En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

 נושאי  מחקר  לתואר  שני

מחלות צמחים וחקר עשבים

1. בהר אופיר e-mail שותפים : אופיר בהר,
שימוש בננו-שלפוחיות טבעיות ומלאכותיות לשיפור תכונות הצמח
חיידקים גרם שליליים מפרישים לאורך תהליך הגידול שלהם ננו-שלפוחיות בטווח הגודל של 20-300 ננומטר. בשנים האחרונות מתקיים מחקר ענף בחיידקים גורמי מחלות בבני-אדם אשר הראה כי תהליך ייצור הננו-שלפוחיות הוא תהליך מבוקר וכי להן תפקידים רבים. אותן ננו-שלפוחיות, לאחר הפרשתן, יכולות להתאחות עם תאי מטרה ולהעביר את תוכנן לתא המטרה. פונקציה זו מנוצלת כיום בתחום הרפואה, כאשר מטעינים את אותן ננו-שלפוחיות בתרופות למיניהן, ובכך ניתן לקבל שינוע יעיל ויציב של תרופות שונות לתאי המטרה מבלי שיעברו תהליכי פירוק בדרך. מחקר פורץ דרך שפרסמנו לאחרונה הראה שננו-שלפוחיות שהופקו מחיידקים גורמי מחלות בצמחים, והוזנו לתוך הצמח, הובילו לשפעול מערכת החיסון הצמחית ולתמודדות טובה יותר עם מחלות. במחקר הנוכחי ברצוננו לבחון לעומק את האפשרות להשתמש בננו-שלפוחיות טבעיות ומלאכותיות, אשר אותן נטעין במרכיבים שונים, על מנת לשפעל את מערכת החיסון הצמחית ולהופכו לצמח עמיד יותר בפני מחלות ו/או לתקוף את גורם המחלה באופן ישיר.

אנטומולוגיה, כימיה ונמטולוגיה

2. הררי אלי e-mail שותפים : פרופ. מרגל, בר אילן
חקלאות מדייקת: בדיקת הפיזור המרחבי של מולקולות פרומון המשמשות בשיטת בלבול הזכרים להדברת מזיקים.
ברוב החרקים התקשורת בן הזכר והנקבה מתקיימת על ידי פרומון הספציפי למין. ברוב מיני העשים הנקבה משחררת את הפרומון, מולקולות הפרומון נקשרות לרצפטורים מיוחדים במחוש הזכר ומניעים את הזכר לתעופה אל מקור הריח. בשיטת בלבול הזכרים, שיטת הדברה ידידותית לסביבה, מפזרים נדיפיות הנושאות את הפרומון בכל החלקה. מולקולות הפרומון הנמצאות בעודף גדול באויר משבשות את יכולת הזכר לאתר את הנקבה ולהזדווג. כך קטנה אוכלוסיית המזיק. יעילות השיטה תלויה בפיזור מולקולות הפרומון בכל שטח החלקה. בכתמים שלא הגיע אליהם הפרומון הזכרים מאתרים את הנקבות והאוכלוסייה נשמרת. יותר מכך, יש עדויות שהנקבות "נמלטות" מריכוזי פרומון גבוה, המצביעים על תחרות גבוהה בן הנקבות על זכרים ולאחר מכן תחרות בין הזחלים על המזון. נקבו אלו עשויות לעוף אל כתמים שבהם הפרומון בריכוז נמוך יותר. שני גורמים אלה, אוכלוסייה גבוהה של נקבות ויכולת הזכרים לאתר אותן, משמרים את אוכלוסיית המזיק בחלקה. מטרת המחקר היא לסמן את הפרומון הסינטטי שבנדיפיות בצבע פלורסנטי, בשיטות של ננו טכנולוגיה, כך שניתן יהיה לעקוב אחר הפרומון בשטח ולסמן כתמים בהם הפרומון קיים וכ

 

3. זאדה ענת e-mail שותפים : פרופ' ראאד אבו רזיק המכון לכימיה, האוניברסיטה העברית
פיתוח ננופורמולציית סול-ג'ל ביפונקציונלית להדברה של חרקים מזיקים בשיטת משיכה וקטילה
בפרויקט זה אנו מתכוונים לפתח מערכות ביפונקציונליות ננו-מטריות המשלבות פרומונים וחומרי הדברה ולבדוק את התאמתן ליישום שיטת "משיכה וקטילה" של מזיקי מפתח.
4. מנט דנה e-mail שותפים : "גיא מחרז - המכון לאחסון,Guy Mechrez - Post harvest institute"
יישום אמצעים ננוטכנולוגיים לשיפור פעילות והשרדות של ביופסטיצידים
"במסגרת המחקר נבחן את השימוש באמצעים ננוטכנולוגיים להגביר את יעילותם של מיקרואורגניזמים אנטומופתוגניים (תוקפי פרוקי רגליים) במעבדה ובשדה. נבחן את הגורמים האביוטיים המגבילים את התפתחות המחלה בפרוקי רגליים בפונדקאי. כל זאת תוך התייחסות לגורמים סביבתיים המשפיעים על יחסי הגומלין, בין היתר עקות אביוטיות. נעשה שימוש בכלים מיקרוסקופיים, ביולוגיים, מיקרוביולוגיים ואנטומולוגיים תוך שילוב אמצעים ננוטכנולוגיים על מנת לבחון את השרדותם של אנטומופתוגניים בשדה. המידע שיצטבר ישמש לפיתוח אב-טיפוס למוצר מבוסס ננוטכנולוגיה. . ההצעה למחקר עוסקת בפיתוח אמצעי הגנה מתחום הננוטכנולוגיה עבור הביופסטיציד במטרה לשפר את יעילותם והשרדותם בשדה של גורמי הדברה מיקרוביאליים אנטומופתוגניים. "
מעודכן לתאריך: 22/06/17 16:02
נושאי מחקר לתואר שני ושלישי
נושאי מחקר לפוסט דוקטורט
תלמידי מחקר
נהלים וטפסים
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר