עופות ומדגה
- +972-50-6220117
- shelly@volcani.agri.gov.il
בית מכוני מחקר עופות ומדגה
המחלקה פועלת להבטיח את יכולת האספקה של מוצרי עוף ודגים, לשפר את יעילות הייצור ואיכות התוצרת, תוך כדי שמירה על קיימות ורווחת בעלי החיים. החוקרים במחלקה מתמקדים בשאלות בסיסיות וממשקיות הקשורות לתגובה ולהתאמה של בע”ח לעקות סביבתיות, הזנה ומטבוליזם של בעלי חיים, התפתחות עוברית, גנטיקה וטיפוח ורווחת החיה.
מחקרים אלו באים לקדם את החקלאות ולענות על בעיות בוערות שעולות מהשטח. תחומי המחקר של המחלקה כוללים פיתוח שיטות גידול חדשניות לשיפור רווחת בעלי החיים, שיפור העמידות לעקות סביבתיות, חקר מנגנונים המבקרים תכונות בעלות חשיבות חקלאית, חקר תהליכים מטבוליים בעופות ודגים לשיפור יעילות ההזנה, הגדילה והעמידות, חקר ההתפתחות העוברית בעופות ודגים ופיתוח שיטות מתקדמות למניפולציות גנטיות בעופות ובדגים.
חוקרים במחלקה
אבנר כנעני
Ph.D.חקר בעלי-חיים
דרור שגיא
Ph.D.חקר בעלי-חיים
יש לי דוקטורט בפיסיקה ממכון ויצמן, וכבר בדוקטורט התחלתי לחקור מערכות ביולוגיות והתמקדתי האינטראקציה של חלבונים עם דנא.