En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
הנהלה ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
טכנולוגיות

‏ ‏

‏ חקלאות, מים ואנרגיה

‏‏1) טכנולוגיות מזון: טיפול בתוצרת חקלאית טרייה, הובלה ואחסון
א.‏ שטיפה והברשה במים חמים‎,‎‏ ציפוי בשמנים וטיפולים אחרים להארכת חיי מדף‎;‎‏ ‏
ב.‏ פיתוח אריזות פלסטיק ייחודיות לאריזת תוצרת טרייה/ שטופה המאריכות את חיי המדף באופן ‏ניכר. – חב' סטפאק
ג.‏ פיתוח טכנולוגיות לשימור תוצרת טרייה במהלך הובלתה הממושך לאירופה ואף לארה"ב בדרך ‏הים תוך שמירת איכותה ופדית מחירים גבוהים מחוץ לפיקים העונתיים.‏
‏2)‏ פרות
א.‏ השבחת בקר התורמת לתנובת חלב הגבוהה בעולם ( 13000 ליטר/שנה לעומת 6000 ‏העולמי או 8000 האירופאי)‏
ב. פיתוח הנדסי: מד הרכב החלב - חב' אפימילק ‏
ג. סנסורים לניטור מצב בריאותה של הפרה, תזונתה והתנהגותה. ‏
‏3)‏ עגבניות
א. פיתוח זנים ייחודיים המאפשרים הפקה תעשייתית של ליקופן מעגבניות גם כצבע מאכל ‏טבעי וכאנטיאוקסידנט- חב' ליקורד
ב.‏ פיתוח זני עגבניות שגדלות מצומקות על השיח, מגדילות ערך מוסף לגורם הממסחר חסכון ‏במים להשקייה ,בעלויות הובלה, אנרגיה לייבוש אטרקטיביות לשוק האירופי ובפרט לשוק ‏האיטלקי - חב' טומייזין
ג.‏ פיתוח זני עגבניות למאכל (בכלל זה גם כאלו שאינם תלויי עקות סביבתיות דוגמת שינויים ‏קיצוניים בטמפ' הסביבה הגורמים לפגיעה ביבול) ‏
‏4)‏ זני חיטה לקמח ולפסטה
א.‏ פיתוח זנים בסלקציה טבעית בעלי תכולה גבוהה של מרכיבים תזונתיים מתבקשים. כך ‏שלמרות שבאטליה וספרד מאות זני חיטה מקומיים. בעקבות חשיפת הזנים לחב' הפסטה ‏האיטלקיות צפויים הזנים החדשים לככב בצלחות הפסטה של האיטלקים כבר בעתיד ‏הקרוב (הסכמים בתהליכים). ‏
‏5)‏ אומגה 3 ממרווה
א.‏ טיפוח זן ייחודי של מרווה מרושתת עשירה בחומצות שומן כאומגה 3 ואחרות בעלות ערך ‏בריאותי ידוע ומקובל, אך ללא הסיכון הכרוך בחשיפה לשיירי מתכות כבדות כשמופק ‏מהמקור הפופולרי - דגי מים עמוקים.- חב' מגנטיקה. ‏
‏6)‏ ביו-דיזל על בסיס קיקיון ויאטרופה ‏
א.‏ טיפוח זנים בעלי תכולת שמן גבוהה.‏
ב.‏ פיתוח מיכון וגישת קטיף.‏
ג.‏ הפקת אנרגיה מיתרת חלקי הצמחים. ‏

‏ ‏

דוגמות להישגים בינלאומיים‎ ‎

‏7)‏ טיפוח זני זיתים לשמן זית
א.‏ טיפוח זנים בתכנית השבחה ראשונה מסוגה בעולם במטע אינטנסיבי המתאימים לקטיף ‏ממוכן, לצריכת מים מבוקרת השקייה, הצליח לחדור לשווקים שלא גודל מסורתית ‏כבאוסטרליה, דרום אמריקה (ארגנטינה, מקסיקו, פרו, אורוגוואי) ובקליפורניה.‏
ב.‏ פיתוח ציפוי פולימרי לקרקע המאפשר נטיעות בקרקעות "קשות" (מדבריות, מלוחות?)‏
ג.‏ פיתוח תהליכי דישון מבוקר, השקיה מדייקת ואמצעים אגרוטכניים חדשים הובילו להגברת ‏תפוקת שמן הזית מ400 ליטר להקטר ל2000 ליטר להקטר.‏
‏8)‏ טיפוח זני ענבים למאכל
א.‏ זן "הפריים" כבש את השוק הדרום אפריקאי ומהווה במדינת מוטת יצוא זו את עיקר ייצוא ‏ענבי המאכל לאירופה (כך זן ישראלי מפרנס דרום אפריקאים ומוביל בשוק האירופאי) וכן ‏במקסיקו, אוסטרליה.‏
ב.‏ פיתוח זנים עשירים ברסברטול בעל ערך בריאותי הידוע כ"פרדוקס הצרפתי" המרוכז בשני ‏סדרי גודל המאפשרים הפקת מיצוי המשמש לתעשיית המזון הפונקציונאלי באירופה ‏‏(תוספת ליוגורט, מסטיק השקול לחומר פעיל בכוס יין).‏
‏9)‏ עשבי תיבול ותבלינים
א. זנים חדשים של עשבי תיבול הובילו לגידול של מעל ל500% בהיקף הייצוא של צמחי תבלין ‏טריים לאירופה ב20 שנה האחרונות. הוביל לכך שכיום מיוצאים מעל 30 סוגי צמחי תבלין ו-‏‏7000 טון לשנה המככבים במשקי הבית האירופאיים , עם גידול קבוע של 10% לשנה ונתח ‏שוק של 50% מהשוק האירופאי. לדוגמה: בזיל (בזיליקום).‏
ב. זני פפריקה לתבלון. נמכרת להונגריה – האורים והתומים בפפריקה, כמו גם לספרד.‏
‏10)‏ הדרים
א.‏ זן המנדרינה אורי הינו אחד מזני ההדר המוכרים והנמכרים ביותר בעולם זן זה טופח ‏במינהל המחקר החקלאי לפני כ20 שנה נטע בהיקפים משמעותיים בארה"ב, במדינות ‏דרום אמריקה וספרד הזן נחשב נחשב כבעל טעם מועדף קליף ופודה מחירים גבוהים ‏בשווקי הייצוא. ‏
ב.‏ זני הדרים מהדור החדש שטופחו בהכוונה לטעם ייחודי מראה ייחודי ותכולה גבוהה של ‏אנטי אוקסידנטים דוגמת זן האודם. ‏
‏11)‏ מלונים ‏
ג.‏ זן המלון "גליה" הינו אחד מזני הדלועים המוכרים והנמכרים ביותר בעולם. זן זה טופח ‏במינהל המחקר החקלאי לפני כ20 שנה וניטע בהיקפים משמעותיים באמריקה. ‏
ד.‏ זני המלונים מהדור החדש שטופחו בהכוונה מוטת צרכן בטעמם ובמראם ובעלי תכולה ‏גבוהה של אנטי אוקסידנטים, עמידות למחלות ועוד. ‏
‏12)‏ רימונים
א.‏ פיתוח זני רימונים חדשים המקנים 9 חודשי ניבת פרי (במקום 3 חודשים המקובלים היום). ‏ניטעים בהיקפים משמעותיים בארה"ב ובמדינות דרום אמריקה.‏
ב.‏ פיתוח טכנולוגיות הקפאה ייחודיות המאפשרות אחסון ושימור ממושכים . ‏
ג.‏ פיתוח מיכון בעל קונספט מהפכני לפריטת רימונים המאפשר שיווק גרעיני רימון כמוצר ‏נוחות לצרכן הסופי ולמסעדות - חב' יורן.‏
מעודכן לתאריך: 19/03/14 07:11
על קידום
*טכנולוגיות
טפסים
יחידה עסקית
נוהלים
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר