התרומה לחקלאות
פיתוח מגוון גדול של זנים של גדולי חקלאות ובכלל זה ירקות, גדולי שדה, עצי פרי וצמחי נוי המגודלים בישראל ובעולם ופיתוח שיטות אגרוטכניות לקבלת יבול מיטבי.
קשרי חוץ
חברות זרעים, מגדלים, מועצות יצור, חברות שווק, מופ"ים אזוריים, קק"ל, מוסדות מחקר מקבילים, חברות ביוטכנולוגיה
יעדי המכון
• אינטרודוקציה והשבחת עצי פרי, ירקות, גדולי שדה, גדולי נוי, פרחים ועצי יער לצורך הרחבת מגוון המוצרים לחקלאים ולציבור הצרכנים ושיפור היבול והאיכות
• פיתוח ויישום שיטות אגרו-טכניות לשיפור היבול והאיכות של צמחי חקלאות
• פיתוח גישות חקלאיות להתמודדות עם שינויי אקלים, הספקת מזון יציבה וחלופות אנרגיה
• פיתוח גישות לניהול השטחים הפתוחים, המרעה והיער לניצולם המיטבי על בסיס עקרונות הקיימות
• שותפות בהכשרת עתודת המחקר החקלאי
השגים עיקריים
אינטרודוקציה והשבחת זנים עתירי יבול ואיכות
o ירקות: תות שדה, שום, עגבניה, פלפל, מילון, דלעות, בזיל ותבלינים נוספים
o גדולי שדה: חימצה, אגוזי אדמה, חיטה, סורגום
o צמחי אנרגיה: קיקיון, יטרופה
o עצי-פרי: הדרים, ענבי מאכל, אבוקדו, מנגו, רימונים, זית, שקד, משמש ותאנים
o פרחים וצמחי נוי: קאלה, היפיאסטרום, נץ חלב, ליזיאנטוס, שושן ועוד
o עצי יער: אורן, אקליפטוס
o פיתוח גישות וכלים מולקולרים וגנומים לייעול ההשבחה
פיתוח טכנולוגיות חקלאיות
o ייעול ניצול מים
o השקיה במים מליחים ומושבים
o פיתוח פרוטוקולי השרשה לצמחים קשיי ריבוי
o פיתוח רשתות לסינון פוטו-סלקטיבי של קרינת השמש בבתי צמיחה
o ניטור פעילות וצריכת בעלי חיים במרעה
שיפור חנטה ואיכות פרי בירקות ופירות
o לימוד בקרת פריחה והבשלה
o לימוד הבקרה הגנטית של צבע פרי
o שפור טעם- סוכרים, חומצות אורגניות, נדיפים
o איפיון בקרת גודל וצורה
o העלאת תכולת מרכיבים בעלי ערך תזונתי- ויטמינים, פיגמנטים, פנולים
o הפחתת נגעים פיסיולוגים- פגעי חום, שחור פיטם
o איפיון בקרת סירוגיות חנטה בעצי פרי
שיפור התמודדות עם מצבי עקה
o שיפור איכות אבקה בחום
o פיתוח פירות פרתנוקרפים
o צמצום נזקי המלחה
o הקניית עמידות למחלות
o הקניית סבילות ליובש
פיתוח משאבי טבע ושטחים פתוחים
o שיפור ממשק וניהול יערות ישראל בדגש על קיימות היער
o שיפור הממשק וכימות הערך הכלכלי של ניהול שטחים פתוחים
o ייצוב ושיקום פני קרקע מופרים
o איפיון יחסי גומלין בין מערכות חקלאיות ומערכות טבעיות
o שיפור היצרנות של שטחי מרעה בישראל
o יחסי קרקע, צומח ובעלי חיים במרעה טבעי
o איפיון אספקטים סוציו-אקונומים של שימוש במרעה
o אסוף ואחסון זרעים של מיני בר קרובי תרבות וצמחים בסכנת הכחדות בישראל
פרטי התקשרות למזכירות המכון
טלפון: 03-9683484
פקס: 03-9669583
דוא"ל: vcfield@volcani.agri.gov.il