En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
 
צבי וינברג, 'פרופ  :שם
חקר תוצרת חקלאית ומזוןהמחלקה למדעי המזון :מחלקה/יחידה
+972-3-9683558 +972-3-9683549 :טלפון
050-6220558 :סלולרי
+972-3-9683583 :פקס
zgw@volcani.agri.gov.il   zwi_weinberg@yahoo.com :דוא"ל
בית דגן :מיקום פיזי
המחלקה לאיכות ובטיחות מזון,
מנהל המחקר החקלאי,
מכון וולקני,
בית דגן 50250

חוקר

תחומי עניין / תאור תפקיד
שימור מספוא ע"י החמצה
חיידקי חומצת חלב
שימוש במוצרי לוואי להאבסת מעלי גירה
תברואת מספוא ובטיחות מספוא

נושא המחקר העיקרי שלי הוא שימור מספוא ע"י החמצה. הנושא כולל מיגוון היבטים כגון עמידות תחמיצים בתנאי חשיפה לאוויר, תוספים ושימור תחמיצים ובלילים בחבילות ארוזות.

עסקתי גם בחקר זנים נבחרים של חיידקי חומצת חלב שמשרים השפעה פרוביוטית על מעלי גירה כאשר הם מוכלים ישירות בבליל או מואבסים באמצעות תחמיצים שאולחו בהם.

נושא נוסף הינו השימור והשימוש במוצרי לוואי חקלאיים להאבסת בקר. דוגמאות הן קליפות הדרים ורימונים, גפת זית וקוספת סויה.

במסגרת מאמץ המחקר בנושא השקייה במי קולחין מושבים ומטופלים חקרנו את תברואת המספוא בהקשר לשרידות פתוגניים המספוא טרי ומשומר. עתה אני חוקר את השרידות של א.  קולי מסומן בזבל בקר שעובר קלטור בהשוואה לזבל בלתי מקולטר.

קורות חיים  
מעודכן בתאריך: 19/05/19 14:05
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר