ברכות לחוקרים/ות שזכו במענקים מקרן NIFA – BARD!

להלן חלק מהצעות המחקר שזכו במענקי NIFA BARD:

הצעת המחקר של ד”ר רוני רק וד”ר ילנה פוברנוב –

המחקר פורץ הדרך עוסק בפתרון לאחד האתגרים המשמעותיים ביותר בתעשיית המזון העתידית – הבטחת אספקה של מזונות מזינים, עשירים בחלבון לאוכלוסית העולם הגדלה.  ייצור בשר מתורבת בסקלה מסחרית ובעליות דומות למחירי בשר הוא אחד הפתרונות החדשניים למקורות חלבון. כדי למנוע זיהומים בתהליך הגידול הרגיש מבלי להשתמש במפעלים הדורשים חדרים נקיים שעלותם יקרה, החוקרות מפתחות “מגן ביולוגי” המבוסס על חומרים טבעיים ואכילים (פוליסכרידים), ובעיקר נגזרות של החומר כיטוזאן. הוספה של חומרים אלה למיכלי גידול התאים יאפשרו להוריד את הסיכון למזהמים. החדשנות הגדולה בפרויקט היא היכולת לשנות את התכונות הכימיות של חומרים אלו כך שיתאימו לשימוש בתנאי גידול תעשייתים בביוראקטורים.

הפיתוחים החדשניים הללו יהפכו את החומרים למסיסים במים, מייצבים את סביבת הגידול, וימנעו חיידקים מזהמים מבלי לפגוע בתאי הבשר עצמם. הפרויקט מתבצע בהובלת החוקרות ד”ר רוני רק וד”ר ילנה פוברנוב ממינהל המחקר החקלאי (מכון וולקני), בשיתוף פעולה עם חברת הפוד-טק הישראלית אלף פארמס (Aleph Farms)  שהגדירה את הדרישות התעשייתיות מהחומרים, וייקחו חלק בבדיקתם בתהליכי הייצור התעשייתיים, ובגיבוי שיתוף פעולה בינלאומי עם פרופ’ דייוויד קפלן מאוניברסיטת TUFTS בארהב.

 

מחקרם של ד”ר דני אשל, ד”ר איתי מעוז וד”ר יקטרינה שור –

מחקר פורץ דרך לפיתוח כלי חדש לחיזוי התעוררות מתרדמה של פקעות תפו”א, המבוסס על שילוב מדדי סוכר, ותרכובות נדיפות באחסון. הטכנולוגיה החדשה צפויה לצמצם אובדן תוצרת, להפחית שימוש בכימיקלים, לשפר את איכות מוצרי תפוחי האדמה הטריים והמעובדים.