En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
 
שלמה סלע (סלדינגר), 'פרופ  :שם
חקר תוצרת חקלאית ומזוןהמחלקה למדעי המזון :מחלקה/יחידה
03-9683750 :טלפון
050-6220750 :סלולרי
shlomos@volcani.agri.gov.il   s.sela@mail.huji.ac.il :דוא"ל
המחלקה למדעי המזון, בניין קרקע ומים, חדר 108; מעבדה: חדר 111 :מיקום פיזי
המחלקה למדעי המזון
המכון לחקר תוצרת חקלאית ומזון
מרכז וולקני, מנהל המחקר החקלאי
דרך המכבים 68 ת.ד 15159 ראשון לציון 7528809

חוקר בכיר (מתנדב) ביחידה לבטיחות מיקרוביאלית של מזון. התמחות נוספת: ביופילמים בתעשיית המזון; עמידות לעקת יובש של סלמונלה, הישרדות סלמונלה בסביבה החקלאית ובתעשיית המזון; גישות חדשות למניעת זיהומים בסלמונלה; שימוש בחיידקים אנטגוניסטיים לבקרה ביולוגית על חיידקי קלקול מזון ועל פתוגנים. גילוי וזיהוי מיקרואורגניזמים במערכות מים.

תחומי עניין / תאור תפקיד
בטיחות מיקרוביאלית של ירקות ופירות; פתוגנים נישאי מזון; יחסי-גומלין בין פתוגנים של האדם לצמח;ביופילמים בתעשיית המזון; הישרדות א. קולי וסלמונלה בסביבה החקלאית ובתעשיית המזון; עמידות לעקות. גישות חדשות להקטנת נגיעות בסלמונלה.הפחתת השימוש בכימיכלים להדברה ולשימור מזון על ידי שימוש בחיידקים אנטגוניסטים ממקור צמחי ובתוצריהם, כבקרה ביולוגית,לעיכוב וקטילת של חיידקים מקלקלי מזון ופתוגנים

תחומי מחקר תשתיתיים:
  • הבנת מנגנוני הישרדות של פתוגנים בסביבה החקלאית ובמפעלי מזון
  • יחסי-גומלין בין סלמונלה לירקות עליים
  • הישרדות סלמונלה בתנאי יובש
תחומי מחקר יישומיים:
  • פיתוח טיפולים חליפיים 'ירוקים' לשיפור הבטיחות של נבטי מאכל
  • הקטנת נגיעות ענף הלול בסלמונלה
  • מניעת חדירה של פתוגנים לצמח דרך מערכת השורשים     
  • שיטה פלואורסנטית לגילוי מוקדם של זיהומים במים (בשיתוף מ. בוריסובר, ז. שמילוביץ, י. קלפ)
  • בקרה ביולוגית, כתחליף לכימיקלים, להארכת חיי מדף ושיפר הבטיחות באמצעות חיידקים אנטגוניסטיים ותוצריהם

       

     

    מעודכן בתאריך: 04/01/22 14:29
    govi semel
    כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר