En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
הנהלה ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
פרטי התקשרות
Telephone טלפון: 972-39683588+
972-39683589+
Fax פקס: 972 3 9604428
Email דוא"ל: gadit@volcani.agri.gov.il
חקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון
מנהל: אמנון ליכטר, Ph.D.
היעד העיקרי של פעילות המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון הינו מחקר ופיתוח בתחום הטיפול והשימור של מגוון סוגים של תוצרת חקלאית טרייה או יבשה ומזון מן החי והצומח, המיועדים למאכל אדם ומספוא לבע"ח או לצרכי נוי, זאת במטרה להאריך את חיי המדף של מוצרים אלו, המופנים ליצוא ולשוק המקומי, תוך שמירה על איכותם, בטיחותם וערכם התזונתי. בצורה זו פעילות המכון מקדמת את חקלאות ישראל ותורמת רבות לרווחת החקלאים והציבור הרחב בארץ. המכון נחשב לייחודי בתחומו, ויתרונו הרב נובע מקיומם של מגוון תחומי מחקר חשובים הנמצאים תחת קורת גג אחת, דבר המאפשר שיתופי פעולה פוריים בין צוותי המחקר השונים.
מחלקות
חדשות אחרונות

 

 לשם השגת היעד המרכזי עובדי המכון משלבים מחקר יישומי ובסיסי לפיתוח שיטות וטכנולוגיות ייחודיות וחדשניות לשימור המבנה, המרקם, המראה, הצבע, הטעם, והארומה של התוצרת, כולל האיכות התזונתית והבריאותית. על מנת למזער את הפחת בין האסיף לצריכה וצמצום איבודי מזון מבוצע מחקר לגיבוש תנאי אחסון ואיסום מיטביים ולפיתוח פתרונות למניעת התפתחות של נזקים פיזיולוגיים, ריקבונות ומזיקים. עדיפות עליונה ניתנת לפיתוח טיפולים ידידותיים לאדם ולסביבה על מנת להבטיח את בטיחות המזון הטרי ולמזער סיכונים מיקרוביאליים ושאריות של חומרי הדברה וכימיקלים מזיקים. זאת, כדי לעמוד בצורך לאספקת מזון בעל איכות בריאותית גבוהה ובסטנדרטים הקיימים לשיווק בארץ ובחו"ל. המחקרים התשתיתיים המתבצעים במכון מובילים ליצירת ידע בסיסי חדש בהבנת התהליכים הביולוגיים הרלוונטיים בגידולים השונים (הזדקנות, הבשלה, נשירה, עמידות לפתוגנים), במיקרוביולוגיה, באריזות מתוחכמות ומתכלות, בטכנולוגיה של מזון, ובחקר פעילות רפואית של מיצויים צמחיים ופיטוכימיקלים כבסיס לפיתוח מזון פונקציונאלי ותרופות. מחקרים אלו מאפשרים ומהווים תנאי לקידום פיתוח גישות ואסטרטגיות יישומיות חדשות.

 תוצרי המחקרים במכון מהווים גורם משמעותי בהתפתחות החקלאות בארץ, ביכולת השיווק של התוצרת הטרייה, ובמיוחד ביכולת היצוא לשווקים בחו"ל. הידע, השיטות והטכנולוגיות השונות הנובעים מהפעילות במכון בנושאים הקשורים בטיפול ובשימור התוצרת מועברים לשימוש החקלאים, חברות היצוא, בתי-אריזה ואסמי גרעינים וגורמים שונים בתעשיית המזון והמים. בין היתר, פותחו במכון לאורך השנים פרוטוקולים וטכנולוגיות לטיפול, אחסון ואריזה של התוצרת הטריה ואיסום גרעינים, יישומים של חומרים ידידותיים לסביבה, והדברה ביולוגית לשימור התוצרת, למניעת סיכונים מיקרוביאליים ולמזעור הפחתים. חוקרי ועובדי המכון משקיעים מאמץ בהדרכה והטמעת הידע המקצועי בקרב כל הגורמים הרלוונטיים. בנוסף, דגש רב מושם על הכשרת סטודנטים המבצעים את עבודת המחקר במקצועות הרלוונטיים במעבדות המכון, וכן בהדרכת משתלמים מחו"ל להעברת הידע למדינות מתפתחות. תוצרי הפעילות המחקרית מופצים בארץ ובעולם באמצעות העיתונות המדעית וכנסים מקומיים ובינלאומיים, תוך ביסוס מעמד המכון כגורם מוביל בחזית המחקר והפיתוח בתחומו.

מורשת המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון

יצאה לאור מהדורת  Volcani Voice בנושא אובדני מזון הכוללת מאמרים שחוברו על ידי עובדי המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון.

יצאו לאור הנחיות לשימור מיטבי של תוצרת חקלאית טרייה בבית הצרכן. מהדורה אינטרנטית מהודרת ניתן למצוא על מדפי הוולקניפדיה באתר מינהל המחקר החקלאי ולהורידה כקובץ PDF.

הנחיות אלו מופיעות גם באתר משרד החקלאות בקישורית, שבנוסף להם מופיעים גם הנחיות שימור פירות וירקות לסיטונאים ולקמעונאים וגם הנחיות שימור פירות וירקות למגדלים, בתי אריזה ומפעילי חדרי קירור מסחריים.

 

מחלקות
חקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף
חקר איכות מזון ובטיחותו
אמרכלות המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון
חדשות אחרונות
מדעי הצמח
חקר בעלי חיים
הגנת הצומח
מדעי הקרקע, המים והסביבה
חקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון
הנדסה חקלאית
מרכז מחקר גילת לחקלאות על סף המדבר
נוה-יער
הנהלה
מרכזים בינתחומיים
שרותי תמיכה למחקר
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר