En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
הנהלה ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
 
הרי פריס, Ph.D.  :שם
נוה-יערצוותי המחקר-נווה יער :מחלקה/יחידה
04-9539511 :טלפון
050-6220011 :סלולרי
04-9836936 :פקס
hsparis@volcani.agri.gov.il :דוא"ל
נוה יער :מיקום פיזי
מינהל המחקר החקלאי
מרכז מחקר נוה יער
ת. ד. 1021
רמת ישי 095-30

חוקר גידולי ירקות

תחומי עניין / תאור תפקיד
גנטיקה וטיפוח דלועיים

המחקר שלי מתמקד בגנטיקה, אבולוציה תחת ביות, והיסטוריה של גידולי דלועיים. בנוסף, טיפחתי כמה זנים של קישואים ודלעות במטרה לשפר המראה, התכולה התזונתית ובעיקר הטעם שלהם. המוכר בזנים האלו בישראל הוא הדלעת-ערמונים. דלעת זו קטנה ובעלת צורה של סביבון עם 10 תלמים לארכה, בצבע ירוק-שחור עם כתם-קרקע כתום. לדלעת זו טעם דומה עד מאוד לזה של ערמונים קלויים. היא מתוקה מאוד, תכולת הסוכר שלה נע בין 12 ל20% (הרבה יותר מאבטיח ויותר מכמעט כל מלון). עוד זן דלעת, האורנג'טי גם משווק בישראל. זו דלעת ספגטי עם מרקם שמתפרק לאטריות לאחר בישול של 11 דקות. היא דיאטטית עם טעם מתקתק. הקישוא גולדי הצהוב מתאים מכל קישוא אחר בארץ להכנת פשטידות או לטיגון. הקישוא ארומה הירוק ומפוספס בעל טעם עשיר ביותר ומזין ביותר מכל הקישואים שנבדקו.

 

קורות חיים  
מעודכן בתאריך: 25/10/16 12:07
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר