אני בטוח כי בזכות הכלים של העריכה הגנומית נוכל בעתיד לאכול דגים זולים יותר, בעלי איכות תזונתית מוגברת, מראה אטרקטיבי, קיימות גבוהה, וטעם משופר.
“המעבדה שלנו הייתה הראשונה בישראל לבצע בהצלחה עריכה גנומית בדגי מאכל ולבסס קווים ערוכים בעלי מראה וביצועים משופרים לטובת יישומם בחקלאות מים”. ד”ר קובי בירן, חוקר במכון לחקר בעלי חיים מספר על ההישג הכי גדול שלו. מחקרו בתחום עריכה גנומית בדגים הוביל להצלחות רבות, לדוגמה: יכולת לגדל אמנונים בעלי צבע אדום אחיד הנתפס כאטרקטיבי יותר בשוק ודגים בעלי מסת שריר מוגברת לטובת הגדלת החלק האכיל בדג והוזלת עלות הדג.