חקר תוצרת חקלאית

  • 03-9683605, 0506220566
  • noamal@volcani.agri.gov.il
בניהול שלנעם אלקןPh.D.

המחלקה לחקר תוצרת חקלאית הוקמה ב 1945 והינה אחת מהמחלקות המובילות בתחום. המחלקה כוללת עשר קבוצות מחקר העוסקות בפיתוח ידע ושיטות לשימור איכות וצמצום פחתים בפירות וירקות לאחר קטיף. צוותי המחקר במחלקה עוסקים בחקר תהליכי הבשלה והזדקנות, יחסי גומלין צמח-פתוגן, תגובות הגנה לעקות ביוטיות ואביוטיות כגון ניזקי צינה ופתוגנים פטרייתיים, השבחה גנטית וביוטכנולוגית לשיפור כושר האחסון. במחלקה מתבצעים גם מחקרים יישומיים בתחומים של פיתוח של אריזות וציפויים, הדברה ביולוגית, תכשירי הדברה “ירוקים”, ופיתוח טיפולים במהלך הגידול והאחסון לשימור ושיפור איכות התוצרת לאחר הקטיף.

חוקרים במחלקה

כרמית זיו

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

דני אשל

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

פיסיולוגיה מולקולרית של צמחים

דוד קניגסבוך

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

יבגני ילצוב

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

איתי מעוז

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

המחקר במעבדתו של איתי מתמקד בפיתוח שיטות להגברת הייצור והאגירה של מטבוליטים ייחודיים בפירות וירקות. המעבדה מתמחה בלמידת

נעם אלקן

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

רן דוד פורת

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

ד"ר רון פורת הינו חוקר בתחום אחסון פירות וירקות, וגם כיהן בעבר כמנהל המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

סמיר דרובי

פרופסור מן המניין

חקר תוצרת חקלאית ומזון

סימון מיכאלי

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

סימון בוגר דוקטורט מאונ' ת"א, וביצע שתי השתלמויות בתר-דוקטורט (פוסטדוקטורט), אחת במכון ויצמן והשנייה במרכז הלאומי למחקר מדעי

אמנון ליכטר

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון