ברכות לחוקרים/ות שזכו במענקים מהקרן המשותפת של מכון וולקני והאוניברסיטה העברית למערכות מזון בר-קיימא! 💪

להלן הצעות המחקר: 

מחקרו של ד”ר שמואל בוקובזה:

המחקר שלנו מתמקד בפיתוח מתודולוגיה של עריכת גנטית בתפוחי אדמה מבלי להכניס גנים זרים לגנום הצמח. אנו שואפים ליצור זני תפוחי אדמה חדשים בעלי תכונות חקלאיות משופרות.

מחקרו של ד”ר איתי מעוז:

המחקר מתמקד בלמידת תגובת ההגנה של החיטה כנגד מזיקים באמצעות טרפנים נדיפים. על ידי הבנת הגנים ותהליך ייצור החומרים המעורבים בתגובת ההגנה הטבעית, אנו שואפים לפתח זני חיטה עמידים יותר ולגלות חומרי הדברה חדשים מבוססי צמחים לחקלאות בת-קיימא.

מחקרו של ד”ר סימון מיכאלי:

תגובת פיוניות פרי הבננה לאתילן כאמצעי להארכת חיי מדף של הפרי. 

מחקרה של ד”ר רוני רק:

המחקר המשותף נועד לחולל מהפכה בתחום הבשר המתורבת ולפתור את אחד החסמים העיקריים בדרך לייצור תעשייתי וזול: קצב הגדילה האיטי של התאים. במסגרת הפרויקט, החוקרות משתמשות בטכנולוגיית עריכה גנטית מתקדמת (CRISPR) כדי לסרוק את הגנום של הפרה ולזהות את “המתגים” הגנטיים שיאפשרו לתאי הגזע להתרבות במהירות ולהפוך ביעילות לרקמות שריר ושומן.

 

הפרויקט מהווה פריצת דרך ראשונה מסוגה ע”י שימוש בסריקת CRISPR רחבה לשיפור ביצועי תאים עובריים עבור תעשיית המזון. שיתוף הפעולה הייחודי מחבר בין מעבדת ד”ר רוני רק (מכון וולקני), המביאה את המומחיות הטכנולוגית בסריקות גנטיות, לבין המעבדה של ד”ר שרון שלזינגר (האוניברסיטה העברית), שפיתחה שיטות ייחודיות לגידול תאי גזע עובריים של בקר, במטרה ליצור תשתית ביולוגית משופרת לייצור מזון עתידי בר-קיימא.

מחקרה של ד”ר יפית כהן:

פיתוח מוזל חיזוי מבוסס אקלים ונוף לזיהוי מוקדם של מוקדי סיכון של זבוב הפירות הים-תיכוני לניהול הדברה בר-קיימא.

המחקר מציע פיתוח מערכת חיזוי ברזולוציה מרחבית וזמנית גבוהה לזיהוי מוקדם של מוקדי סיכון להתפרצות זבוב הפירות הים-תיכוני במטעים, תוך שילוב חיזוי של תנאים מטאורולוגיים, מודלים דינמיים של אוכלוסייה ומאפייני נוף. המערכת תהווה בסיס לקבלת החלטות מושכלת והדברה ממוקדת ומתוזמנת במרחב, בשאיפה לצמצם את השימוש בחומרי הדברה ולשפר את היעילות והקיימות של בקרת המזיק.