En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

תולדות חיים

דניאל בלומברג נולד בתל-אביב ב-1940 שם גדל והתחנך. הוא בוגר בית הספר התיכון החקלאי "עיינות". במסגרת שירותו הצבאי שירת בנח"ל בשנים 1961-1958. ב-1962 החל את לימודיו בפקולטה לחקלאות ברחובות ובשנת 1967 קיבל תואר מוסמך במדעי החקלאות. עבודת הגמר שלו הייתה בנושא: "האקרית הטורפת Cheletogenes ornatus " בהדרכתו של פרופ' צבי אבידב. החל משנת 1967 עבד במחלקה לאנטומולוגיה שבמינהל המחקר החקלאי, שם עשה את עבודת הדוקטורט שלו בנושא: "מחקרים באקולוגיה של חיפושיות טורפות ממשפחת Cybocephalidae בישראל" בהדרכתו של פרופ' אליהו סבירסקי.

הישגים מדעיים

ד"ר דניאל בלומברג התמחה: א. בהיבטים יישומיים ובסיסיים של ההדברה הביולוגית של חרקים מזיקים; ב. בפיתוח ממשק הדברה ידידותי לסביבה. מרבית עבודותיו התמקדו בחקר מזיקי התמר, מזיקי ההדרים, ובשנים אחרונות גם במזיקי האיקליפטוס.
מראשית דרכו התמחה בחקר מזיקי התמר החשובים, ביניהם, כנימות מגן, עשים וחיפושיות, יחד עם ד"ר משה קהת ופרופ' אליהו סבירסקי, היה שותף לבצוע ולפרסום מחקרים רבים הקשורים לקבוצות המזיקים הנ"ל, ולמציאת פתרונות הדברה מעשיים לשימושם של מגדלי התמרים בארץ, פעילותו בנושא זה נמשכה גם לאחר פרישתו לגמלאות. דני חקר את כנימת הזית הרכה בהדרים וכנימת העש הצהובה בהדרים ובאבוקדו והיה שותף למבצעי ההדברה הביולוגית המוצלחת של שני המזיקים הנ"ל בראשית שנות השמונים. באמצע שנות השבעים החל לחקור יחסי גומלין שבין פונדקאים (בעיקר מינים ממשפחות שונות של כנימות מגן) לבין הצרעות הטפיליות התוקפות אותם. במסגרת זו התמקד בחקר דרכי ההתגוננות של הכנימות בעזרת מנגנון האנקאפסולציה (כימוס) של ביצי וזחלי הצרעות על ידי הכנימות הנתקפות. מחקריו בנושא זה הקנו לו שם בקרב הקהילה המדעית בעולם בתחום הנ"ל. החל משנות התשעים עסק דני במחקר של כנימות קמחיות, שנמשך גם לאחר פרישתו. היה שותף לאקלום בארץ של הזבוב הטפיל של איצריית ההדרים ובכך - לפתרון יסודי של בעיית הכנימה. בשנים 2006-2004 השתתף במבצע הדברה ביולוגית בינלאומי מוצלח של שני מיני צרעות עפצים פולשות התוקפים את עצי האיקליפטוס בארץ.

תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו:

במסגרת עבודתו יצא ד"ר בלומברג לחמישה שבתונים, ארבעה בארה"ב, שם עסק בחקר מנגנון הכימוס על ידי כנימות ממוגנות, כנימות רכות וכנימות קמחיות, ובשבתון האחרון באוסטרליה, עסק באיתור ובזיהוי אויבים טבעיים לשם אקלום בישראל כנגד מזיקי האיקליפטוס הנ"ל.
השתתף כפעיל בכנסים אנטומולוגיים בינלאומיים רבים בארץ ובחו"ל. כמו כן היה שותף להדרכה של תלמידי מחקר בעבודות המוסמך שלהם.
פרסם למעלה ממאה מאמרים מדעיים בעיתונות המקצועית הבינלאומית והמקומית, וכן מספר פרקים בספרים וסקירות מקיפות בנושאי מחקריו הייחודיים. בשנים 1981-1976 היה חבר פעיל בוועד של החברה האנטומולוגית הישראלית. מאז 1980 היה חבר בהנהלת ענף התמר ובוועדה המייעצת להמלצות להדברת מזיקי התמר בארץ. בשנת 2002 התמנה כנציג המחלקה בוועדת תכשירים לאישור תכשירי הדברה, מטעם השירותים להגנת הצומח שבמשרד החקלאות.

הפרישה לגמלאות

פרש לגמלאות ב-2006, אך המשיך את עבודתו במחלקה לאנטומולוגיה כחוקר מתנדב. בסוף 2008 פרסם סקירה רחבה ומסכמת של כל המחקרים שנעשו בארץ במזיקי התמר מאז שנות החמישים.

 

ערכה עמליה ברזילי,  2009

מעודכן לתאריך: 24/03/09 12:04
ותיקי המינהל ותרומתם
המכון לגידולי שדה
המכון להגנת הצומח
המכון לבעלי חיים
המכון למטעים
המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון
המכון להנדסה חקלאית
תחנת המחקר נוה יער
תחנת המחקר גילת
'אילנות'
סמל מנהל המחקר החקלאי
מדעניות חלוצות במחקר החקלאי בארץ ישראל
ציוני דרך
יצחק אלעזרי וילקנסקי-וולקני, "חוזה המחקר החקלאי"
ההיסטוריה של המיכון החקלאי בישראל: 1965-1947
המכון למדעי הקרקע, המים והסביבה
חוות בן-שמן
מורשת מחקר צמחי נוי ופרחים בישראל
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר