מדעי הצמח
- +9723-968-3484
- nily@volcani.agri.gov.il
בית מכוני מחקר מדעי הצמח
מגוון פירות וירקות טריים באיכות ובזמינות גבוהה הינו חיוני לתזונה בריאה. ייצור מגוון פירות וירקות דורש מחקר ופיתוח של זנים חדשים שעמידים למחלות ולפגעי מזג אוויר וחשוב מכך לשינויי אקלים. המכון למדעי הצמח עומד בחזית המדע והמחקר ומפתח גידולים חקלאיים מגוונים, איכותיים ועתירי יבול. פעילות המכון מאפשרת לצרכן הישראלי להנות ממגוון רחב של פירות וירקות טעימים ובריאים בכל עונות השנה.
החוקרים והחוקרות במכון למדעי הצמח עוסקים במחקר יישומי להשבחת זנים (כגון עגבניה, פלפל, חיטה, שעורה, בוטנים, גפן, הדרים, מנגו, אבוקדו וזית), להתמודדות עם מחלות, ובמקביל במחקר תשתיתי שמטרתו הבנת המנגנונים המולקולריים האחראיים להתפתחות הפרי, כמותו ואיכותו. המחקרים במכון נערכים בכלים ושיטות מדעיות וביוטכנולוגיות מתקדמות, כגון השבחה מולקולרית ועריכה גנומית. בנוסף לפעילות החקלאית פועל המכון בתחום האגרואקולוגיה לפיתוח ידע לניהול מקיים של המרחב החקלאי ומשאבי הטבע הסובבים אותו וכן בפיתוח החקלאות במרחב האורבני.
למחקרים השונים בתחום ההשבחה, הגידול והסביבה החקלאית תרומה מכרעת לביסוס ואקלום ענפי חקלאות חדשים בישראל. הם מעניקים לחקלאי ישראל רצף גידולי ויתרון יחסי בשוק התחרותי העולמי בזכות המצוינות והאיכות הייחודית של הזנים ושיטות הגידול המפותחים במכון.
המכון למדעי הצמח פועל במסגרת של ארבע מחלקות: המחלקה למדעי עצי פרי, המחלקה לחקר ירקות וגידולי שדה, המחלקה למשאבי הטבע והמחלקה לצמחי נוי וביוטכנולוגיה צמחית.