En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
research_title.gif research_logo.gif
הנהלה ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס
חקר איכות מזון ובטיחותו
מנהל: שלמה סלע (סלדינגר), 'פרופ
צוות
חזון המחלקה: "מצוינות במחקר ופיתוח להבטחת מזון איכותי, בריאותי ובטוח"

פעילות המחלקה מתמקדת בנושאים הקשורים לאבטחת מזון איכותי בריאותי ובטוח לכל. יעדי המחקר המרכזיים של חוקרי המחלקה נגזרים מחזונה וכוללים, שיפור הבטיחות המיקרוביאלית של תוצרת חקלאית מהחי ומהצומח, הקטנת פחתים של מזון מפעילות של חיידקים, מניעת נזקים לגרעינים ומזון יבש ע"י חרקי מחסן, שימור מספוא ומזון לבעלי חיים וחקר הפוטנציאל הרפואי של מיצויים צמחיים ופיטוכימיקלים כבסיס לפיתוח מזון פונקציונאלי, תוספי תזונה ותרופות. חוקרי המחלקה, הצוותים ותלמידי המחקר לתארים מתקדמים משתמשים בגישות מדעיות חדשניות, בציוד ובטכנולוגיות מתקדמות להשגת יעדים אלה. להלן פירוט מיקודי המחקר לפי נושאים:

בטיחות מיקרוביאלית של מזון

  • לימוד מנגנוני ההתבססות וההישרדות של פתוגנים של האדם בסביבה החקלאית ולאורך שרשרת המזון
  • פיתוח גישות וטכנולוגיות חדשניות להקטנה של זיהומים מיקרוביאלים בתוצרת חקלאית ומזון
  • פיתוח של ננו-ציפויים ואריזות אנטימיקרוביאליות "חכמות" בעלות עיקרון פעולה של contact-active
  • לימוד התנאים ומנגנוני הייצור וההפרשה רעלני מזון (מיקוטקסינים) המיוצרים ע"י פטריות עובשהקטנת פחתים של מזון ע"י חרקים

הקטנת פחתים של מזון ע"י חרקים

  • פיתוח טכנולוגיות לשימור והקטנת נזקי חרקים ועובשים בגרעינים מאוסמים למאכל אדם ובעלי חיים
  • הפחתת השימוש בחומרי הדברה באמצעות חומרים ידידותיים לאדם ולסביבה
  • הפחתת השימוש בחומרי הדברה בשיטות ידידותיות לסביבה המבוססות על הפרעה במשיכה בין זוויגים בחרקי מחסן באמצעות פרומונים
  • מניעת נזקים באיכות החיטה על ידי פשפש הקמה

הקטנת פחתים של מזון מפעילות חיידקית

  • הפחתת נזק מיקרוביאלי לחלב ולמוצריו
  • הארכת חיי מדף של דגים טריים באחסון
  • מניעת קלקול מיצים
  • פיתוח ציפויים אנטי-מיקרוביאלים 'אכילים' להארכת חיי מדף של פירות (נושא רב-תחומי)  

 שימור מספוא

  • שימור מספוא ומוצרי לוואי להזנת בעלי חיים
  • בטיחות מיקרוביאלית של מספוא
  • עמידות לאנטיביוטיקה בתחמיצים (שת"פ) 
  • פרוביוטיקה בתחמיצים

תוספי תזונה, נוטראצויטיקלס ומזון פונקציונאלי

  • זיהוי חומרים צמחיים ותמציות צמחים בעלות פוטנציאל תרפויטי.
  • מחקר ופיתוח מזון פונקציונאלי, תוספי תזונה ונוטראצויטיקלס
  • פיתוח אסטרטגיות ואמצעים להגברת תכולתם של מולקולות בעלות פוטנציאל בריאותי בגידולים חקלאיים על ידי טיפולים לפני/אחרי קטיף
  • זיהוי מסלולים מטבוליים המשתתפים בייצור ובהצטברות חומרים בעלי פוטנציאל בריאותי

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

  • לחברי המחלקה שיתופי פעולה רבים עם חוקרים במכון לחקר אחסון תוצרת חקלאית ומזון, במכונים אחרים במינהל המחקר החקלאי ובמוסדות אקדמיים בארץ ובעולם
  •  מחקר תעשייתי - חוקרי המחלקה נמצאים בקשר הדוק עם גורמים עסקיים שונים מתחומי החקלאות, המים ותעשיות המזון ותוספי התזונה ומבצעים עבורם בדיקות ומחקרים ייעודיים במסגרת הסכמים פרטניים, תוך שמירת סודיות עסקית

חוקרת המחלקה במרכז המחקר גילת

ציפורה  טייטל , Ph.D.


צוות
חוקרים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
אלמן ענת, Ph.D. פעילות רפואית של פיטוכימיקלים, תוספי תזונה ומזון פונקציונאלי. המחקר מתמקד…
גוטליב דפנה, Ph.D.
וינברג צבי, 'פרופ שימור מספוא ע"י החמצה חיידקי חומצת חלב שימוש במוצרי לוואי להאבסת מעלי…
מחרז גיא, Ph.D. •Smart/active food packing systems. •Chemical and optical sensors for food…
סיונוב אדוארד, Ph.D. מיקוטוקסינים הינם מטבוליטים משניים המיוצרים ע"י מינים רבים של פטריות עובש.…
סלע (סלדינגר) שלמה, 'פרופ בטיחות מיקרוביאלית של ירקות ופירות; פתוגנים נישאי מזון; יחסי-גומלין בין…
פוברנוב ילנה, Ph.D. שימוש בגישות מתקדמות מעולם של ננוטכנולוגיה, כימיה ומדעי החומרים כדי לשפר…
קוסטיוקובסקי משה, Ph.D. פיקוח על מלאי חירום של גרעיני חיטה למאכל וגרעיני מספוא. חרקים מזיקי מחסן.…
שמש משה, Ph.D. לימוד מנגנונים להתבססות והישרדות של חיידקים גורמי קלקול ומחוללי מחלות במזון…
שמשוני יעקב, Ph.D. סטודנטים המעוניינים בתואר שני, שלישי בתחום טוקסיקולוגיה אנליטית של חומרי…
שפירא אור, Ph.D. - השפעת מטבוליטים שניוניים ממקור ציאנובקטריאלי על בטיחות ואיכות דגי מחקלאות…
מהנדסים/ות/טכנאים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
גולולובובה יוליה, גב
זקין ורדה, גב
חן יאירה, גב
טרוסטנצקי אנטולי, Ph.D.
יצחייק אלקוצר יפית, Ph.D.
פינטו ריקי, גב
גמלאים/ות
שם (משפחה, פרטי) תחומי עניין / תאור תפקיד
מרין עוזי, Ph.D.
פסטר נחמן, 'פרופ איסום גרעינים, עובשים בגרעינים מאוסמים, מיקוטוקסינים בתוצרת חקלאית ובמזון…
רפאלי עדה, 'פרופ בקרת סינתזת פרומוני-מין בנקבות עשי לילה מזיקים התנהגות מינית בחיפושית…
שומר אילן, Ph.D.
מחלקות
חקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף
חקר איכות מזון ובטיחותו
אמרכלות המכון לחקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון
מדעי הצמח
חקר בעלי חיים
הגנת הצומח
מדעי הקרקע, המים והסביבה
חקר אחסון ואיכות תוצרת חקלאית ומזון
הנדסה חקלאית
מרכז מחקר גילת לחקלאות על סף המדבר
נוה-יער
הנהלה
מרכזים בינתחומיים
שרותי תמיכה למחקר
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר