חקר תוצרת חקלאית ומזון

  • +9723-968-3621
  • dani@agri.gov.il
בניהול של דני אשל Ph.D.
אמרכלות המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזוןסימה טלי חכם פור

היכולת לייצר ביטחון תזונתי ולשמור על רצף אספקת מזון, טמון ביכולת לאחסן את התוצרת החקלאית בצורה יעילה, להאריך את חיי המדף ולשמור על איכותה לאורך זמן. כל זאת, על רקע הצורך ההולך וגובר בהגברת יצור מזון בשל הגידול באוכלוסיית העולם והאתגרים האקלימיים המשפיעים ישירות על היכולת לייצר מזון. האתגר ביצירת ביטחון תזונתי נובע מהעובדה ששליש מהמזון המיוצר בעולם וכמחצית מהפירות והירקות הטריים אובדים כל שנה בשל טיפול שגוי בשדה, אחסון לקוי וירידה באיכות.

היעד העיקרי של המדענים והמדעניות במכון הוא שמירה ושיפור האיכות והבטיחות בסוגים שונים של תוצרת חקלאית טרייה או יבשה ומזון מן החי והצומח, המיועדים למאכל אדם ובעלי חיים. במכון  פועלות כ 20 קבוצות  מחקר, בשתי מחלקות: המחלקה לחקר תוצרת חקלאית והמחלקה למדעי המזון.

המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון נחשב לייחודי בתחומו בכך שתחום פעילותו מכסה את כלל שרשרת המזון, החל מהייצור החקלאי עד בית הצרכן (מהשדה לצלחת). למחקרים המבוצעים במכון ישנה השפעה ישירה על בטחון המזון של אזרחי ישראל ועל תעשיית המזון בארץ ובעולם. המחקרים הנערכים במכון כוללים פיתוחים של טכנולוגיות חדשניות להשבחת זנים לאחסון, פיתוח שיטות וטיפולים לשיפור כושר האחסון של פירות, ירקות וגרעינים ושמירת הבטיחות הכימית והמיקרוביאלית של מגוון מוצרי מזון. כמו כן, נערכים במכון מחקרים שמטרתם לשפר את הטעם והערך התזונתי של פירות וירקות. שילוב ההיבט הטכנולוגי במכון הביא לפיתוח ציפויים טבעיים ואריזות חכמות, מציאת תחליפים לחומרי הדברה כימיים, פיתוח סנסורים למעקב אחר איכות התוצרת המאוחסנת ועוד.

מחלקות

חקר תוצרת חקלאית

בניהול של נעם אלקן Ph.D.
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית הוקמה ב 1945 והינה אחת מהמחלקות המובילות בתחום. המחלקה כוללת עשר קבוצות...

מדעי המזון

בניהול של אדוארד סיונוב Ph.D.
פעילות המחלקה מתמקדת בנושאי אבטחת מזון ובשמירה על איכותו, בריאותו ובטיחותו. יעדי המחקר המרכזיים כוללים: שיפור...

חוקרים במכון

ענת אלמן

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

תואר ראשון במדעי החיים באוניברסיטת תל-אביב תואר שני בביוכימיה באוניברסיטת תל אביב בהנחיתה של פרופ' אירית אבירם תואר

כרמית זיו

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

דפנה גוטליב

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

דני אשל

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

פיסיולוגיה מולקולרית של צמחים

דניאל דואניס אסף

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

דוד קניגסבוך

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

מרינה דה ליאו

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

אדוארד סיונוב

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

ילנה פוברנוב

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

יבגני ילצוב

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

גיא מחרז

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

איתי מעוז

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

המחקר במעבדתו של איתי מתמקד בפיתוח שיטות להגברת הייצור והאגירה של מטבוליטים ייחודיים בפירות וירקות. המעבדה מתמחה בלמידת

יעקב אבי שמשוני

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

אני חוקר במחלקה לאיכות ובטיחות המזון בארגון המחקר החקלאי, מרכז וולקני, ישראל. קיבלתי את הדוקטורט שלי מהאוניברסיטה העברית

משה שמש

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

נולד אי-שם בהרי גאורגיה בשנות השבעים של המאה הקודמת. סיים בית ספר בהצטיינות יתרה ביערה קולאשי, המזוהה היסטורית

נעם אלקן

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

אור שפירא

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

רן דוד פורת

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

ד"ר רון פורת הינו חוקר בתחום אחסון פירות וירקות, וגם כיהן בעבר כמנהל המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון

סמיר דרובי

פרופסור מן המניין

חקר תוצרת חקלאית ומזון

סימון מיכאלי

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון

סימון בוגר דוקטורט מאונ' ת"א, וביצע שתי השתלמויות בתר-דוקטורט (פוסטדוקטורט), אחת במכון ויצמן והשנייה במרכז הלאומי למחקר מדעי

אמנון ליכטר

Ph.D.

חקר תוצרת חקלאית ומזון