חקר תוצרת חקלאית
- 03-9683605, 0506220566
- noamal@volcani.agri.gov.il
בית מכוני מחקר חקר תוצרת חקלאית



המחלקה לחקר תוצרת חקלאית הוקמה ב 1945 והינה אחת מהמחלקות המובילות בתחום. המחלקה כוללת עשר קבוצות מחקר העוסקות בפיתוח ידע ושיטות לשימור איכות וצמצום פחתים בפירות וירקות לאחר קטיף. צוותי המחקר במחלקה עוסקים בחקר תהליכי הבשלה והזדקנות, יחסי גומלין צמח-פתוגן, תגובות הגנה לעקות ביוטיות ואביוטיות כגון ניזקי צינה ופתוגנים פטרייתיים, השבחה גנטית וביוטכנולוגית לשיפור כושר האחסון. במחלקה מתבצעים גם מחקרים יישומיים בתחומים של פיתוח של אריזות וציפויים, הדברה ביולוגית, תכשירי הדברה “ירוקים”, ופיתוח טיפולים במהלך הגידול והאחסון לשימור ושיפור איכות התוצרת לאחר הקטיף.
חוקרים במחלקה

זיו כרמית
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון


קניגסבוך דוד
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

ילצוב יבגני
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מעוז איתי
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
המחקר במעבדתו של איתי מתמקד בפיתוח שיטות להגברת הייצור והאגירה של מטבוליטים ייחודיים בפירות וירקות. המעבדה מתמחה בלמידת

אלקן נועם
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פורת רן דוד
פרופסור חברהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
ד"ר רון פורת הינו חוקר בתחום אחסון פירות וירקות, וגם כיהן בעבר כמנהל המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

דרובי סמיר
פרופסור מן המנייןהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מיכאלי סימון
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
סימון בוגר דוקטורט מאונ' ת"א, וביצע שתי השתלמויות בתר-דוקטורט (פוסטדוקטורט), אחת במכון ויצמן והשנייה במרכז הלאומי למחקר מדעי

ליכטר אמנון
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
תומכי מחקר במחלקה

דליה מאורר
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אלנה לוין
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אולג פייגנברג
תואר שניהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פאולה טפר במנולקר
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

גינת רפאל גיטלמן
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

רן שולחני
תואר שניהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שרון אלקלעי טוביה
גבהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שושי סלים
גב'המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
