות המחקר "מגדה", בצפון-מערב הנגב, במסגרת תחנת הניסויים גילת. חוות מגדה נוסדה בשנת 1962 ע"י משרד החקלאות כדי לבחון חלופות חקלאיות לגידול פלחה באזור הדרום מוכה הבצורות התכופות. פרופ' נפתלי תדמור, מנהל המחלקה למרעה, וד"ר עזרא אייל, מנהל המחלקה לצאן במנהל המחקר החקלאי, יזמו את המחקרים הראשונים. רוג'ר היה אחראי לביצועם. מחקרים אלה הראו ששילוב פלחה ומרעה לגידול צאן עשוי להיות רווחי ויציב יותר מפלחה בלבד.

בשנים 1986-1990 הוביל רוג'ר תכנית לפיתוח מערכת משולבת של גידולי שדה ומרעה בקיבוץ כרמים בנגב הצפוני, והראה שלשילוב זה יתרון לעומת הפלחה השגורה באזור. באותה עת, היה גם פעיל בהקמת חוות ההדגמה לבדווים ע"י הישוב להבים בנגב, במטרה להציע דרכים לממשק עדרי צאן של בדווים ללא צורך בנדידה.

תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו:

משנות השבעים התחילה בחוות מגדה סדרה של התקשרויות עם גורמים בין-לאומיים שעסקו בחקר אזורים שחונים, ורוג'ר מילא בהן תפקיד מרכזי. בין השנים 1971 ל- 1981 נחקרו, בשיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת וואכנינגן בהולנד, תהליכי צמיחה של מרעה וגידולי שדה, ומערכות צומח ובעלי חיים שונות, בתנאים שחונים. העבודות סוכמו ביחד עם עמיתים מהולנד וישראל במספר רב של פרסומים מדעיים.

בין השנים 1983 ל- 1990 התקיים פרויקט בינלאומי בהשתתפות ארה"ב, מצרים וישראל שעסק בחקר תפקידם של שיחי מרעה בהזנת בעלי חיים באזורים שחונים. העבודה בישראל בוצעה בחוות מגדה בניהולו של רוג'ר ובהשתתפות מדענים מאוניברסיטת בן-גוריון ומן הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. רוג'ר יזם פרויקט בינלאומי נוסף עם חוקרים מגרמניה וקניה (1987- 1995), שעסק במערכות משולבות של מרעה, בקר וגידולי שדה באזורים שחונים למחצה. פרויקט נוסף במימון של משרד החוץ של ארה"ב (1993-1997) עסק בהזנת צאן מגזע קאראקול באזורים מדבריים בקזחסטן. רוג'ר דרש את המקסימום מעצמו ומאלה שעבדו אתו. למרות סגנונו הישיר והמחוספס, הצליח ליצור שיתוף פעולה פורה עם מדענים וסטודנטים רבים מהארץ ומחו"ל. הוא האמין שהמחקר החקלאי צריך להיות תכליתי ועשה ככל יכולתו לכוון את המחקרים לתועלת החקלאיים. כוונה זו משתקפת בפרסומים המדעיים הרבים שלו. נבחר כעובד מצטיין במשרד החקלאות בשנת 1979.

הפרישה לגמלאות

רוג'ר בנימין פרש לגמלאות ב-1995, אך המשיך לעבוד עם עמיתים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

נפטר בנובמבר 2008.

English version

 

ערכה עמליה ברזילי,  2008

מעודכן לתאריך: 27/07/21 12:31
ותיקי המינהל ותרומתם
המכון לגידולי שדה
המכון להגנת הצומח
המכון לבעלי חיים
המכון למטעים
המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון
המכון להנדסה חקלאית
תחנת המחקר נוה יער
תחנת המחקר גילת
'אילנות'
סמל מנהל המחקר החקלאי
מדעניות חלוצות במחקר החקלאי בארץ ישראל
ציוני דרך
יצחק אלעזרי וילקנסקי-וולקני, "חוזה המחקר החקלאי"
ההיסטוריה של המיכון החקלאי בישראל: 1965-1947
המכון למדעי הקרקע, המים והסביבה
חוות בן-שמן
מורשת מחקר צמחי נוי ופרחים בישראל
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר