En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

 


תולדות חיים

נולד בירושלים בשנת 1950. סיים את בית הספר התיכון "מקווה ישראל" בשנת 1968 ושירת בצה"ל (בהתנדבות) משנת 1977.

בשנת 1974 השלים תואר ראשון (B.Sc). בשנת 1976 סיים תואר שני (M.Sc) בהדרכת פרופ' ישראל הוד, במחלקה לאנטומיה ולפיזיולוגיה של בעלי חיים, הפקולטה לחקלאות ברחובות, של האוניברסיטה העברית בירושלים, בנושא: "השפעת נוגדנים הטרולוגיים ל-IGG של עכבר ונסיובים מבע"ח שונים על התפתחות הגידול EHRLICH-LANDSCHUETZ בצורתו הנוזלית והמוצקה בעכברים מזן BALB-C".

בשנת 1983 סיים תואר דוקטור (Ph.D) בהנחיית פרופ' קרול פריבס ופרופ' יורם גרונר, במחלקה לווירולוגיה, מכון ויצמן למדע, רחובות (במהלכו שהה שישה חודשים במחלקה לחקר הסרטן, המכון הלאומי לבריאות NIH, מרילנד, ארצות הברית). נושא המחקר: "לימוד בקרת ביטוי גנים בווירוס-DNA מחולל הסרטן SV40".

הישגים מדעיים

במסגרת עבודת הדוקטורט אפיין גדעוני במודל הווירוס SV40 קשירה בין חלבון בקרה לאתר תחילת הרפליקציה של הווירוס. כמו כן, הוא הראה לראשונה כי ה-capping של הקצה ה-'5 של mRNA איוקריוטי הוא תוצר ישיר של אירוע האיניציאציה של השעתוק.

לאחר סיום עבודת הדוקטורט, השלים ברצף שני מסלולי התמחויות פוסט-דוקטוראליות בארצות הברית:
בהתמחות הראשונה, בין השנים 1985-1983, במעבדתו של פרופ' רוברט טיג'אן, במחלקה לביוכימיה, אוניברסיטת ברקלי, קליפורנייה, אפיין והראה לראשונה את תפקיד המפתח של אינטראקציות ייחודיות בין פקטורי שעתוק לאלמנטים של פרומוטור איוקריוטי בתהליך בקרת האיניציאציה של שעתוק mRNA.
בהתמחות השנייה, בין השנים 1988-1985, במעבדה של ד"ר פמלה דנזמיור וד"ר ג'ון בדברוק בחברה הביוטכנולוגית DNAP, אוקלנד, קליפורנייה, אפיין פרומוטורים מושרים על-ידי אור לביטוי גנים מהונדסים בצמחים.

בשנת 1988 החל גדעוני לעבוד כחוקר במרכז וולקני, במחלקה לגנטיקה של צמחים, המכון לגידולי שדה וגן, מינהל המחקר החקלאי, בית דגן. עיקר עיסוקו ותרומתו היו באפיון ובפיתוח של מערכות רקומבינציה-ייחודית-לאתר, לבקרה ולתחזוקה (הוצאה מהגנום / החדרה מכוונת לגנום) של גנים ומקטעי DNA טרנסגניים בצמחים. המטרה הייתה לפתח מנגנון שליטה על מיקום ועל הרכב המטען הטרנסגני בגנום, במגמה לאפשר מסחור של גידולים מהונדסים, תוך כדי מזעור השפעות אפשריות של הטרנסגן על הצמח ועל הסביבה.

המחקרים מומנו על-ידי קרנות מחקר, כגון קרן המדען הראשי של משרד החקלאות, קרן BARD המשותפת לישראל-ארצות הברית וקרן EU המשותפת לישראל-האיחוד האירופי.
תוצאות המחקרים הוצגו (בהרצאות / פוסטרים) בכינוסים מדעיים בישראל ובחו"ל ופורסמו בעיתונות מדעית בין-לאומית ובישראל.

תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו

1995-1991 - השתתף כחבר בוועדת היגוי לביוטכנולוגיה במרכז וולקני, בית דגן.

1999 - ארגן במעלה החמישה, ישראל, כנס בנושא: "היבטים בגנטיקה מולקולרית של העגבנייה", במסגרת תוכנית מחקר משותפת, בנושא: "ניתוח מולקולרי ופיזי של גנום העגבנייה", עם מדענים מהאיחוד האירופי.

2010-2002 - השתתף כבוחן (באופן מזדמן, על פי בקשה) של: א) מאמרים לעיתון The Plant Journal; ב) תוכניות מחקר ועבודות לתואר שלישי (Ph.D) של מכון ויצמן למדע והפקולטה לחקלאות ברחובות.

הדרכה והוראה:

1976-1973 - הדריך סטודנטים לתואר ראשון (B.Sc) ולתואר שני (M.Sc), במעבדות לאנטומיה ולפיזיולוגיה של בעלי חיים בפקולטה לחקלאות ברחובות, של האוניברסיטה העברית בירושלים.

1997-1991 - הנחה את הסטודנטית, בת חן בן דניאל (כהן), לתואר שני (M.Sc), ואת הסטודנט, משה בר, לתואר שלישי (Ph.D), בנושא: "אפיון התפקוד ופיתוח מערכת רקומבינציה-ייחודית-לאתר של שמר בצמחים".

2010-1998 - הרצה לסטודנטים (כמרצה אורח) במסגרת קורסים להנדסה גנטית בצמחים באוניברסיטה הפתוחה ובפקולטה לחקלאות ברחובות, בנושא: "היבטים והשלכות של מערכות רקומבינציה-ייחודית-לאתר כאמצעי להוצאה ו/או להחדרה מכוונת של גנים בגנום הצמח, בהנדסה גנטית של צמחים".

הפרישה לגמלאות

דוד גדעוני פרש בשנת 2010.

 

ערכה עידית סופר, מרץ 2023

מעודכן לתאריך: 13/03/23 10:08
ותיקי המינהל ותרומתם
המכון לגידולי שדה
המכון להגנת הצומח
המכון לבעלי חיים
המכון למטעים
המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון
המכון להנדסה חקלאית
תחנת המחקר נוה יער
תחנת המחקר גילת
'אילנות'
סמל מנהל המחקר החקלאי
מדעניות חלוצות במחקר החקלאי בארץ ישראל
ציוני דרך
יצחק אלעזרי וילקנסקי-וולקני, "חוזה המחקר החקלאי"
ההיסטוריה של המיכון החקלאי בישראל: 1965-1947
המכון למדעי הקרקע, המים והסביבה
חוות בן-שמן
מורשת מחקר צמחי נוי ופרחים בישראל
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר