חקר תוצרת חקלאית ומזון
- +9723-968-3621
- dani@agri.gov.il
בית מכוני מחקר חקר תוצרת חקלאית ומזון
היכולת לייצר ביטחון תזונתי ולשמור על רצף אספקת מזון, טמון ביכולת לאחסן את התוצרת החקלאית בצורה יעילה, להאריך את חיי המדף ולשמור על איכותה לאורך זמן. כל זאת, על רקע הצורך ההולך וגובר בהגברת יצור מזון בשל הגידול באוכלוסיית העולם והאתגרים האקלימיים המשפיעים ישירות על היכולת לייצר מזון. האתגר ביצירת ביטחון תזונתי נובע מהעובדה ששליש מהמזון המיוצר בעולם וכמחצית מהפירות והירקות הטריים אובדים כל שנה בשל טיפול שגוי בשדה, אחסון לקוי וירידה באיכות.
היעד העיקרי של המדענים והמדעניות במכון הוא שמירה ושיפור האיכות והבטיחות בסוגים שונים של תוצרת חקלאית טרייה או יבשה ומזון מן החי והצומח, המיועדים למאכל אדם ובעלי חיים. במכון פועלות כ 20 קבוצות מחקר, בשתי מחלקות: המחלקה לחקר תוצרת חקלאית והמחלקה למדעי המזון.
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון נחשב לייחודי בתחומו בכך שתחום פעילותו מכסה את כלל שרשרת המזון, החל מהייצור החקלאי עד בית הצרכן (מהשדה לצלחת). למחקרים המבוצעים במכון ישנה השפעה ישירה על בטחון המזון של אזרחי ישראל ועל תעשיית המזון בארץ ובעולם. המחקרים הנערכים במכון כוללים פיתוחים של טכנולוגיות חדשניות להשבחת זנים לאחסון, פיתוח שיטות וטיפולים לשיפור כושר האחסון של פירות, ירקות וגרעינים ושמירת הבטיחות הכימית והמיקרוביאלית של מגוון מוצרי מזון. כמו כן, נערכים במכון מחקרים שמטרתם לשפר את הטעם והערך התזונתי של פירות וירקות. שילוב ההיבט הטכנולוגי במכון הביא לפיתוח ציפויים טבעיים ואריזות חכמות, מציאת תחליפים לחומרי הדברה כימיים, פיתוח סנסורים למעקב אחר איכות התוצרת המאוחסנת ועוד.