מדעי המזון
- 03-9683693, 050-6220693
- edwardsio@volcani.agri.gov.il
בית מכוני מחקר מדעי המזון
פעילות המחלקה מתמקדת בנושאי אבטחת מזון ובשמירה על איכותו, בריאותו ובטיחותו. יעדי המחקר המרכזיים כוללים: שיפור הבטיחות המיקרוביאלית של תוצרת חקלאית מהחי ומהצומח; הקטנת פחתים של מזון מפעילות של חיידקים; מניעת נזקים לגרעינים ומזון יבש ע”י חרקי מחסן; מניעת זיהומים בתוצרת חקלאית ומזון הנגרמים ע”י פטריות עובש ורעלנים (מיקוטוקסינים); פיתוח תאים ואופטימיזציה של מצעי גידול למען קידום תעשיית החלבונים החילופיים; חקר הפוטנציאל הרפואי של מיצויים צמחיים ופיטוכימיקלים כבסיס לפיתוח מזון פונקציונאלי, תוספי תזונה ותרופות; חקלאות מדייקת של צמחי מרפא בעזרת בינה מלאכותית וטוקסיקולוגיה סביבתית.
חוקרים במחלקה
ענת אלמן
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
תואר ראשון במדעי החיים באוניברסיטת תל-אביב תואר שני בביוכימיה באוניברסיטת תל אביב בהנחיתה של פרופ' אירית אבירם תואר
דפנה גוטליב
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
דניאל דואניס אסף
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
מרינה דה ליאו
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
אדוארד סיונוב
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
ילנה פוברנוב
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
גיא מחרז
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
יעקב אבי שמשוני
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
אני חוקר במחלקה לאיכות ובטיחות המזון בארגון המחקר החקלאי, מרכז וולקני, ישראל. קיבלתי את הדוקטורט שלי מהאוניברסיטה העברית
משה שמש
Ph.D.חקר תוצרת חקלאית ומזון
נולד אי-שם בהרי גאורגיה בשנות השבעים של המאה הקודמת. סיים בית ספר בהצטיינות יתרה ביערה קולאשי, המזוהה היסטורית