En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
הנהלה ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
 
שלמה סלע (סלדינגר), 'פרופ  :שם
חקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזוןחקר איכות מזון ובטיחותו :מחלקה/יחידה
03-9683750 03-9683713 :טלפון
050-6220750 :סלולרי
  shlomos@volcani.agri.gov.il :דוא"ל
המחלקה לחקר איכות מזון ובטיחותו, בניין קרקע ומים, חדר 108; מעבדה: חדר 111 :מיקום פיזי
המחלקה לחקר איכות מזון ובטיחותו
המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון
מרכז וולקני, מנהל המחקר החקלאי
דרך המכבים 68 ת.ד 15159 ראשון לציון 7528809

חוקר בכיר ביחידה לבטיחות מיקרוביאלית של מזון. התמחות נוספת: ביופילמים בתעשיית המזון; עמידות ליובש של סלמונלה, הישרדות סלמונלה בסביבה החקלאית ובתעשיית המזון; גישות חדשות למניעת זיהומים בסלמונלה; גנטיקה של חיידקים פתוגנים המועברים במזון

תחומי עניין / תאור תפקיד
בטיחות מיקרוביאלית של ירקות ופירות; פתוגנים נישאי מזון; יחסי-גומלין בין פתוגנים של האדם לצמח;ביופילמים בתעשיית המזון; הישרדות א. קולי וסלמונלה בסביבה החקלאית ובתעשיית המזון; עמידות לעקות. גישות חדשות להקטנת נגיעות בסלמונלה, פיתוח ביוסנסורים באריזות מזון.

תחומי מחקר תשתיתיים:

  • מנגנוני הישרדות של פתוגנים בסביבה החקלאית ובמפעלי מזון
  • יחסי-גומלין בין סלמונלה לירקות עליים
  • הישרדות סלמונלה בתנאי יובש

 

תחומי מחקר יישומיים:
  • פיתוח טיפולים לחיטוי נבטי מאכל
  • הקטנת נגיעות ענף הלול בסלמונלה
  • גורל פתוגנים בגידולי מספוא המושקים בקולחים (עם פרופ' צ. ויינברג)
  • נמטודות כווקטורים של פתוגנים של האדם בקרקע ובצמח (עם פרופ' י. שפיגל)
  • חדירה של פתוגנים לצמח דרך מערכת השורשים (עם ד"ר נ. ברנשטיין)
  • זיהוי מוקדם של היווצרות ביופילמים במערכות מים

     

 

מעודכן בתאריך: 21/08/16 16:02
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר