תולדות חיים
יעקב שיפמן נולד בשנת 1907 בלבוב שבפולין. למד חקלאות בפקולטה לחקלאות באוניברסיטת ננסי בצרפת, סיים בשנת 1930 את התואר אגרונום והשתלם במיקרוביולוגיה.
בשנת 1933 הוא עלה לארץ ישראל. בשנת 1935 החל לעבוד כעובד מדעי במחלקה לפלחה וגידול זרעים בתחנה לחקר החקלאות ברחובות, לימים מינהל המחקר החקלאי.
הישגים מדעיים
בראשית דרכו מחקריו עסקו בגידולי מספוא, בזבל ירוק ובמחזור זרעים. בהמשך התמקדה עבודתו בנושאים אלה:
א) צמחי-רפואה ותבלין כגון פירטרום, בבונג ומנטה
ב) בהיבטים מיקרוביילים הקשורים לעייפות הקרקע ולאגירת החנקן ע"י קטניות. בתחום זה פיתח ד"ר יעקב שיפמן שיטות ישום יעילות של תרביות חיידקים. השימוש בחיידקים קושרי- חנקן אטמוספרי החליף את הדשן המינרלי בגידולי קטניות שונים, שיפר את רמת היבולים, חסך בהוצאות הגידול ומנע זיהום מי- התהום בניטרטים.
בשנת 1950 סיים עבודת הדוקטורט בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית בנושא: "בדיקות מיקרוסקופיות למניעת זיופים במספוא".
לעבודתו של ד"ר שיפמן הייתה תרומה חשובה ביותר לביסוסו והצלחתו של ענף אגוזי-האדמה בישראל.
תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו:
ד"ר יעקב שיפמן ניהל במשך שנים את המחלקה לביקטור ולצמחי רפואה במכון לגידולי שדה.
הפרישה לגמלאות
פרש לגימלאות בשנת 1972, אך המשיך לעבוד במכון עד שנת 1976.
יעקב שיפמן נפטר ב-1986.
רעייתו, מינה נדל- שיפמן ז"ל, הייתה מחלוצות המחקר החקלאי, חוקרת בכירה במכון לטכנולוגיה של מזון במינהל המחקר החקלאי ופרופסור בפקולטה לחקלאות ברחובות.