|
|
|
|
|
|
|
|
|
תחומי עניין / תאור
תפקיד |
גנטיקה וטיפוח דלועיים |
|
המחקר שלי מתמקד בגנטיקה, אבולוציה תחת ביות, והיסטוריה של גידולי דלועיים. בנוסף, טיפחתי כמה זנים של קישואים ודלעות במטרה לשפר המראה, התכולה התזונתית ובעיקר הטעם שלהם. המוכר בזנים האלו בישראל הוא הדלעת-ערמונים. דלעת זו קטנה ובעלת צורה של סביבון עם 10 תלמים לארכה, בצבע ירוק-שחור עם כתם-קרקע כתום. לדלעת זו טעם דומה עד מאוד לזה של ערמונים קלויים. היא מתוקה מאוד, תכולת הסוכר שלה נע בין 12 ל20% (הרבה יותר מאבטיח ויותר מכמעט כל מלון). עוד זן דלעת, האורנג'טי גם משווק בישראל. זו דלעת ספגטי עם מרקם שמתפרק לאטריות לאחר בישול של 11 דקות. היא דיאטטית עם טעם מתקתק. הקישוא גולדי הצהוב מתאים מכל קישוא אחר בארץ להכנת פשטידות או לטיגון. הקישוא ארומה הירוק ומפוספס בעל טעם עשיר ביותר ומזין ביותר מכל הקישואים שנבדקו.
|
|
|
קורות חיים
|
|
|
|
|
|
מעודכן בתאריך: 03/09/18 18:27 |
|
|
|
|
|
|
| |