En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
 
רן אראל, Ph.D.  :שם
מרכז מחקר גילת לחקלאות על סף המדברקרקע ומים :מחלקה/יחידה
972-54-7580-414 :סלולרי
  ranerel@volcani.agri.gov.il :דוא"ל
מרכז מחקר גילת :מיקום פיזי
מרכז מחקר גילת
דואר נע נגב 85280
ישראל

חוקר: הזנת צמחים וכימיה של הקרקע

 

תחומי עניין / תאור תפקיד
יחסי גומלין: קרקע-שורש
מנגנוני קליטת זרחן
תגובת צמחים לתנאי מחסור בדשן
שימוש בפסולת אורגנית כחומר להזנת צמחים

צמחים צריכים כל אחד מ-17 המינרלים החיוניים על מנת להשלים מחזור חיים. לכן, הצמח משקיע מאמצים ומשאבים רבים לקליטת מינרלים. במעבדתנו, אנו חוקרים את יחסי הגומלין שבין הקרקע-שורש-צמח בהקשר של קליטת יסודות הזנה. תחום מחקר זה משלב מחקר בכימיה של הקרקע, בהתפתחות שורשים ופיזיולוגיה של הצמח. תחומי עניין עיקריים הם:

 


1. הזנה בזרחן, תגובת צמחים לזרחן וכימיה של הזרחן בקרקע

 

2. יחסי גומלין בין רמת הזנה לעקות א-ביוטיות (יובש, קרינה ומליחות)

 

3. פיתוח ממשקי דישון לגידולים חקלאיים (אבוקדו, שומשום, תפוח-אדמה ועוד)

 

אנו מחפשים לפתח כלי אבחון וממשקי דישון משופרים שיניבו פוריות גובהה של תוצרת איכותית תוך השפעה מינימאלית על הסביבה.


מאמרים:

https://scholar.google.co.il/citations?user=sCnSpGsAAAAJ&hl=en


 

מאמרים נבחרים: 

 

Tan, J., Ben-Gal, A., Shtein, I., Bustan, A., Dag, A. and Erel, R. (2020). Root structural plasticity enhances salt tolerance in mature olives. Environmental and Experimental Botany.

 

Erel, R., Le, T.T., Eshel, A., Cohen, S., Offenbach, R., Strijker, T., and Shtein I. (2020).  Root development of bell paper (Capsicum annuum L.) as affected by water salinity and sink strength.  Plants 9 (1), 35

 

Li, Q and Erel R. (2020). Generating a High-Resolution Map of Labile Soil P Using FeO-Impregnated Paper Combined with Scanning Electron Microscopy. SSSAJ. 84, 262– 273

 

Zipori, I., Erel, R., Yermiyahu, U., Ben-Gal, A., and Dag, A. (2020). Sustainable Management of Olive Orchard Nutrition: A Review. Agriculture 10 (1), 11

 

Sperling, O., Karuanakaran, R., Erel, R., Yasuor, H., Klipcan, L., & Yermiyahu, U. (2019). Excessive nitrogen impairs hydraulics, limits photosynthesis, and alters the metabolic composition of almond trees. Plant Physiology and Biochemistry. 143, 265-274.

 

Haberman, A., Dag, A., Shtern, N., Zipori, I., Erel, R., Ben-Gal, A., and Yermiyahu, U. (2019). Significance of proper nitrogen fertilization for olive productivity in intensive cultivation.  Sci. Hortic. 246: 710:717

 

Erel, R., Eppel, A., Yermiyahu, U., Ben-Gal A., Levy, G., Zipori, I., Schaumann, GE., Mayer, O. and Dag, A. (2018). Long-term irrigation with reclaimed wastewater: implications on nutrient management, soil chemistry and olive (Olea europaea L.) performance. Agric. Water. Manag. 213: 324-335

 

Erel, R., Bérard, A., Capowiez, L., Doussan, C., Arnal, D., Souche, G., Gavaland, A., Fritz, C., Visser, E., Salvi, S., Le Marié, C., Hund, A., and Hinsinger, P. (2017). Soil type determines how root and rhizosphere traits relate to phosphorus acquisition in field-grown maize genotypes.  Plant and Soil. 412: 115-132

 

Erel, R., Yermiyahu, U., Yasuor, H., Cohen Chamus, D., Schwartz, A., Ben Gal, A. and Dag, A (2016). Phosphorous nutritional level, carbohydrate reserves and flower quality in olives.   PLoS One. 11(12): e0167591.

 

Bustan A, Dag A, Yermiyahu U, Erel R, Presnov E, Agam N, Kool D, Iwema J, Zipori I, Ben-Gal A. (2016). Fruit load governs transpiration of olive trees. Tree Physiol36: 380-391.

 

Erel, R., Yermiyahu, U., Ben Gal, A., Dag, A., Shapira, O. and Schwartz, A. (2015). Modification of non-stomatal limitation and photoprotection due to K and Na nutrition of olive trees. J. Plant Physiol. 177: 1-10.

 

Erel, R., Ben Gal, A., Dag, A., Schwartz, A. and Yermiyahu, U. (2014). Sodium replacement of potassium in physiological processes of olive trees (var. Barnea) as affected by drought. Tree Physiol. 34: 1102-1117.

 

Erel, R., Dag, A., Ben Gal, A., Schwartz, A. and Yermiyahu, U. (2013). Olive (Olea europaea L.) tree nitrogen status is a key factor for olive oil quality. J. Agric. Food Chem. 61: 11261–11272.

 

Erel, R., Yermiyahu, U., Van Opstal, J., Ben-Gal, A., Schwartz, A. and Dag, A. (2013). The importance of olive (Olea europaea L.) tree nutritional status. 

 

מעודכן בתאריך: 11/10/20 16:16
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר