En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

 נושאי  מחקר  לתואר  שני

 הנדסת מערכות גידול, ייצור וסביבה

15. שטנברג גיאורגי e-mail שותפים : גיאורגי שטנברג
דטקציה כפולה של ארסן אי אורגני: שיטת סריקה בזמן אמת

המחקר המוצע תוכנן כפתרון לאתגר של ניטור שיירי ארסן אי-אורגני (iAs) בסביבה. ארסן הינו אחד המזהמים הסביבתיים החמורים ביותר של ימינו, במיוחד במדינות המתפתחות, עקב שכיחותו בטבע ורעילותו לכלל היצורים החיים. חשיפה ממושכת לארסן יכולה לגרום להשלכות פיזיולוגיות חמורות, כגון: מחלות לב, מוות עוברי וסרטן, דבר המחייב ניטור תכוף של דוגמאות מים, קרקע, חקלאות ומזון. נכון להיום, כל השיטות לזיהוי ארסן, הן השיטות המסורתיות והן השיטות החדשות והמהירות, לא מסוגלות לנתח דוגמאות בתנאי שדה/שטח ולכן אינן מתאימות ליישומים של בידוק וניתוח בזמן-אמת. לפיכך, גילוי מוקדם של iAs ובעקבותיו ביצוע פעולות מניעה ו/או תיקון יכולים להביא לירידה משמעותית של השפעת מזהמים אלו על הסביבה ושיפור ההגנה על בריאות הציבור. המטרה העיקרית של מחקר זה הינה לפתח פלטפורמת חישה ביולוגית (ביוסנסור) לאיתור וכימות שיירי מזהמים iAs בדוגמאות מימיות. אנו מתכננים לבנות פלטפורמת חישה עם התמרה דואלית (אופטית ואלקטרוכימית), המבוססת על חיישנים ביולוגיים העשויים מסיליקון נקבובי ואלקטרודת חישה המצופה בננו-מבנים, שיקובעו עם אלמנטי-זיהוי עמידים, וישולבו לת

16. שטנברג גיאורגי e-mail שותפים : גיאורגי שטנברג
זיהוי מקדים של דלקת עטין תת קלינית בפרות חלב ע"י התקן מעבדה-על-שבב

"תיאור תמציתי של יעדי המחקר: גילוי מוקדם של דלקת עטין תת קלינית בפרות חלב ע""י פיתוח פלטפורמת חישה אופטית חדשה. הגישה הרב-תחומית המוצעת, מבוססת על שילוב חדשני של ננו-חומרים עם אלמנטי זיהוי רגישים ויציבים לבניית מעבדה-על-שבב, מנטרת אופטית את נוכחות הדלקת בפרות חלב. ההתקן מאפשר ניתוח רגיש, מהיר, ללא שימוש בסמנים של דוגמאות חלב אמתיות באמצעות מכשיר יחיד, פשוט ונייד. תוצרי המחקר: ידע תשתיתי בסיסי, טכנולוגיה או מוצרים שיפותחו בניית טכנולוגית מעבדה-על-שבב חדשה וייחודית לזיהוי דלקת עטין בשלב התת קליני. המערכת תאפשר זיהוי רגיש ומהיר של איכות דגימות חלב ובטיחותם, מחוץ לגבולות המעבדה, באמצעות מכשיר יחיד, פשוט ונייד. ייחודיות וחדשנות: יתרונות ביחס לטכנולוגיות הקיימות: מהירות, רגישות, מחיר בדיקה, ללא שימוש בסמנים, ניידות לבדיקות שדה. השימוש במערכת הממוזערת החדישה המוכוונת לחישה ביוכימית בהתקני מיקרו-זרימה חכמים, מציעה יתרונות נוספים על-פני מערכות קיימות: תפוקה גבוהה, ביצועים אנליטיים משופרים, צריכת חומרים ו/או אנרגיה נמוכה. "

17. שטנברג גיאורגי e-mail שותפים : גיאורגי שטנברג
פלטפורמת חישה אופטית חדשה לזיהוי מיקוטוקסינים בזמן-אמת

"תיאור תמציתי של יעדי המחקר: מטרת הפרויקט היא לפתח ביוסנסור גנרי חדשני לזיהוי מיקוטוקסינים בתוצרת חקלאית/מוצרי מזון. אנו מתכננים לעצב ולבנות מכשיר בעל יכולות דיווח אוטונומיות, בטכנולוגיית ""מעבדה-על-שבב"" המבוסס על התמרה אופטית בזמן-אמת, המדווח על נוכחות מיקוטוקסינים בדוגמה הנבדקת וכך להסיק על בטיחות צריכתה בהתאמה לדרישות הרגולטוריות. פלטפורמת הביוסנסור תתבסס על סיליקון ננומטרי נקבובי שיכולותיו האופטיות הוכחו לניטור מגוון רחב של אנליטים. Fumonisin B1, נבחר כמערכת מודל לחישה, אך יש לציין כי כל הפיתוחים/מודיפיקציות/שיטות החישה יהיו ישימים עבור מיקוטוקסינים אחרים. תוצרי המחקר: ידע תשתיתי בסיסי, טכנולוגיה או מוצרים שיפותחו פיתוח ובניית פלטפורמת חישה חדשה וייחודית בטכנולוגיית ""מעבדה-על-שבב"" לניטור מיקוטוקסינים בזמן-אמת. הביוסנסור יבצע מספר פעולות אוטונומיות: קיבוע, הפרדה וזיהוי סלקטיבי של אנליט המטרה על-ידי התמרה אופטית, בצורה סימולטנית ובכך תאפשר זיהוי רגיש ומהיר של איכות ובטיחות דגימות מזון/תוצרת חקלאית באמצעות מכשיר יחיד, פשוט ונייד (ללא צורך בהסתמכות על אנליזה מעבדתית). "

מעודכן לתאריך: 22/06/17 16:30
נושאי מחקר לתואר שני ושלישי
נושאי מחקר לפוסט דוקטורט
תלמידי מחקר
נהלים וטפסים
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר