במעבדה של ד”ר גיא מחרז וצוותו פותח ציפוי סופר-הידרופובי חדשני ועמיד במיוחד לשחיקה, המבוסס על תחליב מים בתוך שמן. יש לו תכונות של ניקוי עצמי, הגנה ממים והגנה מחיידקים. הציפוי מבוסס על תחליבים המיוצבים על ידי חלקיקים, אינו מכיל כימיקלים פלואוריים ולכן נחשב לידידותי יותר לסביבה. ניתן ליישם אותו בקלות בשיטות סטנדרטיות בתחום הציפויים ועלות היצור שלו נמוכה.
הטכנולוגיה של הציפוי מבוססת על מבנה ייחודי של התחליב, שבו רשתות של חלקיקים מחברות את הטיפות, מה שמעניק לו את החוזק והיציבות הייחודיים שלו.
Food Sec & Tech Israel היא הועידה הלאומית לביטחון מזון המתקיימת במכללת ספיר.
במסגרתה, התקיים מושב מיוחד להצגת מחקרים של חוקרי/ות מכון וולקני.
במושב “חקלאות העתיד ובטחון במזון”, שהונחה על ידי פרופ’ חיננית קולטאי, הממונה על אקדמיה וקשרי חוץ, הציגו פרופ’ בני חפץ, מנהל מכון וולקני והחוקרים והחוקרות מחקרים מובילים בתחום ביטחון במזון בישראל ובעולם.
הנה טעימה.