המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
- +9723-968-3621
- dani@agri.gov.il
בית מכוני מחקר המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
היכולת לייצר ביטחון תזונתי ולשמור על רצף אספקת מזון, טמון ביכולת לאחסן את התוצרת החקלאית בצורה יעילה, להאריך את חיי המדף ולשמור על איכותה לאורך זמן. כל זאת, על רקע הצורך ההולך וגובר בהגברת יצור מזון בשל הגידול באוכלוסיית העולם והאתגרים האקלימיים המשפיעים ישירות על היכולת לייצר מזון. האתגר ביצירת ביטחון תזונתי נובע מהעובדה ששליש מהמזון המיוצר בעולם וכמחצית מהפירות והירקות הטריים אובדים כל שנה בשל טיפול שגוי בשדה, אחסון לקוי וירידה באיכות.
היעד העיקרי של המדענים והמדעניות במכון הוא שמירה ושיפור האיכות והבטיחות בסוגים שונים של תוצרת חקלאית טרייה או יבשה ומזון מן החי והצומח, המיועדים למאכל אדם ובעלי חיים. במכון פועלות כ 20 קבוצות מחקר, בשתי מחלקות: המחלקה לחקר תוצרת חקלאית והמחלקה למדעי המזון.
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון נחשב לייחודי בתחומו בכך שתחום פעילותו מכסה את כלל שרשרת המזון, החל מהייצור החקלאי עד בית הצרכן (מהשדה לצלחת). למחקרים המבוצעים במכון ישנה השפעה ישירה על בטחון המזון של אזרחי ישראל ועל תעשיית המזון בארץ ובעולם. המחקרים הנערכים במכון כוללים פיתוחים של טכנולוגיות חדשניות להשבחת זנים לאחסון, פיתוח שיטות וטיפולים לשיפור כושר האחסון של פירות, ירקות וגרעינים ושמירת הבטיחות הכימית והמיקרוביאלית של מגוון מוצרי מזון. כמו כן, נערכים במכון מחקרים שמטרתם לשפר את הטעם והערך התזונתי של פירות וירקות. שילוב ההיבט הטכנולוגי במכון הביא לפיתוח ציפויים טבעיים ואריזות חכמות, מציאת תחליפים לחומרי הדברה כימיים, פיתוח סנסורים למעקב אחר איכות התוצרת המאוחסנת ועוד.
מחלקות

אמרכלות

גמלאים

חקר תוצרת חקלאית

מדעי המזון
חוקרים במכון

ענת אלמן
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אמנון לרס
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

כרמית זיו
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

גוטליב דפנה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון


דניאל דואניס אסף
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

קניגסבוך דוד
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

דה ליאו מרינה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

סיונוב אדוארד
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אלעזר פליק
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פוברנוב ילנה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

ילצוב יבגני
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

גל ויטנברג
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מחרז גיא
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

חיה פרידמן
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מעוז איתי
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שמשוני יעקב אבי
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שמש משה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אלקן נועם
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שפירא אור חיים
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פורת רן דוד
פרופסור חברהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

דרובי סמיר
פרופסור מן המנייןהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שלמה סלע (סלדינגר)
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מיכאלי סימון
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

ויקטור רודוב
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

ליכטר אמנון
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

סוניה פילוסוף הדס
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
תומכי מחקר במכון

אלכסנדר לסקבי
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אריאל מנחם
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אביב רפפורט
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

עומר ברדה
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

דליה מאורר
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אלנה לוין
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אולג פייגנברג
תואר שניהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פאולה טפר במנולקר
Ph.D.המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

גינת רפאל גיטלמן
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

רן שולחני
תואר שניהמכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

רעות עמר פלדבאום
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שרון אלקלעי טוביה
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שושי סלים
גב'המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

ורדה זקין
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

יוליה קרופיצקי
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
