המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

  • +9723-968-3621
  • dani@agri.gov.il
בניהול של אשל דני Ph.D.
אמרכלות המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאיתחכם פור סימה טלי

היכולת לייצר ביטחון תזונתי ולשמור על רצף אספקת מזון, טמון ביכולת לאחסן את התוצרת החקלאית בצורה יעילה, להאריך את חיי המדף ולשמור על איכותה לאורך זמן. כל זאת, על רקע הצורך ההולך וגובר בהגברת יצור מזון בשל הגידול באוכלוסיית העולם והאתגרים האקלימיים המשפיעים ישירות על היכולת לייצר מזון. האתגר ביצירת ביטחון תזונתי נובע מהעובדה ששליש מהמזון המיוצר בעולם וכמחצית מהפירות והירקות הטריים אובדים כל שנה בשל טיפול שגוי בשדה, אחסון לקוי וירידה באיכות.

היעד העיקרי של המדענים והמדעניות במכון הוא שמירה ושיפור האיכות והבטיחות בסוגים שונים של תוצרת חקלאית טרייה או יבשה ומזון מן החי והצומח, המיועדים למאכל אדם ובעלי חיים. במכון  פועלות כ 20 קבוצות  מחקר, בשתי מחלקות: המחלקה לחקר תוצרת חקלאית והמחלקה למדעי המזון.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון נחשב לייחודי בתחומו בכך שתחום פעילותו מכסה את כלל שרשרת המזון, החל מהייצור החקלאי עד בית הצרכן (מהשדה לצלחת). למחקרים המבוצעים במכון ישנה השפעה ישירה על בטחון המזון של אזרחי ישראל ועל תעשיית המזון בארץ ובעולם. המחקרים הנערכים במכון כוללים פיתוחים של טכנולוגיות חדשניות להשבחת זנים לאחסון, פיתוח שיטות וטיפולים לשיפור כושר האחסון של פירות, ירקות וגרעינים ושמירת הבטיחות הכימית והמיקרוביאלית של מגוון מוצרי מזון. כמו כן, נערכים במכון מחקרים שמטרתם לשפר את הטעם והערך התזונתי של פירות וירקות. שילוב ההיבט הטכנולוגי במכון הביא לפיתוח ציפויים טבעיים ואריזות חכמות, מציאת תחליפים לחומרי הדברה כימיים, פיתוח סנסורים למעקב אחר איכות התוצרת המאוחסנת ועוד.

מחלקות

אמרכלות המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

בניהול של גב חכם פור סימה טלי

חקר תוצרת חקלאית

בניהול של אלקן נועם Ph.D.
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית הוקמה ב 1945 והינה אחת מהמחלקות המובילות בתחום. המחלקה כוללת עשר קבוצות...

מדעי המזון

בניהול של סיונוב אדוארד Ph.D.
פעילות המחלקה מתמקדת בנושאי אבטחת מזון ובשמירה על איכותו, בריאותו ובטיחותו. יעדי המחקר המרכזיים כוללים: שיפור...

חוקרים במכון

אלמן ענת

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

תואר ראשון במדעי החיים באוניברסיטת תל-אביב תואר שני בביוכימיה באוניברסיטת תל אביב בהנחיתה של פרופ' אירית אבירם תואר

זיו כרמית

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

גוטליב דפנה

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אשל דני

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פיסיולוגיה מולקולרית של צמחים

דניאל דואניס אסף

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

קניגסבוך דוד

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

דה ליאו מרינה

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

סיונוב אדוארד

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פוברנוב ילנה

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

ילצוב יבגני

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מחרז גיא

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מעוז איתי

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

המחקר במעבדתו של איתי מתמקד בפיתוח שיטות להגברת הייצור והאגירה של מטבוליטים ייחודיים בפירות וירקות. המעבדה מתמחה בלמידת

שמשוני יעקב אבי

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

אני חוקר במחלקה לאיכות ובטיחות המזון בארגון המחקר החקלאי, מרכז וולקני, ישראל. קיבלתי את הדוקטורט שלי מהאוניברסיטה העברית

שמש משה

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

נולד אי-שם בהרי גאורגיה בשנות השבעים של המאה הקודמת. סיים בית ספר בהצטיינות יתרה ביערה קולאשי, המזוהה היסטורית

אלקן נועם

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

שפירא אור חיים

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

פורת רן דוד

פרופסור חבר

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

ד"ר רון פורת הינו חוקר בתחום אחסון פירות וירקות, וגם כיהן בעבר כמנהל המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

דרובי סמיר

פרופסור מן המניין

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

מיכאלי סימון

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

סימון בוגר דוקטורט מאונ' ת"א, וביצע שתי השתלמויות בתר-דוקטורט (פוסטדוקטורט), אחת במכון ויצמן והשנייה במרכז הלאומי למחקר מדעי

ליכטר אמנון

Ph.D.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון