בעלי חיים מבויתים מספקים נתח משמעותי מצריכת החלבון העולמית לנפש. כ-40% מהמשקים החקלאים בישראל הם משקי חי המספקים תוצרת טרייה של דגים, עופות, בקר וצאן, ביצים וחלב.
המכון לחקר בעלי חיים פועל לשפר את היצרנות ואיכות המוצרים של דגים, עופות, בקר וצאן תוך שימוש בכלים שונים ובמקביל לשמור על איכות רווחת בעלי החיים והסביבה. לאורך השנים, מחקרי המכון תרמו רבות לחקלאות הישראלית בתחומים מגוונים, שמשפיעים על הצלחת של כל בית בישראל.
המכון פועל במסגרת של שתי מחלקות: המחלקה לחקר בקר וצאן והמחלקה לעופות ומדגה. בוגרי המכון מובילים כיום את החקלאות הישראלית במגוון תפקידים במשקים החקלאיים, במכוני התערובת, בתעשייה החקלאית, בשירות ההדרכה והמקצוע, ובאקדמיה.