En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

חוות גילת

מרכז מחקר דרום גילת

  • בן גל אלון e-mail צוות: רן אראל, ארנון דג, נפתלי לזרוביץ
    השפעת ספיקת הטפטפת על פיזור וזמינות מים ודשנים ועל תפקוד עצי אבוקדו
    אבוקדו הוא בין גידולי המטע החשובים והרווחיים. אם זאת אמונה/תקווה שאפשר לעלות יבולים ורווחים בעיקר על ידי שמירה של עומסי פרי גדולים יותר. אחד הדרכים לכך יכול לבוא בזכות שימוש בטפטפות בעלי ספיקות נמוכות המאפשרות שמירה של תנאים מיטביים בבית השורשים. ישנם פערי ידע בהבנה של התנהגות מים, מומסים ושורשים כתלות ספיקת הטפטפות, במיוחד כאשר הספיקות נמוכות במיוחד. המטרות: ליעל השקיה של אבוקדו על ידי אחזקה של יותר פרי על העץ ללמוד את השפעת ספיקת הטפטפת על: תהליכי פיזור מים ומומסים בקרקע, זמינות מים וחומרי הזנה וקליטתם, ועל תפקוד עצי אבוקדו. הפרויקט ינצל ניסוי מטע גדול בשילוב עם מידול. כך מחברים בין אספקטים של פיזיקה, כימיה, הורטיקולטורה, ויחסי שורש-מים-קרקע. העבודה מרוכזת ממרכז מחקר גילת וניסוי השדה נמצא באזור השפלה – כפר מנחם. עבודה בין-תחומית בשוטפות צוות מחקר מבוסס ותומך. הפרויקט מאפשר שילוב של מדע בסיסית ופורצת דרך עם יישום חקלאי.
  • דג ארנון e-mail צוות: ד"ר גיא לוי
    התמודדות עם בעיית ניתרון קרקע במטעים
    ישראל היא מהמובילות בעולם בשימוש במים שולייים להשקייה. שימוש ארוך טווח במים אלו מביא לניתרון הקרקע ופגיעה משמעותית בתכונותיה. במחקר המדובר, נבחנים טיפולים שונים, חלקם הניתנים בהדשייה וחלקם מפוזרים על פני השטח. המחקר מבוצע במטע זיתים בו הקרקע עברה תהליך ניתרון קיצוני. העבודה כוללת היבטים של פיזיקה וכימיה של הקרקע יחד עם בחינה של תפקוד העצים ומבוצעות בשיתוף פעולה עם חברות דשנים והשקייה מובילות.
  • בן גל אלון e-mail צוות: Ran Erel, Arnon Dag, Naftali Lazarovitch
    Influence of dripper flow rate on water and fertilizer distribution and availability and on avocado tree performance
    The avocado is currently one of the most important and profitable fruit tree crops. In spite of this, there is a feeling that avocado yields could be increased by leaving greater fruit loads on the trees. One way to do this could be to irrigate with low flow drippers, allowing long-term maintenance of optimal conditions in the root zone. There are significant gaps in knowledge regarding our understanding of flow, transport and root uptake processes as a function of dripper flow rate, particularly when the rates are very low. Objectives: To augment avocado irrigation efficiency and profit by leaving more fruit on trees To study the effect of dripper flow rate on: Flow and transport processes in soil Water and nutrient availability and uptake Avocado tree performance The project will capitalize on a large field experiment combined with modeling approaches. Combining aspects of soil physics, soil chemistry, horticulture, root-soil-water interactions. The project is coord
  • צעדי אליהו e-mail צוות: פרופ' ארנון קרניאלי ופרופ' משה שחק - אוניברסיטת בן גוריון בנגב
    שיקום תפקודי של יחידות נוף טבעיות ותרבותיות של ממשק יער במערב הנגב לאחר שריפות
    שריפות משפיעות על תכונות הקרקע והצומח ברמה המקומית והנופית. שריפות משפיעות על תכונות הקרקע על ידי הפחתה בתכולת החומר האורגני ויציבות תלכידי הקרקע, דחיית המים, והפחתה בכושר החדור ותאחיזת המים שלה. גורמים אלו משפיעים מקומית על תפקודי הקרקע ושני התהליכים המרכזיים במערכת האקולוגית. שריפות גורמות להפרת הארגון העצמי של המערכת האקולוגית, שבירת קשרים במארג המזון, הכחדת מינים, ושבירת הקשרים שבין רמות הארגון האקולוגיות. ההשפעה המקומית של השריפה באה לידי ביטוי בסקאלת הנוף. בסקאלה זאת יוצרת השריפה מערכת נופית חדשה המורכבת ממארג של יחידות נוף שרופות ושאינן שרופות במערך מרחבי של קישוריות בין היחידות. הקישוריות בין יחידות הנוף מוגברת על ידי תנועה מואצת של מים, קרקע, ונוטריינטים כאשר השינויים בקישוריות הם הכוח המניע של תהליכי השיקום. שאלת המחקר היא, מהם המדדים של תכונות הקרקע והצומח הטבעי ברמה המקומית והנופית.ברמה המקומית והנופית.
  • צעדי אליהו e-mail צוות: המחקר יתבצע במסגרת לתואר שני משותף בין מרכז וולקני ואוניברסיטת תל אביב או בר-אילן
    השפעת בעלי חיים על תכונות קרקע ותת הקרקע.
    מערכות רעייה באזורים ים-תיכוניים צחיחים משלבים לרוב רעייה בשטח שולי שאינו ניתן לעיבוד. אוכלי עשב ממלאים תפקיד חשוב במחזור של חומרים מזינים דרך המערכת הכוללת את הקרקע-צמח-בעלי-חיים. מרעה של בעלי-חיים מסורתיים ביערות טבעיים ונטועים בישראל מתבסס על לינה במכלאות עונתיות, בהן מצטברות הפרשות. להן השפעות ארוכות-טווח על הקרקע במכלאה. תוצאה ישירה של ניהול מסורתי זה היא הצטברות הדרגתית של הפרשות בע"ח במכלאות, תוך הגדלה מקומית וריכוזיות של תכולת החומר האורגני והמינרלים בקרקע. שינויים אלה באדמת המכלאות הנטושות הם לאורך זמן. שאלת המחקר מבקשת לאתר את מוקדי ריכוז החומרים בתת הקרקע ולאפיין את השפעתן על המערכת האקולוגית תוך שימוש במכשור חודר קרקע וטכניקות של חישה מרחוק.
  • צעדי אליהו e-mail צוות: המחקר המוצע יערך בשיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת BTU Cottbus-Senftenberg בגרמניה ואוניברסיטת בר-אילן
    משוב ואינטראקציות בין תכונות פני הקרקע; קרומי קרקע ביולוגיים ותפקוד מערכות אקולוגיות באזורים מכוסים בלס לאורך שיפוע אקלימי
    מאפייני השטח יחד עם יכולת אחיזה ומרקם של מים ממלאים תפקיד מפתח בתהליכים הידרולוגיים ואקולוגיים. לשינויים בתכונות השטח תהיה השפעה דרסטית גם על תפקוד ועל מבנה המערכת אקולוגית. חיפוי קל על ידי קרומי קרקע על מרבצי חול או לס ישנה את משטר המים וייפתח משוב בין תהליכים הידרולוגיים לכיסוי צמחייה. יתרה מזאת, היווצרותם של סוגי קרומי קרקע ביולוגיים שונים מושפעת מהשינויים בזמינות המים בפני הקרקע. הבנתם של אינטראקציות בין תהליכים אביוטיים וביוטיים בפני הקרקע מהווה מערכת מודל מושלמת לחקירת השפעות על שינויי אקלים על פני הקרקע.
  • צעדי אליהו e-mail צוות: המחקר יערך בשיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטה באוסטרליה ובר-אילן
    השפעת שריפות בשטחים פתוחים על קרומי קרקע ביולוגיים: שיקום, יצרנות [העשרת בחנקן ופחמן], הידרולוגיה: חידור מים לתת הקרקע ויצירת נגר עילי, ייצוב פני הקרקע והקשר עם עשבוניים.
    קרומי הקרקע משמשים כמהנדסי סביבה במערכות אקולוגיות מעוטות גשמים. לאחר שריפות והעלמות הצמחייה העילאית הראשונים לאכס את פני הקרקע הם הקרומים הביולוגיים. המחקר יבחן את השפעת שריפות בשטחים פתוחים על קרומי קרקע ביולוגיים: שיקום, יצרנות [העשרת בחנקן ופחמן], הידרולוגיה: חידור מים לתת הקרקע ויצירת נגר עילי, ייצוב פני הקרקע והקשר עם עשבוניים.
  • בן יוסף מיכאל e-mail צוות: ד"ר דוד עזרא \ המחלקה פתולוגיה של צמחים וחקר עשבים \ מנהל המחקר החקלאי ד"ר רועי כספי \ המחלקה לאנטומולוגיה \ מנהל המחקר החקלאי
    הפחתת נזקי עשים באמצעות לימוד יחסי הגומלין עם פטריות
    עשים (Lepidoptera: Pyralidae) מהווים מזיקי פרי חשובים בישראל ונמשכים להטיל על חומר צמחי הנגוע בפטריות. התנהגות זו מהווה יתרון שכן כפי הנראה הזנת הזחל על פטריות תורמת להתפתחותו בפרי. בעבודה זו נבחן אם פטריות מייצרות נדיפים שעשויים לשמש לניטור ולכידה המונית של עש החרוב – מזיק מפתח בשקד, שמערך ההדברה המשולב שלו אינו מספק. בנוסף נבחן את השפעת הפטריות על התפתחות הזחל כדי להעריך עם עיכובן בשדה עשוי להוות פיתרון במסגרת מערך הדברה משולב.
  • בן יוסף מיכאל e-mail צוות: אין
    בחינת הפוטנציאל להדברה של זבובי פירות באמצעות שיבוש המיקרוביום במעי \ פרי
    בשלב הזחל מתפתחים זבובי פירות בפונדקאי בליווי חיידקים שמקורם במערכת העיכול של הנקבה ומועברים ורטיקלית על גבי הביצה. במינים רבים שהם בעלי חשיבות כלכלית גורמים חיידקים אלה לרקבון הפרי, ובאחרים הם מרוכזים באיזורים ייעודיים במעי. בשני המקרים תורמים החיידקים להתפתחות הזחל. במחקר זה נאפיין את תרומת החיידקים להתפתחות הזחל, ונבחן את האפשרות לעכב את התפתחותו על ידי שינוי \ דיכוי המיקרוביוטה במעי או על גבי הפרי.
  • יסעור חגי e-mail צוות: פרופ אסף אהרוני, מכון וויצמן
    מעורבות הורמונים בתהליכי התפתחות פרחים וחנטת פירות בעגבנייה
    המחקר יתמקד בניסיון להבין מעורבות הורמונים והאינטרקציה בין הורמונים ממשפחות כימיות שונות בתהליכי התפתחות פרחים וחנטת פירות, במחקר יעשה שימוש בשיטות מיקרוסקופיות (קונפוקלי, מיקרוסקופ וביניקולר פלורסנטיים) ואנליטיות (LCMSMS). בנוסף נשתמש בכלים של עריכה גנומית על מנת להשתיק גנים המבקרים תהליכים אלו. התהליך המרכזי שיחקר במסגרת המחקר הוא התפתחות גרגרי אבקה, צמח המודל למחקר יהיה עגבנייה ובמידת הצורך ארבידופסיס.
  • בן יוסף מיכאל e-mail צוות: ---------n.a. -------
    Interactions between pest insects and their associated microbiome
    Insects owe much of their evolutionary success to microbes. Through various interactions microorganisms serve insects a multitude of functions such as supplementing nutrients, contributing to host-plant adaptation or as a source of semiochemicals. Consequently, the associated microbiome is sometimes the primary cause for phenotypes insects display in their natural habitat as well as in agro-ecosystems. The entomological laboratory at Gilat is currently seeking for graduate students to examine interactions with environmental or gut-associated microbes and point to new avenues of pest control. Current projects include: 1. Female oviposition and larval feeding behaviors in olive flies and their association to gut bacteria. How does it all relate to the fly's preference for certain olive cultivars? 2. How does the microbiome affect the development of Drosophila fruit flies in grapes? Can these associations be manipulated for control purposes?
  • שליט-קנה עקיבא e-mail צוות: איתי רועי, אורנה נתן-שווייצר
    בחינה פנולוגית מולקולרית ופיזיולוגית של התפתחות והתמלאות פקעות תפוחי אדמה בעקת חום
    בתפוחי אדמה שיווי המשקל בין צימוח עלווה ושרשים לבין יצירת פקעות וצבירת עמילן בהן מושפע מאד מטמפרטורה ואורך יום. בתנאים מיטביים חלבון המיוצר בעלווה עובר דרך מערכת ההובלה לתת הקרקע ומאקטב יצירת פקעות על גבי ענפים תת קרקעיים בשם סטולונים. בעקת חום התופעה הזו מופחתת או מופסקת ומובילה לפחיתת יבול. המחקר יעסוק באפיון זני תעשייה וזני בר ולימוד המנגנונים המולקולריים והפיסיולוגיים בבסיס התהליכים הללו. בנוסף חלק מן המחקר יהיה באמצעות מערכת של פנומיקת פקעות הנבנית למטרה זו בשילוב עם אפיון בחממות ובשדה.
מעודכן לתאריך: 22/07/20 18:52
נושאי מחקר לתואר שני ושלישי
נושאי מחקר לפוסט דוקטורט
תלמידי מחקר
נהלים וטפסים
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר