|
|
|
|
|
|
|
אדוארד סיונוב, Ph.D. |
:שם |
חקר תוצרת חקלאית ומזון, המחלקה למדעי המזון |
:מחלקה/יחידה |
03-9683693 03-9683522
|
:טלפון |
050-6220693 |
:סלולרי |
03-9683583 |
:פקס |
edwardsio@volcani.agri.gov.il
|
:דוא"ל |
המחלקה לחקר איכות מזון ובטיחותו, בנין איסום, חדר 11-12 |
:מיקום פיזי |
המחלקה לחקר איכות מזון ובטיחותו המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון מרכז וולקני, מנהל המחקר החקלאי דרך המכבים 68, ת.ד 15159, ראשון לציון 7528809 |
חוקר |
|
|
|
תחומי עניין / תאור
תפקיד |
מיקוטוקסינים הינם מטבוליטים משניים המיוצרים ע"י מינים רבים של פטריות עובש. נוכחותם ברמה גבוהה של המיקוטוקסינים במזון יכולה לגרום פגיעה קשה במגוון אברים ורקמות. רוב המיקוטוקסינים רעילותם אקוטית, אך עיקר חשיבותם מבחינת בריאות הציבור, הינה רעילותם הכרונית, חלקם ידועים כמעוררי גידולים סרטניים וכמשפיעים על התגובות האימיונולוגיות. המצאותם של מיקוטוקסינים במגוון רחב של תוצרת חקלאית גורמת נזק כלכלי עצום. מיקוטוקסינים יכולים להיווצר בגידולים עוד בשדה, בתנאי עקה כמו יובש. גם תנאי אחסון לא נאותים כגון טמפרטורות ולחות גבוהות מאפשרים את התפתחותם. ניתן למוצאם במזון גם לאחר שהפטרייה נעלמה. |
|
תחומי המחקר של מעבדתנו הם: חקר מנגנונים והשפעת תנאים סביבתיים על התפתחות של פטריות מיקוטוקסיגניות ויצירת מיקוטוקסינים בתוצרת חקלאית ומזון בידוד וזיהוי פטריות עובש ומיקוטוקסינים תוך שימוש בשיטות אנליטיות ומולקולריות חדשניות סקר ובניית מסד הנתונים הישראלי של פטריות מיקוטוקסיגניות ומיקוטוקסינים פיתוח שיטות וטכנולוגיות להפחתה ו/או פרוק של מיקוטוקסינים בתוצרת חקלאית ומזון
|
|
|
קורות חיים
|
|
|
|
|
|
מעודכן בתאריך: 29/04/23 15:02 |
|
|
|
|
|
|
| |