En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

תולדות חיים

שמואל נולד ב-1934 בתל-אביב, והתחנך בבית הספר התיכון חקלאי בפרדס חנה. ב-1954 החל ללמוד בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית וב-1956 קיבל בה תואר בוגר. השלים את לימודיו האקדמיים באוניברסיטת רטג'רס, ניו ג'רסי, ארה"ב, שם קיבל את התארים מוסמך ב-1959 ודוקטור ב-1961 עבור עבודת מחקר בנושא המטאבוליזם של סידן וזרחן בעופות.

הישגים מדעיים

ב-1962 חזר ארצה והתקבל כעובד מחקר במחלקה לעופות שבמכון לחקר בעלי חיים, בתחנה לחקר החקלאות. עבודותיו הראשונות עסקו במטאבוליזם של הזרחן והסידן במטילות ובאיכות קליפת הביצה. אז הוא קבע באופן בסיסי ומעשי את תצרוכת המטילות בשני היסודות אלה. בהמשך טיפל בהיבטים פיסיולוגיים וביוכמיים של ההזנה בגידול פטמים, מטילות והודיים.

בין נושאי מחקריו והשגיו מן הראוי לציין: בקרת המטאבוליזם של סידן וזרחן, ושל נתרן וכלור; אנרגיה וחומצות אמיניות בתזונה; הגבלת מזון בגיל צעיר והשפעתה על גדילה ואיכות הטיבחה; השפעת גורמי אקלים על הגדילה; בקרת ייצר קולגן ע"י תאי העור וחוזק העור. ברוב המחקרים פיתח גם מודלים מתימאטיים שהרחיבו את אפשרויות יישום המחקרים. האלגורתם של גדילה וצרכים תזונתיים – הדמייה ובחירת המסלול הרווחי - נמכר לחברה אמריקאית והוכנס לשימוש.

תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו:

כיהן כמנהל המחלקה לעופות בשנים 1977-1980 וכראש המכון לחקר בעלי החיים בשנים 1978-1980. בתקופה זו יזם הקמת משק נסיוני למחקר בתרנגולי הודו ומכון לתערובת. מאוחר יותר, הוא הביא להקמה, בשיתןף המועצה לענף הלול, של חוות מבחנים לבדיקת הגדילה וההטלה של קווי העופות המקובלים בארץ.

הירצה בפקולטה לחקלאות על יישום רדיואיזוטופים במחקר ועל התזונה והפיסיולגיה של עופות. ב-1972 מונה לפרופסור באוניברסיטה העברית, ובמשך שנים אחדות ניהל את המחלקה למדעי בעלי חיים בפקולטה לחקלאות.

במקביל למחקריו היה פעיל מאד בתחומים ציבוריים ומקצועיים מגוונים. במינהל המחקר החקלאי שימש, בתקופות שונות, חבר הוועד הפועל של המועצה המדעית, חבר הוועדה הפרופסיונלית, יו"ר הוועדה האקדמית, אחראי לבטיחות מתקנים הקשורים לרדיואיזוטופים, חבר הוועדה לציוד מוסדי, חבר ויו"ר ועדת המחשוב המינהלי, חבר ועדת השיפוט המדעי, חבר הוועדה העליונה לדירוג עובדי מחקר, וכן חבר בוועדה לפיתוח הביוטכנולוגיה ובצוות ניהול פרויקט הבנק העולמי. היה גם חבר בהנהלת ענף הלול, מזכיר האגודה הישראלית לחקר ריקמות קשות, וחבר באגודה האירופאית בנושא זה. כ"כ שימש כיועץ מדעי לחברת אביק.

פרופ' הורויץ פירסם כ-240 מאמרים בעתונות מדעית בינלאומית מבוקרת, למעלה מ-200 פירסומים בעתונות מקצועית חקלאית, כ-80 תקצירי הרצאות בארץ ובחו"ל, ו-17 פרקים בספרים. פעילותו הנרחבת זיכתה את פרופ' הורויץ בהערכה רבה. נציין שב-1967 נבחר לשאת את הרצאת חוקר השנה במינהל המיחקר החקלאי וקיבל פרס המחקר של האגודה האמריקאית למחקר עופות, וב-1988 זכה בפרס ראשון של האיגוד הישראלי לעיבוד אינפורמציה.

הפרישה לגמלאות

פרש לגימלאות ב-1996. אחרי פרישתו הפורמלית, עסק בבניה ותיכנון של אלגוריתמים ממוחשבים בשיתוף עם חברת נובוס האמריקאית מסנט לואיס, מיזורי.

ערכה עמליה ברזילי, 2008

מעודכן לתאריך: 09/01/14 14:10
ותיקי המינהל ותרומתם
המכון לגידולי שדה
המכון להגנת הצומח
המכון לבעלי חיים
המכון למטעים
המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון
המכון להנדסה חקלאית
תחנת המחקר נוה יער
תחנת המחקר גילת
'אילנות'
סמל מנהל המחקר החקלאי
מדעניות חלוצות במחקר החקלאי בארץ ישראל
ציוני דרך
יצחק אלעזרי וילקנסקי-וולקני, "חוזה המחקר החקלאי"
ההיסטוריה של המיכון החקלאי בישראל: 1965-1947
המכון למדעי הקרקע, המים והסביבה
חוות בן-שמן
מורשת מחקר צמחי נוי ופרחים בישראל
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר