תולדות חיים
נתן נולד בשנת 1954 בבאר שבע. את התואר הראשון, השני והשלישי קבל מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. התואר השלישי עסק במיקרוביולוגיה. עשה את לימודי הדוקטוראט באוניברסיטת בן גוריון בנגב ובאוניברסיטה לרפואה ושיניים בניו ג'רסי בין השנים 1988-1990. עבד כמדען חוקר במשך 4 שנים ב-( National Institutes of Health (NIH במרילנד, ארה"ב.
בשנת 1994 החל לעבוד כחוקר במינהל המחקר החקלאי, במחלקה למדעי המזון, כמיקרוביולוג של מזון.
הישגים מדעיים
תחומי העניין והמומחיות של ד"ר נתן גולופ היו: מיקרוביולוגיה של מזון, חומרים אנטי בקטריאליים, פפטידים אנטי-בקטריאליים. בקטריוצינים, פרוביוטיקה, ביוכמיה, פרוטאומיקה, אלקטרופורזה דו מימדית. הישגיו באו לידי ביטוי בנושאי המחקר שעסק, בפיתוח אמצעים לקטילת חיידקים במזון שמקורם בבעלי חיים ובהבנת מנגנוני הפעולה של אותם חומרים (בעיקר בקטריוצינים) בעלי משקל מולקולארי נמוך. נתן פיתח את המחקר בתחום הפרוטאומיקה, במרכז וולקני, מחקר העוסק במבנה ותפקוד חלבונים. לשם כך הקים מעבדה לתפארת במינהל המחקר החקלאי בתחום זה. נתן פרסם 33 מאמרים מבוקרים, בעיקר בעיתונים הקשורים למיקרוביולוגיה, פתולוגיה ובוטניקה, היה שותף לכתיבת 4 פרקים בספרים שונים. בין השנים 2000 ל-2003 כיהן כמנהל המחלקה למדעי המזון (כיום המחלקה לאיכות המזון ובריאותו). שימש כמרצה במכללת שנקר בתחום המיקרוביולוגיה התעשייתית. נתן נפטר בטרם עת בגיל 56.
מדברי ההספד שנשא פרופ' אלי פליק: "היה לו ידע רב בתחומים שונים, ייזכר כ"אנציקלופדיה מהלכת". היה צלם בחסד שהנציח דברים מופלאים בכל הזדמנות שהייתה לו. "אין ספק שהמחלקה למדעי המזון, המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון ומינהל המחקר החקלאי איבדו היום חוקר בחסד. היה לנתן הכוח והנחישות לשחות נגד הזרם, אך במקביל, גם הענווה להיבלע בתוך שטף המים כדי לא לפגוע בספינות האחרות. היו לנתן הרבה יכולות מעבר ליכולותיו של בן אדם רגיל: חכמה, בינה, חסד, וצדק, וגם אהבת הבריות שסבבוהו כל חייו, בעיקר משפחתו".
המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון החליטו לזכור ולהנציח את זיכרו כדי שזו תשקף את דמותו המיוחדת, הבולטת, והכול כך חסרה, אשר מתחברת למפעל חייו שהקים בשתי ידיו, במינהל המחקר החקלאי.
ב- 2011, שנה לאחר פטירתו, נחנך המרכז לפרוטאומיקה שבמכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון הנושא את שמו של ד"ר נתן גולופ ז"ל.