עופות ומדגה

  • +972-50-6220117
  • shelly@volcani.agri.gov.il
בניהול שלדרוין שליPh.D.

המחלקה פועלת  להבטיח את יכולת האספקה של מוצרי עוף ודגים, לשפר את יעילות הייצור ואיכות התוצרת, תוך כדי שמירה על קיימות ורווחת בעלי החיים. החוקרים במחלקה מתמקדים בשאלות בסיסיות וממשקיות הקשורות לתגובה ולהתאמה של בע”ח לעקות סביבתיות, הזנה ומטבוליזם של בעלי חיים, התפתחות עוברית, גנטיקה וטיפוח ורווחת החיה.

מחקרים אלו באים לקדם את החקלאות ולענות על בעיות בוערות שעולות מהשטח. תחומי המחקר של המחלקה כוללים  פיתוח שיטות גידול חדשניות לשיפור רווחת בעלי החיים, שיפור העמידות לעקות סביבתיות, חקר מנגנונים המבקרים תכונות בעלות חשיבות חקלאית, חקר תהליכים מטבוליים בעופות ודגים לשיפור יעילות ההזנה, הגדילה והעמידות, חקר ההתפתחות העוברית בעופות ודגים ופיתוח שיטות מתקדמות למניפולציות גנטיות בעופות ובדגים.

חוקרים במחלקה

אבנר כנעני

Ph.D.

המכון למדעי בעלי-חיים

שגיא דרור

Ph.D.

המכון למדעי בעלי-חיים

יש לי דוקטורט בפיסיקה ממכון ויצמן, וכבר בדוקטורט התחלתי לחקור מערכות ביולוגיות והתמקדתי האינטראקציה של חלבונים עם דנא.

בירן יעקב

Ph.D.

המכון למדעי בעלי-חיים

מאירי נועם

Ph.D.

המכון למדעי בעלי-חיים

דרוין שלי

Ph.D.

המכון למדעי בעלי-חיים

רייס יואח

Ph.D.

המכון למדעי בעלי-חיים

צינמון יובל

Ph.D.

המכון למדעי בעלי-חיים

תומכי מחקר במחלקה

עמית בנימין הר און

המכון למדעי בעלי-חיים

עדי שגב

המכון למדעי בעלי-חיים

ענבל בן טל כהן

המכון למדעי בעלי-חיים

טטיאנה קיסליוק

Ph.D.

המכון למדעי בעלי-חיים

אלכסנדר קנטור

המכון למדעי בעלי-חיים

מיכל דימור

המכון למדעי בעלי-חיים

טלי ניצן

תואר שני

המכון למדעי בעלי-חיים

טטיאנה סלוסמן

המכון למדעי בעלי-חיים