En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

תולדות חיים

אמיר נולד ב-1938 בנתניה. בשנים 1957-1955 למד בבית- הספר החקלאי ע"ש כדורי והתמחה שם בגידולי שדה וצאן. ב-1961 החל לימודי החקלאות בפקולטה לחקלאות ברחובות, וקיבל תואר בוגר ב-1963.

בשנים 1964-1965 עבד בתחומים שונים: באגף להגנת הצומח ביפו ובמכון לחקר רווחיות המשק החקלאי, וכ"כ לימד תורת הקרקע בתיכון האזורי עמק חפר, וגידולי שדה בביה"ס "מקווה ישראל".

בשנת 1965 נסע לארה"ב, התקבל ללימודים במחלקה למחלות צמחים באוניברסיטת אריזונה, בטוסון, וסיים תואר מוסמך ב-1967. בהמשך התקבל ללימודי דוקטורט במחלקה לבוטניקה באוניברסיטת קליפורניה שבלוס אנג'לס. עבודת הדוקטורט הייתה על פיתוח מודל של מערכת הריבוי של וירוס מוזאיקה בטבק, והוגשה ב-1971. ב-1972 חזר לישראל והיה פוסט- דוקטורנט באוניברסיטת ת"א במחלקה למיקרוביולוגיה.

בשנת 1973 הצטרף כחוקר למחלקה לפרחים ולצמחי נוי במינהל המחקר החקלאי.

הישגים מדעיים

במסגרת ניהול חוות הנוי הביא ארצה צמחי נוי שונים, ובין השאר עסק בפיתוח את האניגוזנטוס (כף רגל הקונגרו), פורמיום ובפלכון יפני, אשר הפכו לגידולים בענף הפרחים.

במחלקה לפרחים בבית דגן פיתח נושאי מחקר שונים וחקר מגוון גידולים, ביניהם: צמחי עציץ וענפי קישוט לייצוא; מחקרים בגידול גרברה כגידול רב-שנתי; פיתוח ממשק השקיה ודישון לגידול ייחורים איכותיים של גרניום לייצוא; פיתוח אגרוטכניקה אופטימלית להקדמת הפריחה והגדלת היבול בקלה אתיופית לגידול פרחים; איקלום צמח הקורקומה מתאילנד והפיכתו לגידול פרח קטיף ייחודי לאירופה; פיתוח האגרוטכניקה של גידולים כמו צבעוני, נרקיס חצוצרה, יקינטון ואחרים, במטרה לייצאם לאירופה בעונה מוקדמת. כמו כן, היה שותף בטיפוח זני ציפורן, כלנית, נורית, קורקומה וסורגום.

תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו:

בשנים 1973 ל-1977, ניהל את חוות הנוי ליד מדרשת "רופין". היה המנהל המדעי של מו"פ ההר המרכזי, הקים מערכת מחקר יעילה ובעזרת צוות מצומצם הוכנסו להר הגבוה גידולים המנצלים את הקור והקרינה לקבלת מוצרים ייחודיים לייצוא, כגון ענפי קטיף עם פקעי פריחה של מורן החורש, בורוניה ואדמונית. גידול האדמונית בהר מהווה הצלחה כלכלית מיוחדת. בשנת-1985 שהה בשבתון בבלגיה, והשתתף במספר רב של כנסים מדעיים בנושא מצעי גידול ובפיתוח גידולים חדשים.

היה שותף בפרויקטים בינלאומיים של פיתוח גידול פרחים - בגידול הצבעונים בארגנטינה, שם ביקר 3 פעמים, באיקלום גידולים חדשים לענף הפרחים במחוז יונן בסין, ובאיקלום גידולי בצלים חדשים מאוכלוסיית הבר מצ'ילה. במסגרת הפעילות במינהל המחקר החקלאי היה חבר הועד הפועל של מינהל המחקר והיה חבר ועדות שיפוט של תכניות מחקר.

הפרישה לגמלאות

בשנת 2003 יצא לגמלאות והמשיך להיות המדען של מו"פ ההר המרכזי עד ליום פטירתו.

 אמיר הגלעדי נפטר בשנת 2005.

ערכה עמליה ברזילי,  2009

מעודכן לתאריך: 07/01/09 11:36
ותיקי המינהל ותרומתם
המכון לגידולי שדה
המכון להגנת הצומח
המכון לבעלי חיים
המכון למטעים
המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון
המכון להנדסה חקלאית
תחנת המחקר נוה יער
תחנת המחקר גילת
'אילנות'
סמל מנהל המחקר החקלאי
מדעניות חלוצות במחקר החקלאי בארץ ישראל
ציוני דרך
יצחק אלעזרי וילקנסקי-וולקני, "חוזה המחקר החקלאי"
ההיסטוריה של המיכון החקלאי בישראל: 1965-1947
המכון למדעי הקרקע, המים והסביבה
חוות בן-שמן
מורשת מחקר צמחי נוי ופרחים בישראל
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר