En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
הנהלה ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
חקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף
מנהל: חיה פרידמן, Ph.D.
צוות

המחלקה לחקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף כוללת 13 מעבדות מחקר העוסקות בפיתוח שיטות וטכנולוגיות לשימור האיכות ומניעת פחתים בפירות, ירקות וצמחי נוי לאחר הקטיף. יעדי המחקר של המחלקה לאחסון כוללים פיתוח פרוטוקולים וטכנולוגיות לקטיף, אחסון ושיווק של גידולים שונים, לימוד המנגנונים הביוכימיים והמולקולאריים המעורבים בבקרת תהליכי הזדקנות והבשלה, פיתוח שיטות בטוחות וידידותיות לאדם ולסביבה לצורך מניעת התפתחות רקבונות אחר הקטיף, פיתוח טכנולוגיות קירור והגברת עמידות התוצרת לצינה, ומעורבות במיזמים של השבחת זנים חדשים בעלי כושר השתמרות משופר. המחקרים כוללים בחינה ופיתוח של טכנולוגיות קירור, בקרת לחות והרכב גזים, אריזות, ציפויים, ותכשירי הדברה שונים, ונערכים על סוגי פירות, כגון הדרים, נשירים, סובטרופיים, גלעיניים וענבים, ירקות, כגון ירקות עלים, ירקות פרי וירקות שורש, וצמחי נוי ופרחים.


צוות
חוקרים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
אלקן נעם, Ph.D. אפיון של המיקרוביום וריקבונות העוקץ במנגו ואבוקדו. הבנת המנגנון המוביל…
אשל דני, Ph.D. - חקר מולקולארי של תהליך ההתעוררות מתרדמה ושלטון קודקודי בתפוחי אדמה לאחר…
דרובי סמיר, 'פרופ תפקיד/תחומי עניין - טיפול בפרי הדר לאחר הקטיף - גורמי מחלות של פרחי…
זיו כרמית, Ph.D. הדברת מחלות לאחר הקטיף של ירקות פרי: - פיתוח אמצעים ידידותיים לסביבה…
ילצוב יבגני, Ph.D. The research of this group is focused on development and miniaturisation of…
ליכטר אמנון, Ph.D. פיזיולוגיה ופתולוגיה של ענבים לאחר הבציר טעם בענבים טכנולוגיות אחסון…
לרס אמנון, Ph.D. חקר תהליך הזדקנות העלים כולל המנגנון הגנטי והמולקולארי המבקר את התהליך…
מאיר שמעון, Ph.D. פיסיולוגיה של פרחים אחרי קטיף. אחסון באוירה מבוקרת
פורת רון, Ph.D. . אחסון הדרים . אחסון רימונים . אחסון גויאבה . בקרת עמידות לצינה . חקר…
פילוסוף-הדס סוניה, Ph.D. מחקר פיסיולוגי של מוצרי נוי הכוללים ענפי קישוט, פרחי קטיף, גיאופיטים וצמחי…
פליק אלעזר, 'פרופ *פיתוח ושימוש באמצעים ידידותיים לסביבה להדברת מחלות לאחר הקטיף. *הדברת…
פרוסקי דב-ברנרד, 'פרופ
פרידמן חיה, Ph.D. • תהליכים המובילים להשראת ההזדקנות • בירור תפקיד של רדיקלים חופשיים…
קניגסבוך דוד, Ph.D. פיסיולוגיה ופתולוגיה של תבלינים לאחר הקטיף הזדקנות עלים לאחר הקטיף. בקרה…
רודוב ויקטור, Ph.D. מוצרי מזון טריים מוכנים לאכילה (fresh-cut): טכנולוגיה, פיזיולוגיה,…
מהנדסים/ות/טכנאים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
אלקלעי-טוביה שרון, B.A.
בורד שאול, Ph.D.
בורוכוב שרפוב רגינה, M.Sc. הדברת מחלות לאחר הקטיף של ירקות פרי: - פיתוח אמצעים ידידותיים לסביבה…
דעוס אבינועם, מר
וינוקור יעקב, Ph.D.
וקסלר אסיה, M.Sc.
טפר במנולקר פאולה, Ph.D.
לוין אלנה, Ph.D.
מאורר דליה, M.Sc.
נגה מולה, מר
סבאג עמית, B.Sc.
סלים שושנה, גב
פייגנברג אולג, M.Sc.
צדקה תמר, גב
צלופוביץ דניאל, M.Sc.
קוכאנק בטינה, M.Sc.
קטר עומרי, B.Sc.
קפלונוב טטיאנה, M.Sc.
רפאל גינת, M.Sc.
גמלאים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
אהרוני נחמיה, Ph.D.
לוריא-זסלבסקי סוזן, Ph.D.
פוקס יורם, Ph.D.
פסיס עדנה, Ph.D.
מחלקות
חקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף
חקר איכות מזון ובטיחותו
אמרכלות המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון
מדעי הצמח
חקר בעלי חיים
הגנת הצומח
מדעי הקרקע, המים והסביבה
חקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון
הנדסה חקלאית
מרכז מחקר גילת לחקלאות על סף המדבר
נוה-יער
הנהלה
מרכזים בינתחומיים
שרותי תמיכה למחקר
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר