En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
 
עידית גינזברג, Ph.D.  :שם
מדעי הצמחחקר ירקות וגידולי שדה :מחלקה/יחידה
03-9683787 :טלפון
050-6220787 :סלולרי
03-9669583 :פקס
  iditgin@volcani.agri.gov.il :דוא"ל
בניין בנק הגנים, חדר 214 :מיקום פיזי
המחלקה לחקר ירקות, המכון למדעי הצמח
מנהל המחקר החקלאי, מרכז וולקני
ת.ד. 6, בית-דגן 50250
ישראל
תחומי עניין / תאור תפקיד
פסיולוגיה של תפוח-אדמה
התפתחות רקמת פרידרם (שעם)

     

נושאי עניין ופירסומים:

פרסומים בעיתונות מדעית בינלאומית מצויים באתר הבית באנגלית 

•·  פסיולוגיה ואיכות קליפה של תפו"א

מניעת נזקי חום בתפו"א אביבי

סיום גידול אביבי של תפו"א, החל בחודשים מאי-יוני, מאופיין בעליית טמפרטורות. כתוצאה, הפקעות חשופות לעקת חום במיוחד במהלך ההמתנה בקרקע לייצוב הקליפה. נזקי החום כוללים היסדקות הקליפה, התרככות, הופעת כתמי שעם בבשר הפקעת, שבירת תרדמה ועליה ברגישות למחלות...עוד בנושא

גליקואלקלואידים בתפו"א

גליקואלקלואידים הם מטבוליטים משניים בעלי רעילות גבוהה. חומרים אלה מקנים טעם מריר לפקעות וע"פ התקנות המקובלות במרבית הארצות, כשריכוזם עולה על 20 מיליגרם ל-100 גרם בחומר הטרי, הפקעות אסורות לשיווק. תנאי סביבה כמו טמפרטורה גבוהה, עקת יובש או הארת הפקעות עלולים לגרום לעליה ברמת הגליקואלקלואידים בפקעת...עוד בנושא

התפתחות קליפה יציבה בתפו"א

קליפת פקעות תפוחי-אדמה נוצרת במהלך הגידול ע"י חלוקות תא אולם היא מתייצבת רק עם האטה או הפסקה של גידול הפקעות. קליפה לא יציבה נפרדת מהפקעת במהלך האסיף והמיון הממוכנים וכתוצאה איכות הפקעת החשופה נפגעת והיא אינה ראויה לשיווק ואיחסון...עוד בנושא

קצב התייצבות של קליפת פקעות תפו"א בעקבות יישום שיטות שונות לקטילת נוף הצמחים

יישום קוטלי נוף כחלק מניהול הגידול משרה את ייצוב הקליפה, אולם התהליך איטי והפקעות נשארות טמונות בקרקע למשך כשלושה עד חמישה שבועות; כתוצאה איכות הפקעות יורדת עקב עלייה בנגיעות מחלות קרקע והארכת משך הזמן בו הן חשופות לטמפרטורות קרקע גבוהות...עוד בנושא

 נזקי קליפה בפקעות רוזאנה מגידול אביבי

 

הזן רוזאנה הינו דוגמא לזן אדום הרגיש במיוחד לנזקי קליפה: באזורים נרחבים של הקליפה מתפתח לעיתים מרקם מחוספס גס, בגוון חום, במקום המופע האופייני של קליפה אדומה, חלקה ומבריקה. הקליפה אינה יציבה או שהיא מתפוררת וכתוצאה נחשף בשר הפקעת. תוצאות הראו כי אסיף מוקדם ואחסון הפקעות משמרים את איכות הקליפה. עוד בנושא.

 נזקי קליפה - חיספוס 'מגן'

 

הזנה בסידן הראתה כי לסידן תפקיד מנוגד בתופעה של 'כתמי מגן' ? מצד אחד, יישום סידן לקרקע מפחית את שיעור הפקעות הפגועות ואת חומרת הנזק, מצד שני נראה כי תופעת החיספוס אינה נובעת מחוסר בסידן מאחר ונמצאו ריכוזי סידן גבוהים בבשר פקעות עם 'כתמי מגן' ובמקטעי קליפה מחוספסים בהשוואה לחלקים. עוד בנושא

•· איכות קליפה של פירות

חספוס קליפה בתפוח 'זהוב'

חספוס קליפה בתפוחים מתפתח בעיקר ב'תפוח מוזהב' (Golden Delicious). לחות גבוהה גורמת להפחתה של כמות הקוטיקולה בפרי הצעיר. כתוצאה, הקליפה נסדקת ומתפתחת רקמת שעם...עוד בנושא

הסדקויות קליפה בתפוח פינק ליידי

 

תופעת סידקי הפיטם (Calyx cracking) של פינק ליידי הינה סדקים קונצנטריים שמתפתחים לקראת סוף הגידול סביב פיטם הפרי. הסדקים מעמיקים, עד לשכבות הפנימיות של הפרי, וגם אם מתפתחת בשוליהם רקמת שעם, מראה הפרי נפגם וכן אין מניעה מוחלטת של חדירת פתוגנים באזור הסדק. תוצאות ניסויים הראו כי ריסוסים בתערובת של ג'יברלין A4+A7 עם בנזיל אדנין תורמים להפחתת הנזקים של סדקי הפיטם. עוד בנושא.
הטיפול ההורמונלי מעלה את צפיפות תאי האפידרמיס בקליפה של הפרי באזור הפיטם ובאופן זה מעלה את עמידות הקליפה בפני היווצרות הסדקים. 
עוד בנושא

•·  קליפת תרמיל של אגוזי אדמה

שחיקת צבע הקליפה של תרמילי אגוזי-אדמה

הגוון הרצוי של תרמיל אגוזי אדמה הינו צהבהב בהיר. רטיבות גבוהה בסביבת התרמיל לקראת סוף הגידול גורמת לעכירות בגוון התרמיל...עוד בנושא

כיצד מפילים מלון ברשת?

 קליפת המלון (Cucumis melo L. var. reticulatus) מכילה רקמה משועמת המכונה 'רשת'. ה'רשת' מקשיחה את הקליפה ומגנה על הפרי מפני פגיעות מכניות במהלך הגידול ובאסיף, והיא בעלת חשיבות רבה בעיני הצרכן מהאספקט האסתטי. ה'רשת' מתפתחת בתגובה למיקרו-סדקים בקליפה של פרי צעיר... עוד בנושא

איפיון ביוכימי של הופעת נקודות חומות (ג'ינג'ים) בקליפת מלון מטיפוס גליה

איחסון של מלון  בקרור (5-6°C) גורם להופעת נקודות חומות מרובות (ג'ינגים') על גבי קליפת הפרי. מעקב אחר פעילות אנזימתית-אנטיאוקסידנטית בקליפת הפרי במהלך איחסון בקרור מצביעה על מעורבות של קטלאז וגלוטטיון רדוקטאז במניעת נזקי צינה... עוד בנושא

מעודכן בתאריך: 08/02/21 17:18
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר