מדעי המזון
- 03-9683693, 050-6220693
- edwardsio@volcani.agri.gov.il
בית מכוני מחקר מדעי המזון



פעילות המחלקה מתמקדת בנושאי אבטחת מזון ובשמירה על איכותו, בריאותו ובטיחותו. יעדי המחקר המרכזיים כוללים: שיפור הבטיחות המיקרוביאלית של תוצרת חקלאית מהחי ומהצומח; הקטנת פחתים של מזון מפעילות של חיידקים; מניעת נזקים לגרעינים ומזון יבש ע”י חרקי מחסן; מניעת זיהומים בתוצרת חקלאית ומזון הנגרמים ע”י פטריות עובש ורעלנים (מיקוטוקסינים); פיתוח תאים ואופטימיזציה של מצעי גידול למען קידום תעשיית החלבונים החילופיים; חקר הפוטנציאל הרפואי של מיצויים צמחיים ופיטוכימיקלים כבסיס לפיתוח מזון פונקציונאלי, תוספי תזונה ותרופות; חקלאות מדייקת של צמחי מרפא בעזרת בינה מלאכותית וטוקסיקולוגיה סביבתית.
חוקרים במחלקה

אלמן ענת
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
תואר ראשון במדעי החיים באוניברסיטת תל-אביב תואר שני בביוכימיה באוניברסיטת תל אביב בהנחיתה של פרופ' אירית אבירם תואר

גוטליב דפנה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

דניאל דואניס אסף
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

דה ליאו מרינה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

סיונוב אדוארד
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פוברנוב ילנה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מחרז גיא
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שמשוני יעקב אבי
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
אני חוקר במחלקה לאיכות ובטיחות המזון בארגון המחקר החקלאי, מרכז וולקני, ישראל. קיבלתי את הדוקטורט שלי מהאוניברסיטה העברית

שמש משה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
נולד אי-שם בהרי גאורגיה בשנות השבעים של המאה הקודמת. סיים בית ספר בהצטיינות יתרה ביערה קולאשי, המזוהה היסטורית

שפירא אור חיים
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שלמה סלע (סלדינגר)
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
תומכי מחקר במחלקה

אלכסנדר לסקבי
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אריאל מנחם
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אביב רפפורט
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

עומר ברדה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

רעות עמר פלדבאום
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

ורדה זקין
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
