|
|
|
נושאי מחקר לתואר שלישי
מרכז מחקר נווה יער
63. |
גור עמית |
|
שותפים :עמית גור, יוסף בורגר, יעקב תדמור, אד בקלר -אוניברסיטת קורנל |
אפיון הטרוזיס ליבול ומרכיביו ושונות גנטית במלון ככלי לשיפור יעילות הייצור
|
הטרוזיס, און מכלוא, הוא מנגנון גנטי שבו צאצאי הדור הראשון עולים בביצועיהם על הוריהם. התופעה מוכרת כבר יותר מ 100 שנה ומנוצלת בהצלחה לשיפור היבול במגוון גידולים. במלון, למרות שמרבית הזנים הנמכרים היום הם מכלואים, הטרוזיס ליבול ומרכיביו לא נחקר בצורה מעמיקה ולא מהווה כלי באסטרטגיה הטיפוחית. במחקר המוצע נעשה שימוש באוסף המלון המגוון הקיים בנוה-יער לבחירת מדגם מייצג של השונות הקיימת במלון. סט קווים זה ישמש לבניית אוסף מכלואים רחב אשר יאפשר אפיון מעמיק של תופעת ההטרוזיס ליבול ומרכיביו. המחקר יעשה שימוש בטכנולוגיית ריצוף מתקדם. לצד האפיון הפנוטיפי ירוצפו במלואם הגנומים של קווי ההורים שישתתפו בניסוי. נתוני הריצוף ישמשו לאפיון מפורט של השונות הגנטית וככלי לבחינת קשרים בינה לבין הטרוזיס. במסגרת מחקר זה נאפיין גם ביטוי גנים (ע"י אפיון טרנסקריפטום) לבחינת הקשר בין פרופיל הביטוי הגלובלי או הספציפי לבין און מכלוא. ע"י שימוש בהרכבות, נבחן באופן פרטני את אפקט הטרוזיס על השורש והשונות ביבול. אנו מניחים כי מחקר מסוג זה המשלב אפיון גנטי ופנוטיפי מקיף יאפשר יצירת תשתית לטיפוח מושכל לזנים עתירי יבול
|
|
|
מעודכן לתאריך: 28/06/17 16:32 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|