En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

תולדות חיים

אהרון נולד בשנת 1931 בוידין שבבולגריה. התגורר ולמד בסופיה. בשנת 1948 עלה ארצה. בשנים 1949-1950 התגורר בחוות הנוער של בית"ר, כיום 'יוהנה ז'בוטינסקי', בבאר יעקב, שם למד עברית, מתמטיקה ופיזיקה כהכנה לבחינות כניסה לטכניון. בשנים 1950-1953 שירת בצה"ל. בשנים 1953-1957 למד בטכניון לתואר ראשון בטכנולוגיה של מזון והנדסה כימית. בשנים 1957-1961 עבד בביח"ר 'יפאורה' ברחובות, כטכנולוג מזון. ב-1961 התמנה לכימאי-ראשי במפעל 'יפו-סאן'- 'יפו-מור' באשדוד.
בשנים 1963, 1964, תכנן, הקים וניהל מפעל למיץ ותרכיז פרי-הדר, בברזיל BEBEDOURO.S.P. בשנת 1965 החל לעבוד במחלקה לטכנולוגיה של מזון במכון וולקני לחקר החקלאות ברחובות. ב- 1973 במהלך עבודתו במכון, סיים לימודיו לתואר מגיסטר למדעים בטכניון, כסטודנט חוץ.

הישגים מדעיים

אהרון לוי פיתח שיטה לשימוש ב- Low-Methoxy Pectin לשיפור השלמות והמשקל המסונן של פירות בשימורי פירות ובמיוחד - לפתני פרי-הדר.

פיתח שיטות להארכת חיי האחסון של פירות טריים ע"י חימום לטמפרטורה גבוהה-יחסית, לזמנים קצרים. מועצות הפירות והירקות אסרו עליו את הפרסום בספרות המקצועית של השיטות וכדו'.

תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו:

- ב-1967 נשלח ע"י הועדה לאנרגיה אטומית הישראלית לעבוד במשך שנה על פרויקט לשימור מיצי פירות באמצעות הקרנה רדיואקטיבית, בכור האטומי בזייברסדורף, אוסטריה.
- בשנים 1973-1977 שהה במסגרת חל"ת בוונצואלה, שם הקים וניהל בשיתוף עם 'החברה לפיתוח תעשיות' חיפה את המחלקה לטכנולוגיה של מוצרי פירות וירקות ב- Ciepe, מכון מחקר חדש ויחיד שנמצא ב- San-Felipe אשר במדינת Yaracuy. בנוסף, פעילותו בוונצואלה עסקה בפיתוח שיטה לייצור תעשייתי של מיץ ותרכיז בננות ומאוחר יותר הידע נמכר למפעל בברזיל. הוא עסק גם במתן יעוץ מדעי, טכני ותעשייתי לפיתוח וייצור תעשייתי של מוצרי מזון חדשים, בעיקר, אבל לא רק, מפירות וירקות טרופיים, לחברות אמריקאיות ושוויצריות. אהרון יזם והקים יחד עם פרופ' אשר לודין, דקן הפקולטה לטכנולוגיה של מזון באוניברסיטת קרקאס (בעבר סגן מנהל המחלקה לטכנולוגיה של מזון בוולקני) ועדה לתקינת מזון במכון התקנים של ונצואלה.
- בשנת 1977 נשלח לייעץ לאיים הקריביים, לדומינקה, ברבדוס, אנטיגואה, וכו', מטעם היחידה לעזרה לארצות מתפתחות של משרדי החוץ והחקלאות של ישראל.
- במהלך השנים 1980 – 1995 נשלח לעזרה לארצות מתפתחות ע"י Agridev ,Agrexco ,Unido, US-AID ואירגוני או"ם אחרים.
- במסגרת פרויקט משותף ממומן ע"י AID נשלח לוונצואלה, פרו, קולומביה, קוסטה ריקה, נפאל, סרי-לנקה, אקוודור .
- נבחר ליו"ר העמותה לטכנולוגיה של מזון וביוטכנולוגיה בארץ והיה חבר (professional member) של האגודה לטכנולוגיה של מזון של ארצות הברית.
- ייצג את מינהל המחקר בתפקיד יו"ר הועדה ל-'משקאות כוהליים'.
- היה חבר הועדה למזון ותזונה במכון התקנים.
- ניהל פרויקטים, חלקם ממומנים ע"י אירופה, לפיתוח בארצות מתפתחות.
- ניהל את ה – Pilot plant והתמנה ליועץ ראשי (היחידי בתפקיד זה) של מנהלי המכון לטכנולוגיה של מזון.

הפרישה לגמלאות

בשנת 1996 פרש לגמלאות, לאחר פרישתו המשיך לעבוד עוד למעלה משנה לסיום הפרויקטים בהם עסק.


ערכה עמליה ברזילי, יוני 2009

מעודכן לתאריך: 11/06/09 08:31
ותיקי המינהל ותרומתם
המכון לגידולי שדה
המכון להגנת הצומח
המכון לבעלי חיים
המכון למטעים
המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון
המכון להנדסה חקלאית
תחנת המחקר נוה יער
תחנת המחקר גילת
'אילנות'
סמל מנהל המחקר החקלאי
מדעניות חלוצות במחקר החקלאי בארץ ישראל
ציוני דרך
יצחק אלעזרי וילקנסקי-וולקני, "חוזה המחקר החקלאי"
ההיסטוריה של המיכון החקלאי בישראל: 1965-1947
המכון למדעי הקרקע, המים והסביבה
חוות בן-שמן
מורשת מחקר צמחי נוי ופרחים בישראל
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר