תולדות חיים
צבי נולד ב-1935 בסוצ'בה, רומניה. ב-1962 סיים את לימודיו בפקולטה לאגרו-זואוטכניקה במכון לחקלאות בבוקרסט, עם קבלת התואר מהנדס זואוטכני. עלה לישראל ב-1964 וב-1965 התקבל כעובד מחקר במחלקה לבקר לבשר הקשורה למכון לחקר בעלי החיים ,בתחנת הניסיונות נוה-יער (לימים, מרכז מחקר חקלאי צפון). ב-1976 קבל את התואר דוקטור מטעם הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית.
הישגים מדעיים
עבודות המחקר של צבי הולצר התמקדו בעיקר בשיפור היעילות של ייצור בשר הבקר ותרמו לקידום הענף. הוא עסק בין היתר בנושאים הבאים: שיפור איכותם של מזונות גסים בשיטות פיסיות וכימיות, וצימצום מרכיב המזון המרוכז, היקר, במנת הגדילה; הגדלת יעילות ניצול המרכיב החלבוני במנה תוך שימוש אופטימלי של חנקן בלתי חלבוני וזבל עופות; פיתוח שיטות לעליה במשקל השחיטה של הבקר ללא השמנת-יתר; פיתוח שיטות ממשק בעדר הבקר תוך עליית לחץ הרעיה במרעה; הוספת מזון מבוסס על מוצרי לוואי חקלאיים; השגת תוצאות ייצור מירביות ע"י וויסות עונת ההמלטה ושימוש בהרבעה מוקדמת של עגלות הבשר; זיהוי מאפיינים התנהגותיים ופיסיולוגיים של פרות מעדר הבשר המאפשרים הסתגלותן לתנאי עקה; אינטרודוקציה, תוך השתלת עוברים, של הגזע "ביפמסטר" מטקסס לאזורים החמים של ישראל; פיתוח טכנולוגיה לייצור בשר דל-שומן עשיר במרכיבים חשובים לבריאות האדם כגון חומצות שומן בלתי רוויות וחומצה לינולאית מצומדת.
ממצאי עבודותיו, שנערכו בשיתוף עם חוקרי המחלקה לבקר לבשר ושל המכון לבעלי חיים, התפרסמו ב-77 מאמרים בכתבי-עת בינלאומיים ובמאמרים רבים בעברית המיועדים למגדלי הבקר בארץ.
הוא שהה בתקופות שבתון במוסדות מחקר לבעלי החיים באירופה ובארה"ב והרצה בכנסים מקצועיים בינלאומיים.
ב-1991, עם פרישתו של ד"ר דוד לוי לגימלאות, התמנה ד"ר הולצר למנהל המחלקה לבקר לבשר.
הפרישה לגמלאות
צבי יצא לגימלאות בסוף שנת 2000, אך המשיך לשמור על קשר עם המחלקה כמתנדב. ב-2001, בעת הכנס ה-13 למדעי הבקר, הוענק לד"ר צבי הולצר אות יקיר הענף, על פועלו רב-השנים לקידום ייצור בשר הבקר בישראל.