En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
מנהלה ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
 
חיה פרידמן, Ph.D.  :שם
חקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזוןחקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף :מחלקה/יחידה
03-9683618 03-9683624 :טלפון
050-6220624 :סלולרי
03-9683622 :פקס
hayafr@volcani.agri.gov.il   hayafr@int.gov.il :דוא"ל
וולקני, בית דגן :מיקום פיזי
מחלקה לחקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף
מרכז וולקני- מנהל המחקר החקלאי
ת.ד. 6
בית דגן 50250
ישראל
תחומי עניין / תאור תפקיד
• תהליכים המובילים להשראת ההזדקנות
• בירור תפקיד של רדיקלים חופשיים בהזדקנות ובהבשלה
• מעורבות הנתיב ההתפתחותי בבקרת ההבשלה של פירות בשרניים
• דחיית ההבשלה בבננה באמצעות שינוי ברמת גנים של משפחת ה MADS-box
• דחיית הזדקנות בייחורי פלרגוניום
• טיפולים לאחר הקטיף למניעת נזקי אחסון של ייחורים
• פרחי מאכל: פיתוח ומציאת פתרונות אחסון
שיפור איכות ייחורים
יצוא של ייחורים מהווה נפח נכבד מהיצוא של צמחי נוי. במהלך האחסון והמשלוח של ייחורים מושרשים או לא מושרשים קיימות בעיות של הזדקנות ונזקי צינה. בעבודתנו אנו מפתחים טיפולים מבוססי ידע לשיפור האיכות.
0 תגובות
פתוח כלי ביואינפורמטי לזיהוי טביעת האצבע של עקה חמצונית
עקה חמצונית באורגנלות שונות מובילה לביטוי גנים שונה. פיתחנו כלי ביואינפרמטי שנועד לזהות מהי טביעת האצבע המיוחסת לרדיקלים באיברוני התא השונים.
0 תגובות
מעורבות רדיקלים בתהליכי הזדקנות
לתהליך ההזדקנות השלכות הן לשימור פירות ועלים לאחר הקטיף והן לשיפור היבול. תהליך ההזדקנות הוא תהליך מבוקר בו מעורבת עקה חמצונית. מטרתנו היא לאפיין ולהבין את תרומתה של העקה החמצונית לתהליך ההזדקנות.
0 תגובות
הבשלת פירות
הבשלת הפרי כרוכה בשינויים שונים הכוללים התרככות, שינוי צבע, טעם ועמידות לפתוגנים. תהליך זה מבוקר על ידי גורמי שעתוק ובמספר פירות גם על ידי אתילן. אנו לומדים מהם הגורמים המשפיעים על הבשלת הפרי כדי שניתן יהיה לשלוט על התהליך ולהאריך את חיי המדף ואיכות הפרי.
0 תגובות
הצג כל הפרקים
מעודכן בתאריך: 21/01/13 13:49
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר