חדשות

אות החוקר המצטיין בענף ההדרים – ד”ר ערן רווה!

מזל טוב לד"ר ערן רווה על קבלת מצטיין ענף הזית. ד"ר ערן רווה הוא בוגר אוניברסיטת בן

מצטיין בענף הפירות – טכנאי המחקר כאמל חטיב!

מזל טוב לטכנאי המחקר כאמל חטיב ממרכז מחקר נוה -יער. כאמל בוגר התיכון החקלאי רמה ולימודי טכנאי

יום פתוח וירטואלי לתארים מתקדמים

מזל טוב לעוז ברזני על המענק!

מזל טוב לחוקר עוז ברזני מהמחלקה לחקר ירקות וגידולי שדה במכון למדעי הצמח, זכה במענק של הקרן

גאים מאוד בחוקרות ובחוקרים שלנו שקיבלו 14 מענקי מחקר!

מיכל ליברמן - לזרוביץ זכתה במענק של האיחוד האירופאי - תכנית מארי-קירי לתמיכה בפוסטדוקטורנטים. הות"ת העניק באמצעות

בתוך האבוקדו

הנהלת מכון וולקני ביקרה בחוות עכו שבגליל המערבי

טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה

פרופ' בני חפץ, ראש מינהל המחקר החקלאי מכון וולקני הקדיש את דבריו בטקס לד"ר אברהם בן עזיז ז"ל,
אות מולכו לחקלאים ולחקלאיות

אות מולכו – הוקרה לחקלאי/יות הנגב

במסגרת כנס "האקלאות 2025", יוענק אות מולכו לשלושה חקלאים/ות מהנגב או למי שתרמו תרומה משמעותית לחקלאות הנגב, כהוקרה על

מציינים את חג החירות במכון וולקני

טקס מרגש של הרמת כוסית לכבוד חג הפסח נערך לעובדי ועובדות מכון וולקני 🌸 באירוע השתתפו מנהל

כנס חקלאות-אקלים: פתרונות חדשניים לחקלאות ישראלית תחת שינויי אקלים

בכנס חקלאות-אקלים שנערך לאחרונה, הציגו 15 מדענים בתחום המחקר החקלאי, עובדי משרד החקלאות ואנשי מקצוע מגוון פתרונות

כנס “אתגר הזרחן בחקלאות, סביבה ותעשייה”

כנס "אתגר הזרחן בחקלאות, סביבה ותעשייה" נערך במכון וולקני ובו השתתפו חוקרים, אנשי תעשייה, מדריכי שרות שדה

פרופ’ נתיב דודאי: “עשיתי כוכב נולד לזעתר”

הזעתר, מבכירי התבלינים של המטבח המקומי, הפך לצמח מוגן. לפרופ' נתיב דודאי, חוקר בעל שם עולמי, יש

ד”ר ספי ורניק והמיזם Precision Sledge זכו במקום הראשון באקסלרטור DeserTech & Climate

המיזם Sledge Precision של ד"ר ספי ורניק ממכון וולקני וג'ונתן ליימן זכה במקום הראשון באקסלרטור DeserTech &

“טעם 2025” – אירוע מכון וולקני בשוק הנמל

ביום שישי האחרון נערכה תערוכת "טעם 2025" - השקת קולקציית טעמי החורף של מכון וולקני בשוק הנמל.

האוסף הלאומי למאגרים גנטיים של עצי פרי מציג: זן שקד הניחן בהפריה עצמית

השקד הוא עץ נשיר שתנאי האקלים המשתנים משפיעים על פריחתו ויבולו. זן השקד "מתן", שפותח על ידי

לשון שור נגבית: צמח נדיר, אנדמי ובסכנת הכחדה חמורה

איך בנק הגנים של מכון וולקני, בשיתוף עם אנשי רשות הטבע והגנים, מתנדבים, חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון ומו"פ

ביקור שגריר אזרבייג’ן מוכתר ממדוב במכון וולקני

שגריר אזרבייג'ן מוכתר ממדוב (Mukthar Mammadov) הגיע לביקור במכון וולקני ופגש את מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון,

לראשונה: הובלת DNA ו-RNA לתא צמח באמצעות חלקיק חלבון ליצירת שינוי גנטי

ישנה מוטיבציה רבה לפתח שיטות לעריכה גנטית של צמחים כדי להשביח זנים ולשפר תכונות משמעותיות בגידולים, מבלי

ועידת Food Sec & Tech Israel

Food Sec & Tech Israel היא הועידה הלאומית לביטחון מזון המתקיימת במכללת ספיר. במסגרתה, התקיים מושב מיוחד

גדול יותר ומתוק יותר: זן תותים 905 הגיע לערוץ 13

חיידקים יורידו את פליטת גזי החממה הנפלטים מקרקעות חקלאיות

בימים אלה מפותחת במעבדתו של ד"ר דרור מינץ במכון וולקני שיטה חדשנית להפחתת הפליטה של גז החממה

הפתעה מרירה: פומלית אדומה “רדסון” הינה בעלת טעם מריר, אך אהובה על ידי...

במבחני טעימה שנערכו במכון וולקני, נמצא שהצרכן הישראלי מעדיף את זן הפומלית האדומה החדש "רדסון" על פני

מפגש מוביל שת”פ בין המו”פים האיזוריים ומכון וולקני

מפגש מוביל שת"פ בין המו"פים האיזוריים ומכון וולקני אורגן ע"י ד"ר סיגל בראון מיארה, המתאמת המדעית של

הניבה פרי: הכנס הראשון של האגודה הישראלית לחקר עצי פרי

האגודה הישראלית לחקר עצי פרי מקיימת את הכנס הראשון שלה בשיתוף עם: מכון וולקני, משרד החקלאות וביטחון

צועדים עם גילת

אתמול התקיימה במרכז מחקר גילת "צעדת גילת ה-5" בהשתתפות של עובדי ועובדות מכון וולקני. 

חתימה על מזכר הבנות לשיתוף פעולה מחקרי עם Xianghu Lab

פרופסור בני חפץ, מנהל מכון וולקני, בטקס חתימה על מזכר הבנות לשיתוף פעולה מחקרי עם Xianghu Lab

ד”ר מיה בר זכתה במענק היוקרתי של מועצת המחקר האירופית על סך 2...

ד"ר מיה בר, מדענית מובילה במכון וולקני בתחום מערכת החיסון הצמחית ויחסי צמח-פתוגן זכתה במענק קונסולידטור היוקרתי

על דבורים ועל הספקטרום האוטסיטי

גם דבורים יכולות להיות על הספקטרום האוטיסטי. לרגל היום הבין לאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות, אנחנו מביאים

שגריר קזחסטן בישראל ביקר במכון וולקני

ביקור רם דרג במכון וולקני: שגריר קזחסטן בישראל ביקר במכון והביע עניין רב בהעמקת שיתוף הפעולה המדעי

טכנולוגיית עריכה גנומית CRISPR לפיתוח עמידות לנגיפים בגידולי דלועיים

נגיפי צמחים הם בין גורמי המחלה המשמעותיים ביותר בחקלאות, עם נזק כלכלי שנתי של עד 30 מיליארד

“וולקניפוד”: הפודקאסט שמחבר בין מחקר ומדע לביטחון במזון

וולקניפוד הוא הפודקסט הנכון כדי להתעדכן בפיתוחים המדעיים החדשניים ביותר בעולם החקלאות שנועדו להגביר את הבטחון במזון.

המרכז לחקר ערים ירוקות: הגדלת השטחים הירוקים בערים

התועלת האקולוגית של שטחים ירוקים בתוך הערים כבר מזמן אינה מוטלת בספק. למרות זאת, בישראל, ערים רבות

רובוט אוטונומי ינכש עשבים בשדות האבטיחים והמלונים

פיתוח טכנולוגי חדשני יחסוך עבודה פיזית קשה באמצעות רובוט אוטונומי

על טעם ועל ריח: מי אוכל בתיאבון את הערבה?

ביהדות צמח הערבה נחשב חסר טעם וחסר ריח. על אף זאת, מתברר שבעלי החיים יתכן ורואים בו

זן חיטה הוקדש לזכרו של יעקובי ינון

זן חיטה, שטופח ע”י ד"ר רואי בן-דוד וכמאל נאשף ממכון וולקני, הוקדש לזכרו של יעקובי ינון, שהיה

יום הזיכרון לאירועי ה-7 באוקטובר במכון וולקני

דבריו של פרופ' בני חפץ, ראש מכון וולקני בטקס הזיכרון לנופלי אירועי ה-7 באוקטובר

מצטייני מכון וולקני לשנת 2023-תשפ”ג

מכון וולקני העניק תעודות ופרסים לעובדים ועובדות מצטיינים לשנת תשפ"ג 2023.

מפתחים רימונים תחת אתגרי שינויי האקלים

שינויי האקלים מביאים איתם ארועי קיצון אשר פוגעים בחקלאות, ביבול ובאיכות הפרי. לכבוד ראש השנה, אנחנו מביאים

אפקט הורמון הנעורים של הדבורה

הורמון הנעורים משפיע על יכולת הרביה של וירוסים אצל הדבורה. ככל שהוא נמצא בעליה, יכולת הרביה של

מוסיפים לדגים צבע

"המעבדה שלנו הייתה הראשונה בישראל לבצע בהצלחה עריכה גנומית בדגי מאכל ולבסס קווים ערוכים בעלי מראה וביצועים