הרימון הוא פרי בעל משמעות עמוקה בתרבות ישראל, המסמל שפע, פוריות וברכה, מעטר כלי קודש, תכשיטים ויצירות אמנות, ומהווה אחד מסמליו המובהקים של חג ראש השנה בתרבות היהודית. המסורת מספרת כי ברימון יש 613 גרגירים (לא בדיוק כך במציאות) , כנגד 613 המצוות בתורה. אכילת הרימון בראש השנה מלווה באיחול “שתהא שנה טובה ומתוקה” “ושנהיה מלאים מצוות כרימון” המבטאת שאיפה להיות אנשים טובים יותר בשנה החדשה. מעבר לסמליותו, הרימון הוא פרי בעל ערך תזונתי גבוה. הוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמין C ומינרלים שונים. מחקרים מצביעים על תכונותיו הבריאותיות, כולל תרומתו לבריאות הלב וכלי הדם.
שינויי האקלים מביאים איתם ארועי קיצון אשר פוגעים בחקלאות, ביבול ובאיכות הפרי. לכבוד ראש השנה, אנחנו מביאים לכם טעימה מהמחקר והפיתוח בענף הרימונים המתבצע ע״י ד״ר תמר אזולאי-שמר וצוות יחידת המטעים בנווה-יער המפתחים את זני הרימונים המותאמים לשינויי האקלים. בין פרויקטי המחקר והפיתוח השונים אנו מתמקדים בשאלות הבאות: קראו עוד איך מרחיבים את עונת פרי הרימון כך שנאכל רימונים לא רק בראש השנה? איך מפתחים רימונים עם איכויות פרי גבוהות יותר העשירים באנטיאטקסידנטים וחומרים בריאותיים? ואיך מפתחים זנים בעלי יכולת איכסון גבוהה, לחיי מדף ארוכים יותר ולצרכי שיווק?