מחקר מקיף שנערך במכון וולקני במעבדות של פרופ’ רון פורת ודר’ איתי מעוז על ידי הדוקטורנטית ליאן סלטו, בדק את האיכות, הטעם והרכב הפלבנואידים של פירות פומלית אדומה ‘רדסון’ בהשוואה לפירות הדר מרים נוספים, כולל פומלה, פומלית ואשכולית. תוצאות הבדיקות הראו כי הזן החדש ‘רדסון’ מציע טעמים ייחודיים ומרירות גבוהה.
זן “רדסון” הוא פומלית אדומה שפותחה במכון וולקני, חסרת זרעים ובעלת טעם ייחודי המכיל מרירות גבוהה אך גם מתיקות ופירותיות ייחודית. נכון להיום, ישנם בארץ כ-400 דונם של פרדסי “רדסון” המניבים כ 2000 טון פרי אשר נשלחים מיוצאים בעיקר לשווקים בחו”ל.
בדיקות ביוכימיות חשפו כי פירות ‘רדסון’ מכילים את הריכוז הגבוה ביותר של הפלבאנון המריר נרינגין, יחד עם ריכוזים נמוכים של פלבאנונים מרים אחרים. ניתוחים סטטיסטיים זיהו מתאם גבוה בין רמות נרינגין ותחושת המרירות, המעיד על התפקיד המרכזי של נרינגין בקביעת מרירות פירות הדר.
פלבאנונים מוכרים יותר לצרכנים כ- “ויטמין P”, ועל אף שהם לא באמת ויטמינים, מדובר בקבוצת חומרים בעלי תכונות בריאותיות ידועות כמו: נוגדי חמצון ונוגדי דלקת וצריכתם בעלת השפעה חיובית על בריאות האדם.
ד”ר איתי מעוז, חוקר במכון וולקני:”מבחני הטעימה שערכנו מעידים שהצרכן הישראלי אוהב גם פירות בעלי טעם מר ולא רק פירות מתוקים. זן ‘רדסון’ מציע איכות וטעם ייחודיים, עם העדפה גבוהה בקרב צרכנים, ויש לו את הפוטנציאל להיות זן ייצוא מצליח.”