En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

תולדות חיים

כאשר החל גירוש היהודים של סלוניקי למחנות המוות, ע"י הגרמנים שכבשו את יון שנתיים קודם לכן, דוד אמיר היה סטודנט בשנת הלימודים הראשונה בפקולטה לחקלאות של אוניברסיטה של העיר. דוד הצטרף אל הפרטיזנים היונים שלחמו בכובשים.

לאחר סיום מלחמת העולם השנייה המשיך את לימודיו באוניברסיטה של סלוניקי וקיבל שם תואר אגרונום ב-1949.

ב-1950 עלה לישראל. בתקופת קליטתו עבד כרפתן בקיבוצים רוחמה ונגבה (1950-1954), ולאחר מכן עבד בשרות להזרעה מלאכותית ברחובות וכמדריך לגידול בקר במשרד החקלאות.  ב-1957 התקבל כעובד מחקר במחלקה למקנה של התחנה לחקר החקלאות, והצטרף, לאגף (לימים, מכון) לבעלי חיים, למחלקה לפריון ולרבייה. 

הישגים מדעיים

 פעילותו המחקרית והישגיו המדעיים החלו בשנות ה- 50 של המאה הקודמת בניסויים של גידול עגלות ועגלים בגיל ההגמעה בתחליפי חלב, צריכת מלח של פרות חולבות, בהמשך - לימוד הגורמים המשפיעים על פעילותם המינית של רחלות אווסי ושל אילים מגזעים שונים, כצעדים ראשונים ליצור גזע כלאיים משופר בעל פוריות גבוהה יותר לפיזור וריבוי של ההמלטות לאורך השנה (המחקר סוכם בעבודת הדוקטור בשנת 1964 שצוינה לשבח), חקר אורך זמן המעבר של תאי זרע ביתרת האשך של אילים במשטרים שונים של הפקת זירמה, (מחקר שנערך בשנת שבתון במכון הלאומי למחקר חקלאי בצרפת, דבר שתרם לשיתוף פעולה הדוק בין חוקרים צרפתים לחוקרי המכון לבעלי חיים שלנו). קביעת ההשפעה של מספר מינימלי של תאי זרע והזמן המיטבי להזרעה יחידה על פוריות הרחלות, השפעת הארה מלאכותית על פוריותן של רחלות (מחקר משותף של ישראל, צרפת ויון), הקשר בין פוריות הרחלות אחרי הזרעה תוך רחמית בזירמה קפואה לבין השינויים בהתנגדות החשמלית באברי הרביה שלהן (מחקר משותף עם המכון לחקר בעלי חיים בסרגוסה במסגרת שיתוף הפעולה המדעי בין ספרד לישראל).

בשטח מחקרי אחר על הגורמים המשפיעים לרעה על פוריותם של פרים ושל אילים נבדקה ההשפעה הספרמצידית של אתילן דיברומיד, ששימש לאידוי גרעיני מספוא נגד מזיקים על תאי הזרע של פרים ואילים. בשנים 1976 ו-1978 הוזמן ד"ר אמיר למכון הלאומי למחקר חקלאי של צרפת במסגרת הסכם שיתוף הפעולה, למספר חודשים כל פעם כדי לקבוע את השינויים האולטרסטרוקטורליים של החלבונים בספרמטידים באשכים ושל DNA בתאי הזרע של פרים שטופלו באתילן דיברומיד.

בשנת 1981 זכה ד"ר אמיר במילגה מטעם ארגון הבריאות העולמי של האו"ם בז'נבה לשנת שבתון במעבדה הביולוגית ע"ש לורנס של אוניברסיטת ברקליי בקליפורניה, כדי לחקור את השפעת האתילן דיברומיד על תאי הזרע ביתרת האשך ובזירמתם של אילים מטופלים. כל העבודות שפורסמו בנידון סוכמו גם במאמר review.

ד"ר אמיר הרצה על נושאי מחקריו בפקולטה לחקלאות ולרפואה וטרינרית ברחובות וכן באוניברסיטת קורנל במדינת ניו יורק, באוניברסיטת קולורדו ובמחלקת החקלאות U.S.D.A של ארצות הברית וגם בפקולטה לחקלאות ולרפואה וטרינרית באוניברסיטת סלוניקי, יון.

הוזמן לסדרת הרצאות בנושא פיזיולוגית הרביה בזכר הבקר והצאן ע"י המרכז בין-לאומי ללמודי חקלאות מתקדמים לארצות הים התיכון בקורס שהתקיים בסרגוסה, ספרד בשנת 1992 (אחרי פרישתו לגמלאות) וגם בפני משתלמים מארצות דוברות צרפתית ברחובות.

פירסם מעל 50 מאמרים בעתונות מבוקרת בצרפת, אנגליה וארה"ב, כתב ערכים ב"אינציקלופדיה לחקלאות" הישראלית ומאמרים וסקירות בעתונות המקומית.

תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו:

בשנת 1975 זכה בפרס ייעול מטעם משרד החקלאות על העזרה שנתן לאגודה להזרעה מלאכותית בשעת חרום במלחמת יום כיפור.

 בשנים 1982-1988  היה מנהל המחלקה לרבייה

 בשנים 1985, 1986  היה המנהל בפועל של המכון לחקר בעלי חיים

היה חבר בועדת האתיקה של מינהל המחקר החקלאי.

הפרישה לגמלאות

פרש לגמלאות בשנת 1990

אחרי פרישתו הוא נבחר כחבר באקדמיה למדעים של ניו-יורק.

ערכה עמליה ברזילי,  2008

 

מעודכן לתאריך: 19/05/08 10:30

מעודכן לתאריך: 22/04/12 15:19
ותיקי המינהל ותרומתם
המכון לגידולי שדה
המכון להגנת הצומח
המכון לבעלי חיים
המכון למטעים
המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון
המכון להנדסה חקלאית
תחנת המחקר נוה יער
תחנת המחקר גילת
'אילנות'
סמל מנהל המחקר החקלאי
מדעניות חלוצות במחקר החקלאי בארץ ישראל
ציוני דרך
יצחק אלעזרי וילקנסקי-וולקני, "חוזה המחקר החקלאי"
ההיסטוריה של המיכון החקלאי בישראל: 1965-1947
המכון למדעי הקרקע, המים והסביבה
חוות בן-שמן
מורשת מחקר צמחי נוי ופרחים בישראל
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר