En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

מיכה רביב

 

 

 

 


תולדות חיים

מיכאל רביב נולד בשנת 1946 בתל אביב. למד בבי"ס עממי "דן" ובתיכון עירוני י' (אליאנס). היה חבר בתנועת הנוער "המחנות העולים". שירת בנח״ל והיה חבר קיבוץ אייל. עבד בענף האבוקדו, נטע וניהל מטע אבוקדו של 200 דונם, מהראשונים בארץ. בשנת 1969 החל את לימודיו בפקולטה לחקלאות. ב-1971 החל לעבוד כסטודנט במינהל המחקר החקלאי במכון למטעים, במחלקה לעצי פרי סובטרופיים כסטודנט אצל ד"ר עודד ראובני. ב-1975 קיבל תואר מוסמך בהצטיינות על עבודת מחקר בנושא: ״גורמים בהשרשת ייחורי אבוקדו״, בהדרכת ד"ר עודד ראובני ופרופ' שמואל גזית. בהמשך עבד על הדוקטורט בהדרכתם של ד"ר עודד ראובני ופרופ' אליעזר גולדשמידט. הוא הגיש את עבודת הדוקטורט בשנת 1979 בנושא "יוביניליות כגורם בכושר השתרשות ייחורי אבוקדו". במהלך עבודה זו זיהה גורם הורמונלי האופייני לרקמות אבוקדו יוביניליות, המעודד השתרשות ייחורים. החל משנת 1995 ועד היציאה לגמלאות לימד קורס בנושא "סוגיות מדעיות בחקלאות אורגנית" בפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית, רחובות.

הישגים מדעיים

לאחר גמר הדוקטורט התקבל לעבודה בנווה יער בשנת 1979, שם עבד עד לצאתו לגמלאות בשנת 2013. נושאי המחקר העיקריים של פרופ' רביב היו גידול צמחי נוי (בעיקר ורדים) במצעים מנותקים, גידול צמחים בממשק אורגני, קומפוסטציה של פסולות חקלאיות ושימוש בקומפוסטים כמצע לגידול צמחים ולהעשרת קרקע. במהלך עבודתו פיתח פרופ' רביב שיטות מתקדמות לבקרת גידול צמחי נוי במצעים מנותקים ובהמשך חיבר עם עמית מאוניברסיטת קליפורניה ספר "Soilless culture - Theory and Practice" אשר יצא לאור בשנת 2008. ספר זה משמש עד היום ספר לימוד מוביל בנושא גידול במצעים מנותקים. עקב הביקוש הרב, יצאה מהדורה שנייה של ספר זה בהוצאת Elsevier בשנת 2019 ונוסף למחברים ד"ר אשר בר-טל מהמכון לקרקע ומים, מינהל המחקר החקלאי. עיסוקו במצעי גידול הוביל את פרופ' רביב לעסוק בהכנת קומפוסטים המתאימים לשמש כרכיבים במצעי גידול, והדבר הוביל בהמשך לעיסוק רב בחקלאות אורגנית. בין היתר הקים מטע נשירים ניסיוני בנווה יער, שבו נבדק והוכח היתרון הרב של גידול צמחי כיסוי והפחתת עיבודי קרקע.

פרופ' רביב פרסם את עבודותיו במאמרים רבים בעיתונות המקצועית בארץ ובחו"ל. הוא שהה בארבע תקופות שבתון בארה״ב באוניברסיטאות קורנל, מינסוטה ודייוויס. בעת השבתון הראשון עבד עם מארחו (Prof. K.W. Mudge) על השפעותיו השונות של החומר המאפיין יוביניליות, וזה גם היה נושא העבודה עם פרופ' W.P. Hackett בעת השבתון השני. נושאי העבודה בעת השבתונים השלישי והרביעי באוניברסיטת דייוויס (עם פרופ' J.H. Lieth) היו השפעת זמינות מים במצע הגידול על יבול ורדים ושימוש במיקרוקלורימטר לניבוי טמפרטורת לילה אופטימלית לוורדים. יש לציין כי כל אחד משבתונים אלו הביא לפיתוח תכניות קמ"ח שאושרו ומומנו.

תרומה ופעילות ציבורית במינהל המחקר החקלאי ומחוצה לו:

פרופ' רביב מילא את התפקידים הניהוליים הבאים:

1998-1994- ניהול מדעי של מו"פ בית שאן
2005-1999 - ניהול מרכז מחקר נווה יער
2013-2000 - חבר בחבר הנאמנים של מכללת עמק יזרעאל
1999-עד כה - חבר מערכת של העיתון Biological Agriculture and Horticulture 
2002-עד כה - חבר מערכת של העיתון Compost Science and Utilization
2012-עד כה - חבר מערכת של העיתון Journal of Horticultural Science and Biotechnology

 

הפרישה לגמלאות

פרופ' רביב פרש לגמלאות בשנת 2013. מאז הוא משתף פעולה עם ד"ר יעל לאור בנושאים הקשורים לקומפוסטציה של פסולות חקלאיות והשימוש בהן.

 

ערכה עמליה ברזילי, מאי 2020

מעודכן לתאריך: 08/06/20 08:37
ותיקי המינהל ותרומתם
המכון לגידולי שדה
המכון להגנת הצומח
המכון לבעלי חיים
המכון למטעים
המכון לחקר איכות תוצרת חקלאית ומזון
המכון להנדסה חקלאית
תחנת המחקר נוה יער
תחנת המחקר גילת
'אילנות'
סמל מנהל המחקר החקלאי
מדעניות חלוצות במחקר החקלאי בארץ ישראל
ציוני דרך
יצחק אלעזרי וילקנסקי-וולקני, "חוזה המחקר החקלאי"
ההיסטוריה של המיכון החקלאי בישראל: 1965-1947
המכון למדעי הקרקע, המים והסביבה
חוות בן-שמן
מורשת מחקר צמחי נוי ופרחים בישראל
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר